Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Majd ha akarom akkor ellenőrzöm de nem akarom......max. megnézni közelről
Ámen, testvérem, jól beszéltél
Ez jóóóóó
Az előzőekről jut eszembe...

Interjú egy romával:

- Mi a véleménye az előző és a mostani rendszerről?
- Áz előző rencerben mindennek megvót a helye: a politikusok politizáltak, a munkások dógoztak, a romák loptak. A mostaniban a politikusok lopnak, a munkások politizálnak... wazze, ezek azt akarják, hogy én dógozzak!!!???
nem baj . akkor is szarunk rájuk és megyünk jövőre jókat túrázgatni és rohadjon meg minden szemét és rossi vbajnok lesz.
szia lecsó.igazad van én is igy vok vele ,de ! nálunk itt helyi szinten max 100 motor lehet egy olyan faluban ahol térdig járnak a lóvéban ( 3 ipari park + 2 outlet center + 1 most épülő sopping center + 1 autoplaza ).eszükbe sem jut azt mondani hogy uraim nekünk ez nem lóvé legalább a felét visszaadjuk mint "locsolási hozzájárulás vagy útkimélési segély " miért is tennék a pénznek nincs szaga! én ezt utálom de rohadtul. amikor a másik oldalon áll valaki akkor kurvára kritizál. ez nekünk magyaroknak rohadt jól ment mindig meg az irigykedés. aztán közben mindenki elhúzott a faszba mellettünk..
és mi magyarok tartjuk el a sok tetű politikust úgy ahogy és még örülünk is neki ! egyik vagy másik oldalnak tapsolunk pedig ugyan úgy lerabolja az országot és tömi a zsebét közben...90 óta ingyen jár a tömegközlekedéssel, számla nélkül költhet lóvét, bérel lakást pedig van autó és faszomtudja milyen hozzájárulást kap pedig 100mre bérel lakást, ingyen parkol és még sorolhatnám.. ja és 2 élete van mint a macskának gázolhat részegen vezethet és elbújik a mentesség mögé...melyikőjük mondta azt fennhangon hogy köszi ezut nem kérem !!!!!!????? most símán megszavazták hogy a parkolást az orszggyűlés fizeti ki helyettük a belváros közepén percenként 240 forintért !! és akkor jönnek a helyiek mint helyi cár...Mi meg vitázunk közben h igazságos e vagy sem ..? nem vesszük észre hogy ez az oszd meg és uralkodj tipikus példája mert addig lehet gyűjteni a lóvét a háttérben..
Keresztesi József alpolgármester:
Hétvégeken, a mátrai utakon száguldozó, a közlekedés biztonságát veszélyeztető motorkerékpárosokra hívja fel a rendőrkapitány figyelmét, és fokozott ellenőrzésü-ket kéri.
Dr. Ágai Ferenc képviselő:
Rendkívül ön- és balesetveszélyesek a motorkerékpárok. A rendőrségnek - sebes-ségmérő műszer nélkül is -, bármikor joga van közúti ellenőrzést végezni, melynek feltehetően visszatartó hatása lenne. A megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ez? J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült: Gyöngyös Város Képviselőtestülete 2001. szeptember 20-i ülésén
Nem védem őket mert tényleg sok, de a havi fizetzésük kb 30-40 ezer forint, úgyhogy nem hiszem, hogy ezen mennek el a helyi költségvetések........
Hozzátenném, hogy önkormáynzati szinten is folyik a pazarlás. Pl. mi a francnak egy 11e fős kisvárosnak 17 képviselő? Sok rohadt megélhetési politikus...
Sztédzs!
A kollégám olvasta vmilyen újságban tegnap, és most reggel mesélte. Aszittem mára már minden tele lesz vele azért kérdeztem. Lehet, hogy vaklárma.
Az meg, hogy önkormányzati jogkör, nem olyan egyszerű. Én személy szerint az önkormányzatok részére befizetett adót sajnálom a legkevésbé, mert a PMH minden évben elszámol minden fillérrel, és ezt a helyi újságban közzé is teszi. És látom, nap, mint nap, hogy mire költik. Monnyuk ez egy kisebb településen jobban tud működni. Szal ezzel még nem lenne bajom. Csakhogy ezt a szart nem a helyi önkormányzat találgassa ki, hanem az adócsökkentést harsogó, azt törvénybe foglaló, és azt a törvényt most semmibe vevő kormány. Amelyik folyamatosan csökkenti az önkormányzatok forrásait, mondva, hogy a hiányzó lét meg vasaljátok be. Így még szét is tárhatják a karjukat, hogy hááát, nem is őnekik kell a lé.
Monnyuk nem szeretnék veled ezzel összezördülni, nehogy veszélybe kerüljön a 24 órás prodzsekt. Akkor inkább fizetek csendben, megértően...
Akkor egy picit tegyük helyre a dolgokat önkormányzat ügyben.

2004 óta nincs mérlegelési joga az önkormányzatoknak!

Azóta az állambácsitó kapott program és az okmányiroda által szolgáltatott adatok alapján az önkormányzatok egészen egyszerű adóbehajtókká váltak e kérdésben.
Nálunk ekkor emelkedett 800,- Ft-ról 1.200,- Ft-ra a fizetendő összeg.
természetesen a központi költségvetésből kevesebb pénzt kapott az önkormányzat.
Jövőre ez még tovább fog csökkenni, tehát az önkormányzatok nagyonn saját forrásból tudnak csak gazdálkodni.
Ez lehet adó, kölcsön, ingatlanértékesítés...
A parlamentben az ellémzék által benyójtott és elfogadott módosító indítványok száma erősen a nulla felé konvergál.

Most el kell mennem, délután visszanézek.
Azért ez nem ilyen egyszerű...
Mert melyik önkormányzathoz kellett volna odavonulni? Arról nem beszélve, hogy az önkormányzati törvény nem helyi szinten íródik, hanem az ország házában. És nem mintha védenem kellene, de az az önkormányzat, amelyik iskolát, óvodát, rendelőt, kórházat zárat be, mert olyan szinten van ellehetetlenítve a dübörgő gazdaság árnyékában, nos az ugyan miért mondana le a lehetőség 100%-os kihasználásáról legyen szó bármilyen adónemben...
És persze ha vétkesek közt cinkos, aki néma, akkor érjék már utól a sánta kutyát végre. Könyörgöm!
Jó reggelt!
Komolyan mondom "Diszidálok"......
Nem tudom mit csinálna a kormány, ha kimenne az országból az a réteg aki dolgozik és adózik
Szivathatnák magukat....meg a többit.
Na ennyit a politikáról
szerintem nem kéne előre létrázni ,hogy még mi lesz.. igy keletkeznek a legendák a mondák..a nép egyszerű gyermekei mindig kicsit hozzátesznek hogy legyen benne élet..
én a magam részéről egyetértek a jogos felháborodással mert ez közönséges rablás, nem vitás.
ugyan akkor ez azért nem így működik. a súlyadó és az abból befolyó bevétel önkormányzati pénz. csakúgy mint a helyi iparűzési adó. ez nem közvetlen költségvetési kérdés, hanem az önkormányzatok által igy beszedett pénzzel lehet csökkenteni azok központi finanszírozását. DE ! az önkormányzatoknak jogában áll erről lemondani, helyi szinten csökkenteni !!!csakúgy mint az iparűzési adó mértékének megállapításában. A maximum van meghatározva,de ettől lefelé el lehet térni akár 0-ig !!! Egyéni elbírálás kérdése.
Visszatérve az előző gondolathoz még egy picit ; tud valaki bármilyen szinű önkormányzatot ahol erről lemondtak ???? pedig most egyértelmű hogy melyik oldalnak van több lehetősége ??? függetlenül attól hogy gusztustalannak tartom ezt az egész sarcolást !
Már ezért sem értettem ezt a kurva nagy felvonulást mert tök fölösleges mert az önkormányzatok előtt kellene, az ő hatáskörük !? Csak a sok , már elnézést ostoba motoros magáról állít ki szegénységi bizonyítványt hogy fogalma nincs semmiről de a hordaszellem az él.
A másik ami megint magunkra szegénységi bizonyítvány hogy egy noném súlytalan akármilyen motoros érdekvédelmi szervezet odaballag egy 3 oldalas röhejes anyaggal ...Ez aztán igen !!! Nincs egy normális megfelelő lobbierőt képviselő társulat ?? Úgy őszintén mit várunk várhatunk ettől ??
A végső gondolat pedig az, hogy ezek a dolgok az államháztartási törvényben, a 2007-es költségvetésben irvva vagyon.. Az én magán véleményem pedig az, hogy ha valaki most szavazatot akarna gyűjteni akkor beballag a parlementbe a kis pártjával együtt és okos értelmes okfejtést folytat arról, hogy ezt miért nem és mit kellene máshogy..bizonyít.Nem csak ugat. Ez a teátrális ki be vonulás de kurvára nem csinálok semmit ez túlzás. Bűnösök közt cinkos aki néma..

várom azon önkormányzatok listáját akik felvállalták a motorosok érdekeit !
Lehet, hogy nem is ültél volna.
Illetve igen, csak a Parlamentben
Köszönöm az ötleteket, úgy látom, hogy nem csak én játszottam el az alternatív megoldások gondolatával....

Karmi!

Nálunk otthon tisztes polgárok lekapcsoltak a vasútállomásról anno néhány vagon olajat. Egyikük ülte le az egészet, másfél évet kapott. A szajrét szőkítették még. A figura ma milliárdos. Nem is mondom a cége nevét, pestiek tutira ismerik.
Érdekesség, hogy a vagonok eltűnése nem tűnt fel senkinek, csak az, hogy miért áll ott az a néhány üres kocsi az egyik kicsi állomáson. Ott fejtettek át. A nyomozás is a vagonok eredete miatt indult....
Vagy: miután kiraboltad a benzinkutat, fel is robbantod, de látványosan fenyegetőzve. Ha túléled a robanást, akkor az egyik "megperzselődött" test mellé lepottyantod a személyidet, a rendőség pedig beazonosít. Vagyis halott vagy. A fekete piacon csináltatsz új doksikat,és lelépsz külföldre.
Szlovák rendszámos autókkal van tele Balassagyarmat. Ez természetes, határváros. Csakhogy öcsém felvilágosított, ezek magyarok, csak kint vesznek autót. Valami 700 korona a kötelező egy évre, műszaki 5 évente, meg ilyenek. Ja és cégek, átviszik a székhelyüket. 18, vagy 19 % minden adó. Olyanokat is mondott, akik kint vettek házat. Onnan járnak át dolgozni.
Anno, vegyészpalántaként hívtak az olajszőkítés bizniszbe, de nem mertem belevágni.

Pedig már kiszabadultam volna, és nagy ívben tennék az adó és áremelésekre
Azt nem tudom, viszont ha elkapnak még mindig megszökhetsz és nem kepnak el hosszú ideig...
Jogos, de én már nem tudok több lóvét kifizetni. Januártól utazási kedvezmény sincs, így asszem röghöz kötöttek. Egy időre...
Nem tudja vki mennyit adnak benzinkútrablásért?
Miért ne legyen?
Miért? Megmondaná valaki? Ha mindenkinek fizetnie kell mindenért, a kerékpárokra is vessenek ki a faszomtudja milyen adót.
Sziasztok!
Rég jártam erre...
Hogy megy a tél?(tudom hülye kérdés, nekem is..)
A lopás témára annyit; Szent László levágatta a kezét annak, aki egy tyúk értékénél nagyobbat lopott (ma kb. 1000 Ft, de akkor az tanyasi csirke). Ezt csak az érzi át, akitől már loptak.(Vajon a parlamentben mivel nyomnák most a gombot...? -off, bocs)
Csatlakozom: Rohadjanak meg, és akit elkapok, annak azt üzenem: van egy baltám, meg egy 28 cm-es 5-6 cm széles pengéjű zsebkésem.

A súlyadóra meg: köszi, akkor eladom a motort, és veszek egy biciklit, míg 40 éves koromra összegyűlik annyi, h mocizzak.
csak nehogy kerékpárútadó is legyen....
sztédzs
ne teregessünk már ki minden vereséget a közönség elé
mondjuk azt hozzáteszem én tolatásban voltam amikor lenyomtál