Én ezt nem így látom!
És tapasztalatom is van sajnos a nyugat-magyarországi sz@rokról motorban és autóban éppúgy!
Összesen pár ezer potyára megtett kilométer!
Nem akartam senkit bantani, de en nem ezt tapasztaltam. Mas az emberek anyagi helyzete es szemlelete itt es ott, ezert a kereskedo is maskepp pofozza helyre a dolgokat itt es ott. En eddig valahanyszor motort vasaroltam az egesz orszagban keresgeltem. Vegul egyszer vettem Vacon, egyszer Erden es ketszer Gyorben. Voltam Kecskemeten, Szegeden, Szerencsen konkret motorert es mindegyik szemet volt. Volt olyan eset, hogy kedvem lett volna pofanverni a kedves tulajt a telefonban elhangzottakert. "Teljesen jo a motor." Milyen lehet az, ami rossz?
Ebben -magam ellen beszélek- Cápának adok igazat. A pesti átverős cégeket leszámítva nyugaton jobb állapotú motorokat árulnak. Lehet nincsenek lefestve, és nem indul 1-2 de nincsenek tákolva, látod a hibájukat is. Böszörmény, és sámson tiltólistás motor vásárlás szempontjából. Onnan már tényleg csak az eladó, amit már a drót és az FBS sem tart össze.
A sz@rt áruló kereskedések pedig többnyire éppen nem a keleti régióban működnek,mert a nyugat- európához közelebb eső térség több motort importál,többnyire kint olcsó hulladékot,amit esztétikailag így-úgy helyrepofoznak,aztán goooo!
Nagyon szomoru, ami ebben az orszagban megy, de ez van, ezt kell szeretni. Sosem fogom megerteni, kivel akarnak igy szorakozni, vagy miert (kinek) jo ez. 690-ert is van egy ujrafujt 9-es Bekescsaban (szemre jo) kereskedesben, kepzelem milyen allapotban lehetett elotte. Ugyanaz az evjarat maganszemelytol Veszpremben 1M2, majdnem a duplaja. Nagyon csunyan kezd elvalni a szar a palanktol, ha ezek arversenyben akarnak lenni egymassal. Irrealis. Mondjuk az igaz, hogy Kelet-Magyarorszagon a "jo motor" fogalma nem eppen azonos a nyugat-magyarorszagival, dehat ez sem jelent semmit, hiszen egy motor vandorolhat az orszagban es ott vannak a kulfoldi darabok is. Nagyon latszik, hogy csorosag van, meg nagyobb baj, hogy ez engem sem kerul el.
A fogyasztas a legutolso, ami erdekel, sprotmotorrol van szo, nem hasznogepjarmurol. Majd meglatjuk mit veszek.
Itt már nem arról van szó, hogy 04-es vagy 05-ös. Be akartak egyet számolni, és adtak fel gyorsan egy ilyen hirdetést. A kocsinkkal ugyanezt csinálták. Telefonon megbeszéltük, hogy a Mazdát be kellene számolni, és mire odaértünk tettek fel egy ugyan olyan évjáratról hirdetést 700,000-rel a piaci ár alatt.
Inkább eladtuk 450,000-rel drágábban (kp-ra), minthogy beszámoltassuk egy újba.
A másik a kinti lehúzós banda. Küldjed a pénzt, majd kapsz egy motort angliából.
Én hifivel is foglalkozom, ott inkább az ellenkezőjét szokták csinálni: meghirdetnek valamit jó drágán, aztán a sajátjukat olcsóbban. Néha még -más néven- el is kezdik dicsérni+ hirdetéseket feladni, hogy pontosan olyat keresnek, mint amit árulnak.
Miért nem veszel egy 1100-as zizit? Olcsó, megy mint a barom, és bőven van rajta hely. 140-ig jól is fogyaszt.
A 9-eseknel is eloszeretettel irnak ra egy evvel fiatalabbat, mert sokan az elso forgalombahelyezes datumat veszik alapul. Nem ezt latom a legnagyobb veszelynek.
rengetek az olyan hirdetés ami "lenyomja" az árakat én olcsón kerestem 600as motorokat, kinéztem egy rakással, és ,ár eladták , már nincs meg , rengeteg ilyen hirdetés van, az okát tudjátok
És tapasztalatom is van sajnos a nyugat-magyarországi sz@rokról motorban és autóban éppúgy!
Összesen pár ezer potyára megtett kilométer!