Hülyeség. A cimbid egyrészt MINDEN rezsielemet piaci áron adná el neked, másrészt a kereskedők tutira lenyúlnák az áfát.
m-a-t-e-m-a-t-i-k-a
Ne a faszcibáló márki-zay prospektusából olvasd fel a szöveget, vedd elő egyrészt a történelmi tapasztalatokat, másrészt a vizet, villanyt, csatornadíjat is számold hozzá.
azt nem veszed figyelembe hogy ha egy termék olcsóbb szinte mindig többet vesz az ember, pl ha akciós az argus te is beteszel 1 zsugorral többet
20 deka párizsi helyett simán megveszed a fél kilót mert ugye olcsó a cucc a macska meg majd csinál vaamit a maradékkal
szóval ezek a dolgok papíron kiszámolhatóak, sokszor jól is mutatnak de sosem fog úgy megvalósulni a gyakorlatban
Most vagy én ittam sokat, vagy te vagy korlátoltabb a szokásosnál...
Ha a háromszorosra emelkedő gázár mellett 20%-ra csökkenne az ÁFA, akkor legalábbis a pénzemnél lennék (rosszabbul nem járnék), de akkor még mindig lehetne rezsicsökkenteni szigeteléssel, jobb kazánnal, mert volna a dolognak GAZDASÁGI értelme. A jelenlegi gázárak - és az én várható élettartamom függvényében - jelenleg ugyanis semmi értelme nincs.
én még mindig azt mondom az áfa a legigazságosabb adónem
kifizeti az is aki feketén dolgozik, a külföldi is, a segélyes cigó is, nem csak az aki dolgozik
a munkabér adótartamát okosabb ötlet csökkenteni, így aki dolgozik annak kb tökmindegy melyik zsebéből veszik ki a pénzt
Csak egy példa, hogy felfogja a korlátolt agyad is: ha a jelenlegi (aránylag takarékos, pár éves, de nem kondenzációs) kazánomat újra cseréltetném, az több mint fél millió forintomba kerülne (27% áFA-tartalommal) 😆. Új gázengedély, új kémény (ahhoz is új engedélyek, stb.) plusz a kazán maga. Talán 10%-ot takarítana meg gázból, talán annyit sem (mivel nem csak a fűtés fogyaszt ennyit, hanem a vadiúj bojler, meg a tűzhellyel együtt). Az a jelenlegi "rezsicsökkentett" gázáron évi max. 15 ezer forint spórolás. Hány év alatt is térülne meg a beruházás?
Egy teljes külső hőszigetelés költségeinél még rosszabb lenne a megtérülés.
A tény más…. Feri 25-ről 20-ra csökkentette, Bajnai emelte vissza 25%-ra 2009-ben. Matolcsy pedig már 2010-ben bejelentette, hogy magasabb ÁFA kell a kiadások finanszírozására, 2012-ben meg is emelték 27%-ra, azzal a mondással, hogy ezzel kompenzálják a tb és SZJA csökkentést
Hát, kár volt ezt leírnod előre, arra vártam, hogy elkezdjen számolni.
A sok balfasz az egész gázsszámlájával kezdi mindig a számolást, eleve beleszámolja a HMV-t és a konyhai gázfogyasztást is, mintha azon a hungarocell segítene valamit is.
egy jobb hőszigetelés akkora összeg hogy ha avval a gázköltséged negyedét megspórolnád(ami kb lehetetlen) akkor se térülne meg 20 év alatt se
és valljuk be nem sok esélyed van még 20 évre, nem mintha nekem lenne de én nem is ervezek ilyen hülyeségeket
Esetleg az alkeszokat és a zsírdisznókat összehasonlítsuk, akik mindamellett, hogy nem tudnak termelni annyit, még anyagi terhet is rónak a társadalomra? Dohányzók? Drogosok? Cigányok?
Esetleg te úgy véled, a dán reggel kimegy a ház elé és mindig ott egy van a küszöbön egy kisebb vagyon borítékban?
Haha! Ott a termelékenység és a hozzáadott érték is olyan, amiből azt a jövedelmet megkeresik!
Ja, és a múltkori, általam belinkelt ledolgozott éveket mutató táblázat szerint gondolom ott NEM 34 év az átlag, ugye?
:-)