Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kicsit laza a gyerek!

http://www.sportbikez.net/video/79
danny inkabb gondolj olyanokra mint én

apropó, elfelejtettem: a tankpad meg mindig marhara kene megvan még? semmit nem véd am asik és mar el is kopott:)

amúgy mi közgázból tanultuk a piac fogalmát, ha jól tudom még a mai napig piacnak hívják szaknyelven minden olyat virtuális (lásd fejletebb tőzsdék) és valóságos (lásdbudapesti árutőzsde) helyet ahol kereskednek. dea piac fogalom gyanánt is llétezik. ez csak egy kis kitekintés a -ra

túró küldj email-en egy telszámot és megdumáljuk, mert akkor jövő7-re felvitetem pestre a plexit
kp.
olyan boltba nem megyek ahol nem lehet alkudni! megrendelem neten! :o)
tényleg danny!
636 kipufogó bilincs, meg gumi alá! ilyen van nektek!?

Zsu!
játszink benne vagyok!

.

egy pont ide!
túró ezt most hogy érted? Kp? Vagy csere a motoremelőre?
dolgozik.
lesz fizu után! jövő 7.
18 volt ugye!?
Hat30hat, ajánlom figyelmedbe a "drága" jelzőt a mondatban...
Ja, és még három dolgot elfelejtettem :

1. pökhendi te voltál és kész

2. csak egyetlen egy példát mondj nekem, amikor lealkudtál valahol az árból (jól figyelj, nem arról van szó, hogy adtak hozzá valami apróságot), és az általam felsorolt négy verzió egyike sem vonatkozott az ügyletre

3. az pedig, hogy az "OLYANOKNAK MINT TE LX" megfogalmazás bármilyen szinten sértőnek érzed, mindent elárul!
Én is akaroooook pontosaaaat játszaniiiii.

.

..... ..
............
Akkor én is kérek apróságot a motoremelőm mellé! Mondjuk egy kipufogó tartókonzolt!
LX, akkor játszunk pontokba szedőst!

1. az hogy valaki hülyeségeket beszél, az nem azt jelenti hogy hülye - az okos emberek is szoktak néha hülyeséget beszélni.
2. tőlünk a legtöbb kuncsaft jó érzéssel távozik és visszajár - szerinted miért?
3. az egy egészen más tészta, hogy valami drága dologhoz ad valami apróságot az ember - ilyet már mi is csináltunk, fogunk is. De ennek semmi köze az eredeti témához.
4. a Motrax gumimelegítőt pedig kíváncsi lennék ki miért fikázza! Az tény hogy nem a Cap-it szintjén áll, úgyhogy én mindenkit arra biztatok, vegyen Cap-it-et ha arra van szüksége - kétszázezerért!
Azt már csak egészen halkan jegyzem meg, hogy profi versenyzőknek remekül megfelel a Motrax gumimelegítő, néhány nyíltnapozósnak pedig nem: khmm, ez minimum érdekes.
azért van a fórum hogy közbeszólj! de nem tudok neked válaszolni...

LX
Danny,

valamit nem egészen jól olvasol. A pökhendi stílus igazából rád jellemző. Én elismertem azt is hogy ha te így intézed, akkor az a te dolgod. Ha visszaolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod hogy, és most idézek :
"LX, igen nagy hülyeséget beszélsz, de nem baj!" a stílust..... Szóval azt hiszem hogy én nem írtam ilyesmit... mellesleg ez - szinte - ua mintha lehülyéznél. Szóval, nézzük pontokba szedve :
1, Igen van ilyen is, ez tény! Mellesleg nem csak pofátlanul rámenősen lehet alkudni. Szerintem ősidők óta része a kereskedelemnek az alkudozás....
2, Ilyen is van, de van ennek az ellentéte is. Pl minőséget árul, de annak érdekében hogy később is visszajöjjön a kuncsaft, enged egy PICIT(!) az árból. És én nem 20%-okról beszélek. Pl.: autó, motor : ha mocihoz belefér neki egy kipufogó/végdob, (értsd: "ajándékba ad egy dobot, nem 500E Ft-os értékben persze) és ezzel eléri hogy utána nála szervizelik a mocit, akkor valszeg" már megérte a kereskedőnek hogy engedett....
3, Ez majdnem ugyanaz mint az előző.... de igenis fontos az szerintem hogy a vevő jóérzéssel távozzon a boltból, akár 20%-ot alkudott le, akár 500Ft-ot! És mellesleg ha van olyan balek aki nem néz körül a piaci árakat illetően mielőtt vásárol, hát akkor azzal sajnos meg is lehet ezt játszani.... (Köszi, ezért a megint nem pönkhendi : "OLYANOKNAK MINT TE LX" megfogalmazásért....)
4, igen. Ez is létezik.
Végül a Danger-ről azt hiszem soha nem mondta senki hogy hitvány szart árul. (pedig pl a Motrax melegítőt sokan fikázzák, hiszen olcsó, és nem olyan mint egy Capit, de én spec mindenkinek dícsértem mert nekem bejött, jó!) Én sem fogom ezt tenni, mert nem csalódtam abban amit ott vettem! Ha jól emléxem még a matricádat is felragasztottam a motoromra, és ajánlottam motorosoknak a boltot. Illetve, azt is - mint már írtam - elfogadom hogy nem lehet alkudni. Egyet nem értek ugyan vele, hiszen lehet hogy esetlegesen 500 ne adj isten 1000Ft kedvezmény soxorosan megtérülne, de ez csak az én véleményem. Szóval ezek után csak azt nem értem, hogy miért nem lehet más véleményét elfogadni, nem kapásból hülyeségnek nyílvánítani ....

LX
Bocs, hogy közbeszólok, de túró merre van? MOst akkor lesz üzletkötés vagy sem?
Ja, és mellesleg nem hülyéztelek le LX, jó lenne ha olvasni is úgy tudnál ahogyan alkudozni!
Tudod mit LX? A pökhendi stílusodra való tekintettel akkor mégis inkább leírom, hogy ez hogyan működik, rendben?

A következő esetekben tudsz te "eredményesen" alkudozni egy vadidegen kereskedővel:

1. Olyan pofátlanul magas haszonkulccsal dolgozik az illető, hogy a rámenősebb (és akkor finoman foglamaztam) "vevőknek" simán megteheti, hogy enged az árból;

2. Hitvány szart árul, amiről tudja nagyon jól hogy közel sem éri meg azt az árat, amennyi rá van írva - ezzel a "minőséggel" kedves vevő vagy tisztában van vagy nem;

3. Szándékosan és jócskán a piaci- illetve az elfogadható ár fölé van belőve az árcédulán szereplő összeg - pont az olyanoknak, mint te LX, aki ezekután azzal a "jóérzéssel" távozhat az üzletből hogy "de ügyes voltam, ideadta 20% százalékkal kevesebbért is!";

4. Ha valaki "ügyeskedik", "okosba"szerzi meg/adja el az áruját.

A fentieknek természetesen sokféle kombinációja is előfordul.
A DanGer Bikes-ra egyik állítás sem igaz, úgyhogy erről ennyit.

És mióta van saját pénzem, a következő elvet követem: ha valamit szeretnék, de nincs rá pénzem, akkor nem veszem meg.
Ilyen egyszerű.
Nem járatom le magam mindenféle alkudozással, megvárom amíg lesz rá pénzem, és akkor veszem meg!
az itt az igazság hogy Danny-nek van egy filozófiája. Nem enged az árból és kész. Ezzel nincs is semmi gond, szíve joga, hiszen az Ő üzlete. Az én "problémám" az hogy ezt meg akarja magyarázni, és olyan érvekkel amik - szerintem(!) - nem állják meg a helyüket, és ha más ezzel nem ért egyet az azonnal hülye, és hülyeségeket beszél.... szóval szerintem ez tök felesleges, Ő így üzletel és kész... nem kell ezt magyarázni....
Ennyi....

LX
Ha ugyanaz a cucc máshol olcsóbb, ezt megmondhatom a "kereskedőmnek", így el tudja dönteni, hogy az neki megéri-e, vagy elküld, hogy akkor vegyem meg ott. Tehát alku.

Az én szempontomból helyesen szóltál, mert én azt fogom csak megvenni, amit nem tudok olcsóbban megszerezni/előállíttatni. (Többnyire...)
jaaaajjjj Zsu,

nem szoktál te ilyen kicsinyes lenni.... érted te nagyon jól hogy miről írtam.... az hogy kiemelsz egy szót az egész hozzászólásból az nem biztos hogy a dolgok helyes értelmezése.....

LX
ooooppppsss...
LY?
LX
sejtettem... tehát Danny féle nekem van igazam.......
ja, és már megtetted... azzal hogy lehülyézel - szokás szerint - másokat!!!!

LY
Arról volt szó, hogy MINDENHOL lehet alkudni. Én erre mondtam, hogy hülyeség.

És tudod mit, akkor legyen igazad.
LX, gratulálok!
persze hogy befejezted, mert nincs igazad, és így a legegyszerübb.... nem elfogadni mások véleményét, csak a saját (vélt vagy valós) igazunkat védve!
mellesleg amikor pl. mocit vásárolsz, nem hiszem hogy nem próbálsz a kereskedővel egy jobb árat kialkudni..... csak akkor a másik oldalon állsz, és nem számít ugye?

LX