Sziasztok! Segítsetek olajválasztásban. Teljesen elvesztem a témában. Motultól,. a shell teherautó olajig láttam minden videót... Suzuki RMZ450 2006os. MIlyen márka, milyen viszkozitást érdemes? Köszi!
Az én motorom öreg motor, és mivel sokat dolgoztam rajta mire rendbe tettem, ezért én általában nem használom 5500 fordulatnál gyorsabban. Féltem. 4250 fordulatnál megy 100 km/h-val. Az eredeti szakmám villanyszerelő és tudom , hogy a 3000-es szinkronfordulat is elég nagy, és az én hátam mögött nem áll szervizkocsi, hogy gond esetén beavatkozzon. És annál jobban szeretek motorozni, hogy széjjelhajtsam! De ugye különbözőek vagyunk.
Remélem nem csak az árában "motorkerékpár olaj" az amit akként eladnak Neked! Rá van írva a flakonra, hogy "motorkerékpárolaj"?? Bár azt írnak rá amit akarnak, Belül pedig csapágy csúszik acélon! Egyedül ami különbözik az autótól az olajban futó kuplung! Egyedül arra kell az olaj vásárlásakor figyelemmel lenni. De a motoromhoz való kezelési könyvben fel vannak sorolva az olajok amiket alkalmazhatok az 5-30-as-tól a 20-50 -esig legalább 5 féle. Én a középértéket teszem bele.
A motor GSF 650 k5. A kuplung és a váltó miatt nem jó bele az autó olaj.Meg. a fordulatszám miatt sem.Egy 4 ütemű robogóba ahol nincs váltó meg kuplung ami az olajban áll még elmenne.
Bemegyek, az olajboltba, amelyik kenőanyagokat forgalmaz, és veszek amelyiket szoktam, egy 4 literes 10-40-es flaskával. Nem szoktam különösebben válogatni.
csak úgy nézegettem az olajos flakont,mert a maradék fél litert el hoztam és rá van írva hogy petrol & gasoline.Mondom magamban hogy dízel motorkerékpárról még nem hallottam.Oda még egyszer nem viszem még guminyomás ellenőrzésre sem.Úgy néz ki megúszta a kuplung.
azigen...
hétfön menet vissza cserélni...
örülj ha nem fog csuszni a kuplungod örökre ezután...nem erre a fordulatra van tervezve az auto olaja...
hogy derült ez ki amugy???
tiédbe nem??
hétfön menet vissza cserélni...
örülj ha nem fog csuszni a kuplungod örökre ezután...nem erre a fordulatra van tervezve az auto olaja...
hogy derült ez ki amugy???