Enyimen nincs is vészvinnyogó. Néha nekem is jól jönne pedig... Egyszer előfordult már, hogy éjszaka vaksötétben ki kellett volna dobni, mert észrevettem, hogy valami állat a motorostalálkozó egyik kedvelt szaladgáló útvonalán olajat locsolt az útteste. Egy gyerek miattam úszta meg a zakót, mert kézzel-lábbal integettem neki. Ő erre azt hitte, hogy elestem, de szerencsére még megállt a folt előtt.
Nekem kb 3 éve van így megoldva az index, az ellenállásokat fbs-el rögzítettem az idomhoz. még kicsit sem melegedett fel, pedig szoktam használni az indexeket. meghát 5-10 másodperc alatt nem igazán melegszik fel, pláne, hogy a felében nem is kap feszültséget...
Én is köszönöm a segítséget, valószínű, hogy a relécserére hajlok inkább. Sosem szedtem még szét elektromos dolokat a gépen. Tudja valaki merre keressem? Arra gondoltam, hogy a tankborítás alatt lehet valahol.
majdnem helyes a hozzászólás...
Azért van, mert a 2x21 Watt teljesítményű izzókra méretezett villogórelé bimetálja túl gyorsan felmelegszik, és megszakítja az érintkezést, ha alacsonyabb teljesítményű ledes irányjelzőkkel működtetik. Megoldás vagy egy általam az előző hozzászólásban leírt ellenállás párhuzamosan a ledes indexxel (gy.k. az ellenállás két végét az indexből kijövő két vezetékre kell kötni) vagy egy elektronikus villogórelé alkalmazása, annak mindegy, hogy milyen terhelésű lámpákat pakolsz rá.
az indekszxksz hez vezető ZSINÓRBA Ellenállást.olyan mintha bekötnál még egy fogyasztót.vagy sorba kötnél két izzót.példa:ha két nőt dugsz eccerre jobban elfáradsz és lelassulsz mint ellenállástól a villogás.éted má?
Mindkét ledes indexxel párhuzamosan kell kötni egy 10 ohm körüli 20 Wattos teljesítmény ellenállást. Elektronikai alkatrészboltokban kapható, valami ilyesmit kell keresni:
Azért van, mert a 2x21 Watt teljesítményű izzókra méretezett villogórelé bimetálja túl gyorsan felmelegszik, és megszakítja az érintkezést, ha alacsonyabb teljesítményű ledes irányjelzőkkel működtetik. Megoldás vagy egy általam az előző hozzászólásban leírt ellenállás párhuzamosan a ledes indexxel (gy.k. az ellenállás két végét az indexből kijövő két vezetékre kell kötni) vagy egy elektronikus villogórelé alkalmazása, annak mindegy, hogy milyen terhelésű lámpákat pakolsz rá.