Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem volt automata olajzom is, 10 fele helyre teve 30 fele beallitassal. Ha olajos volt a lanc, akkor mas is. Ha meg nem volt olajos a lanc, akkor mas sem.

Probaltam motorolajat, lancfureszhez valo olajat is. Hidegen alig csopogott, melegen meg omlott az olaj, mert lecsokkent a viszkozitasa.

A lanc hangos volt, 90 es 120 kozott visitott, stb. Befujtam a MOLos sprayvel, azota 20x halkabb minden.

Miutan koszos a lanc meg minden, ezert x km utan petroleummal es ecsettel lemosom a lancot, majd ronggyal attorlom. Utana pedig megfujom a MOLos sprayvel. Jelenleg ez a legjobb nekem es a legolcsobb is. 800 Ft 1 liter petroleum es eleg 1 evre. A MOLos spray is olcso es jo.

Az egesz tisztitas kb 15 perc, de ebben a lengovilla, a rugostag alatti resz is benne van. A spray az kb 2 perc, ha lassan csinalom. Miota igy nyomom, azota tiszta a lancom, a motorom es nem uszik minden az olajban, koszban es a lanc is halkan es szepen fut.

En vagyok az ellenpelda, akinek a lancolajzo nem jott be. Valami Kobrra jellegunek lehet eselye, de a folyamatosan olajzo nekem nem kell tobbet, mert varosban csopog foloslegesen, autopalyan meg keves. Es nekem minden olajat levert a lanc a ragados spray kivul.
Érdekes dolgok ezek
Szerintem vagyunk ezzel így egy páran
így nem dobja le az olajat
Mi ez? Téli aláöltöző a láncnak hogy meg ne fázzon?!
Ezt miből fabrikáltad? Műanyagból vagy fémből készült?
Egy biztos: ha ingyen adnák a sprayt, akkor sem térnék vissza a dzsuvázásra. Számomra a láncpucolás teljesen kiesett a képből, de végleg.
Nekem is. Mosáskor egy perc száraz ronggyal. Rettenetesen utáltam pucolni. Idén kétszer töltöttem a decis tartályt. Ennyi.
Persze. Most télire kicsit át húztam ecsettel és megtoroltem az egész láncot. Hogy micsoda fényévnyi különbség van a lánc tisztításban, el sem mondhatom. Csak élvezem egyszerűen, úgymond.
Üdv! Elf moto 4 t race 10w 60 olajat használt már valaki? Tapasztalatok?
Olajozva? ;)
Már be van Csabu!
Inkább olajozzatok. Az hasznosabb.
Tudom mit írtál IQ lovag először, arra írtam a választ. Csak mivel csak dumálni tudsz tehetség meg semmi, egyből jött az idézzelek IQ válaszod. Nem szégyen ha hülye vagy a dolgokhoz, én sem értek mindenhez, csak akkor ne próbáld a másikat hülyének beállítani.
Szóval mennyit mentél MZ vel? Csak bátran!
Te kis butus, olvass már vissza mi volt az első kérdésem amire te hogyan reagáltál. Írok majd egy levelet hogy Karácsonyra IQ-t kapj ajándékba
Nem véltem. Leírtam utána hogy hogy kellene beállítani ha nem érti valaki. Erre mit reagáltál?
"Az érzetet hogy írja le az útmutató ? Megint okos vagy meg hatalmasat szóltál aztán sehol semmi."
Mennyi MZ - s eved volt barátom? Nekem nem sok csak 8.5 év, de közben ilyen okos Tónik nélkül is rájöttem hogy kell hogy idézzelek "érezni " a lánc feszesseget.
Erről ennyit. Hogy mi baxott fel? Épp ez hogy okoskodsz a. Semmin mert előtte se sokat szóltál ehhez hozzá. Most meg okos vagy. Na menj csicsikalni.
Az a baj hogy Te a kérdésemet sem érted csak egyből támadásnak vélted. Hát okos egy ember vagy te, bizonyítottad ezt itt már sokszor :)
Az hogy kiben mi tört ki magadnak tedd fel. Leírtam hogy kellett beállítani a lánc feszesseget, te jöttél a nagy zseniális kérdéseddel aminek kb ez volt az értelme amit most folytatsz. Ergo ha unatkozol, menj aludni vagy foglald el magad hasznos dolgokkal, mert az MZ láncfeszesseget nem tudod hogy kell benőni, ez már most a napnál világosabb...
Na mivan, megint tombol benned a kisebbségi komplexus? Feltettem egy kérdést a te nagy gyerekjátékodra, ez nem kötözködés volt, cska te érzed úgy és támadsz, háborogsz, mint mindig.
Nem vagyok okos, csak te vagy egy okoskodó ember. Jó hülyének kell lenni ha valaki erre nem jön rá, bocs. Ha ennyire nem ért valaki a motorhoz akkor annak 0 műszaki érzéke van, ergo vezessen számára. A költözködést meg te kezdted barátom úgyhogy inkább befognám számat a helyedben. Te voltál épp az aki egy totál semmitérő, okoskodó kérdést tett fel. Húzzál inkább aludni okos gyerek.
Az érzetet hogy írta le az útmutató ? Megint okos vagy meg hatalmasat szóltál aztán sehol semmi.
Ezmiez?
Én így oldottam meg:
Értelem szerűen, még ha nehéz is felfogni- ha nem tudtad lenyomni akkor feszes volt, ha könnyen lenyomtad túl laza, na az e közti érzetet kellett megtalálni- így már érthető?