Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó lenne készülni a szezonnyitóra, de teljesen kiszámíthatatlan az időjárás, lehet Húsvétkor havazni fog még, tudom most meglincseltek :) remélem én is, hogy nem így lesz!
Akkor bocs
A Tibcsi 118 irta hogy sokam csak szájkaratéznak a döntögetésről és köszben a motorjukon 2cm a majrécsik. Én erre válaszoltam.
Nem mondanám szájkaraténak, szerintem se Levi, se Én nem akartunk vitatkozni, csak beszélgettünk a dologról.
nem hiszem hogy szájkarate volt, de ha tudsz értelmes irodalmat a gumi méretezésről akkor kérlek oszd meg velünk
Igazad van Tibcsi118 legalább mi márkatársak tarcsunk össze!
Tettem egy képet a gumimról, szájkarate hejett.
Na szuper. Már kéne készülni a szezon nyitóra...
Így vettem:) és örülök is neki, nem ismertem 3évvel ezelött, de megvagyok vele elégedve:)
Igen sikerült, köszi. A fa ajtóba beleépítettünk 1 hevederzárat, jó fél napig tartott, szóval most már csak recsegéssel ropogással lehet bemenni, illetve 1 ajtónyitási érzékelő van bent amit én tudok kikapcsolni meg be.
Eddig is ez volt, vagy most vetted? Szép amúgy.

Sikerült valamit intézned a garázzsal?
Jó is az a Bódis... :)
Nekem is az van:) ott virít-e :P
Hmm ez érdekelne....
na odanéda "Csak az egyiket, vagy mind a kettőt.....?" ne arcoskodjunk kérem vannak itt olyanok akiknek motorjuk sincs nemhogy 2 azaz kettő darab bódis...
Csak az egyiket, vagy mind a kettőt.....?
Egyébként tudok egy eladó rendszert R6-ra!
Nem új, de biztos jó az ára!
Gondold meg.....
Én Veled csak akkor motorozok, ha nekem adod a Bódist..:(((
a Rambógyereknek rollerja van 1-be szokott vele közlekedni 60ig még sétál a motor mellett nehogy elessen
kéne venni valami motort már

Amúgy nem az volt a lényeg hogy lapra tenni hanem hogy egymás mellett elbeszéltünk, és ez inább szakmai nekünk mint lapra tenni
Na mostmár bele vauvauzok itt a dolgokba
Én személy szerint leszarom, hogy 55 vagy 60. Szerintem ezek a jóóóó magyar utak egyikhez sem paszolnak, egyrészt.
Másrészt, szerintem itt senki nem olyan nagy "döntögetős", hogy ne legyen mind1. Bocs, ha ezzel megsértek valakit
Bár, találkoztam nyáron Bonyhádon olyan sráccal, aki szerint ő mindig "lapra teszi" a gépet, mégis volt vagy 2 centis majrécsík a gumiján(az enyémen is!)
Na nem azért, mert az baj, csak sokszor csak a szájkarate megy

Levi, remélem nyárig sikerül megtalálnod a számodra tökéletes gépet, és majd nyáron mi is megyünk lapra tenni a gépeket Ramboval
Mindegy hogy minek modjátok hegyesebb vagy nem egy a lényeg hogy az a jó ha az oldalára fektetett moci minnél nagyobb felületen tapadjon!
Lehet amúgy neked lesz igazad és az oldalfalnál kell nézni...?!
ezért szoptam be most én vagy ezért van igazam, nemtudom. Tananyagunkban csak annyi van meg hogy a /60 a a guminak a magassága a szélességhez képest %ban megadva... ha középen nézzük akkor nektek van igazatok deh a szélén a gumifalát akkor nekem. Na olynaba tévedtünk amihez még nem értünk szerekezettan utolsó modul
Szerintem a közepén, úgy a logikus. Ám mikor kérdeztem Lecso bá'-t azt mondta az 55-ös hegyesebb, de ha logikusan gondolkodunk, akkor ha a közepén mérjük, és a 60-as ugye magasabb akkor annak kell hegyesebbnek lennie nem? Lehet Lecso bá' félreértette a kérdést, vagy én értettem félre amit mondott.
de motorguminál a futófelület közepén adják meg a gumi magasságát vagy a szélén ?
nem nem benéztem, bocs teljesen más és rossz logikát követtem
Hát egymás mellett látszik a külömbség. Az alacsonyabb guminak a hegye tompább. Igy nem tudom elmagyarázni , rajzold le és akkor meglátod.
Tegyük fel 5,5" os felnin van mind a két gumi, van egy 180/60 asod és egy 180/50esed a kettő közül az /50esnek alacsonyabb a fala kb 18mm-el az oldalanként 9mm tehát ha marad a gumi külső átmérője ami 656 mm (lentebb ezt írták) na akkor ha oldalanként elméletben 9mm el alacsonyabb a fala a guminak akkor melyik a hegyesebb profilú gumi ?
Lehet, hogy rosszul tudom, javíts ki ha nem így van nem vitázni akarok
Szerintem meg a /60-as a hegyesebb mert nekem is az van fent. Kb 2 cm szélesebb és az oldalára fekteted a gépet akkor szélesebb a tapadási zona és mélyebre lehet boritani.