Nem szeretném azt, hogy ezen a dolgon összeugorjatok ! Mint irtam, kb. 20 km-t mentem a géppel, talán túl óvatos voltam, nem mertem nagyon húzni neki. Az is lehet, hogy a motor még igényel egy kis törődést, a bellitásokon egy kis finomitást. Kezdem sajnálni, hogy első tapasztalataimat megosztottam veletek, nem kis vitát gerjesztve.Legközelebb csak akkor fejtem ki újra a véleményem, ha majd valóban lesz alkalmam normális keretek között kipróbálni a gépet.
És íme, miért is szeretem a kerti törpét- lássuk ahogy ő nevezi "gyöngyszem" beírását a GS topicban a hátunk mögött!
Dipshit
[107543] ma 18:26
Szomszéd topicban micsoda gyöngyszem található
"az első benyomások jók a gépről, bár a 250/1-es Ts után nem tűnt egy erőgépnek, kicsit többet vártam teljesítményben" Első benyomások egy friss ER-5 tulaj tollából.. szegény
válasz erre
Nos faszshit? Ugye te totál objektív vagy? Nemde?
Mese bajnok....
Amúgy persze érdekesek ezek a papíros dolgok, ugye ha megnézzük MZ- 250--
0-80 6,6 mp
Er-5 0- 100 5,3- 5,6 ( hol ez van kiírva hol az)
nem nagy különbség.
De ennyi erővel egy modern superbike 0- 100 mondjuk kereken legyen 3 mp alatt 100- on, így papíron az se hu de sokkal van hamarabb fent, persze valójában úgy gyorsul le mintha állnál...
Felmerült hogy lehet nem lett kivéve a fojtás a gépből.. gondoltam nem ártok azzal ha belekotnyeleskedek a témába. A videón jól látható hogy a fojtott ER-5 nem megy lényegesen jobban mint az MZ.
Ennyi... jó modorú barátom
Az Er-5 nek kb ugyanúgy kell gyorsulnia mint a Hondádnak, csak még talán kissé jobban is mert nyomatékosabb meg kisebb fordulaton adja le az erejét. Kb. ugyanaz a kettő menetteljesítményre.
Isti haverom Xanthusa ment mint Barom anno, mert az a ZXR 400 csupasz japán belpiacos verziója- 65 ló kb- a vége volt 200 körül kicsivel fölött, de nyomaték rugalmasságban az Er messze jobb volt, mindig mesélte Isti hogy nézte a bukómat előzéskor ha már nagyon kikandikált, akkor ő (igaz utassal) rögtön kettőt vissza pakolt, hogy tudja tartani velem a lépést.
Az lehet, hogy a gyorsulás miatt nem éreztem a várt különbséget a két motor között, hiszen az mz valóban egy jól gyorsuló gép. Azért nyomatékban jól érezhető a több paci.
Nem szeretném azt, hogy ezen a dolgon összeugorjatok ! Mint irtam, kb. 20 km-t mentem a géppel, talán túl óvatos voltam, nem mertem nagyon húzni neki. Az is lehet, hogy a motor még igényel egy kis törődést, a bellitásokon egy kis finomitást. Kezdem sajnálni, hogy első tapasztalataimat megosztottam veletek, nem kis vitát gerjesztve.Legközelebb csak akkor fejtem ki újra a véleményem, ha majd valóban lesz alkalmam normális keretek között kipróbálni a gépet.