Érdekes, hogy erőre a Yamaha a leggyengébb, akik nagyon beharangozták az új blokkot, hogy az aztán tyű.
Legerősebb a KTM, ahol meg azon dolgozik Stefan Everts, hogy elültesse a fejekbe, hogy az erő nem olyan fontos mint a kezelhetőség.
szerintem meg bullshit. de ez csak magánvélemény nélkülözvén mindenféle tudományos alapot.
azért az is sokat elárul, hogy sok versenyző is felrakta az 1 dobos rendszert a 2-es heléyre
...az meg mégtöbbet, hogy most visszatértek 1 dobra....ISMÉT a súlyelosztás miatt
Tudom, csak gondoltam mindenki jó jár, ha esetleg nem tudta vagy rosszul tudta, mint pl. én... Ha hülye vagyok, inkább vállalom és utánanézek, mint örökre hülye maradjak.
(Szokták mondani, hogy aki kérdez, az 2 percig hülye, aki nem kérdez, az örökre )
Szilícium versus szilikon
A szilícium (angolul silicon) kémiai elem, kikerestem, Si néven benne van a periódusos rendszerben, szemből nézve közvetlenül a szén alatt, az alumíniumtól jobbra, a foszfortól balra. A szilíciumot félvezető tulajdonsága miatt előszeretettel használják a számítástechnikában elengedhetetlen csipek gyártásához - innen kapta nevét a Szilícium-völgy. A szilikon (angolul silicone) ezzel szemben szervetlen polimer, zselés állagú műanyag, színtelen, szagtalan, vízben nem oldódó, hőre érzéketlen vegyület. Gyakori felhasználási területe a műmell. Angolul mindössze egyetlen betű a különbség, de ez magyarul is számos félreértésre adhat alkalmat, és ad is.
A most tárgyalt geopolitikai képződményt társaságban emlegesse nyugodtan Szilikon-völgyként, és ha valaki beszól, nézzen bele jelentőségteljesen a dekoltázsába, majd hivatkozzon arra, hogy ha Kósa Lajos debreceni polgármester, Hankiss Elemér társadalomtudós és Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke megteheti, akkor megteheti bárki.
Visszavonom, nem jó. Egy érdekes tévedés, mentségemre szóljon, nálam sokkal okosabbak is eltévesztik, pl. a volt géptan tanárom.
silicon=szilícium (karbid formában nikkelbe ágyazva)
viszont
silicone=szilikon (cickbe)
(amúgy igaza van erő vs. kezelhetőség témában)