Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vagy csavarmentővel, vagy fúrógéppel(átfúrod és kihajtod a benne maradt menetet), vagy ráhegesztesz valamit(és kihajtod avval), vagy felfúrod nagyobbra, vagy patentfogó(ráfogsz a még kiálló menetrészre) stb...
Hali!
Lenne egy problémám, és a segítségeteket kérném!
Hátul a villánál, ahol a láncot lehet meghúzni ott a távtartó csavar beletört a villába! Hogy lehetne ezt kiszedni, vagy valahogy megjavítani, mert nekem gőzöm sincs?
Előre is kösszi!
Sziasztok!Nekem egy 99es 250 es banditom van.Van egy olyan problémám hogy ha beindítom a motort(hidegen) akkor egy ideig a 3000-6000 fordulattartományban rángat.De eddig nem csinálta ezt.Aztán ha mentem vele vagy 6 kilométert akkor elmúlik és minden oké.Nem tudom miért lehet.Ha valaki tud nekem segíteni annak nagyon örülnék.Köszi
Egy kérdésem lenne hogy hol lehet beszerezni főtengely szimeringet és dugó gyűrűket gsxr 400ashoz?
Hello.
Nektek mi a véleményetek a teleszkóp-egyengetésről?Persze nem az itthoni módszerre gondolok,hogy satu meg ilyesmi,hanem rendes szakinál...találtam pár hirdetést,hogy "telóegyengetés" stb. vajon mennyire életképes az eljárás?Csináltatott már valaki ilyet?Tapasztalat?
olvasd el a 125/50 kimagyarázása topicot,és döntsd el h neked megéri-e.ott minden le van irva,körülbelül 3 oldalanként ugyanaz ismétlődik
125 ccm ÉS max 11 kw.szal nem
Hello! Tudna nekem valaki segítni? Nyár elején vettem egy 125ös motort,de nincs csak Bs jogsim... Keveset mentem vele a kockázatossága miatt (rendőr). Mennyire megoldható és mi kell ahhoz,hogy átirassam 50cc-sre (vagyis,hogy vezethető legyen B-s jogsival is)? Igazoltatáskor elfogadják vagy szivatnak a rendőrök? Köszi szépen!
Hello sziasztok azt szeretném kérdezni tőletek,hogy a jogsi most csak kw ra van vagy ccm re vagy mindkettőre?mert ha kiszámolom akkor egy 20le 250etzt vezethetek 125ccm es jogsival?
mert 1LE=0,736kw és ezért kérdem.Nagyon tudnátok segíteni ha választ tudnátok adni erre.Előre is nagyon köszi a választ.Jó aszfalt szagatást mindenkinek vagy aki crossozik annak jó homok darálást :)
segítség!

most hívott telefonon zoohayabusa, hogy spanyolban kicsúszott az autópályán és nagyon csúnyán összetörte magát. korházban van a lába miatt.
s.o.s segítség kellene, hogy a megmaradt motort haza kellene juttatni spanyol országból.
saját lábán nem jön mert váz törött és nincs eleje sem minden megoldás érdekli normál határokon belül. ha tudtok segíteni tegyétek meg érte.
a motor spanyol ország , la hoya-ban található.
most tolmácsolom, amit írt, hogy olyan érdekelné aki arra jár és fel venné. ( kamionos, stb)
köszönöm és ő is örök hálás lenne!
magyarországi száma 13.-tól: 06-70-532-21-89
kinti száma: +353851406755
Helló- helló! Valaki tudna küldeni olyan http címet ahol"80-90 között gyártott KTM- ekhez találnék robbantott ábrát? légyszi küldja el a bolcsboleny@freemail.hu- ra! Kössze!
Vagyonadó. Hmmmm. Számomra ez azt jelenti, hogy a már eddig összegyűjtögetett, ergó jelenleg meglévő, adózott jövedelmemből vásárolt vagyonomat újra megadóztatják.
Lehet, hogy az járt jól, aki elitta, játékgépbe dobálta, stb?
Ja és a skandinávonknál lehet, hogy magasabbak az ADÓK, de az ELVONÁS nálunk messze több, nagyobb mértékű...
Hááát, ja. Mindkét részre.

Sokat költenek a politikusaink...
Igaz hogy a szlovákoknál is fizetni kell mindenért, de kisebb az adó. Az is igaz hogy a svédeknél meg a finneknél magas az adó, de náluk a szociális hálón még a mozgássérült betegek sem esnek ki (ők is kapnak munkát, de ha véletlenül mégsem akkor a segélyből veszik a házat meg a kocsit...) Nálunk a magas adókkal a majdnem nulla szociális intézményrendszer párosul.

Hű de offtopicok vagyunk!
Ja és persze adó kérdésben nem lehet népszavazást kezdeményezni, amit egyébként is simán félresöpörnehetnek még egy eredményes szavazás után is...

Öregem, a szlovákok a 19%-os általános adójukkal messze racionálisabban csinálják...
Bakker, innen nemcsak, hogy el lehet menni, hanem el KELL menni.
Az a helyzet hogy vagyonalapú adózást IS akarnak. Minden lehetséges adónemet bevezetnek, és még azon felül is. Ja, hogy az alkotmány nem engedi a többszörös adóztatást? Nézzük hogy néz ki az én esetemben:

- van egy cégem, egy munkáért kérek X összeget
- ha nincs szerencsém akkor ennek a 20%-át azonnal befizetem (ÁFA)
- utána TÁRSASÁGI adót fizetek, 16% vagy ilyesmi
- ha a maradékot ki akarom venni a cégből (persze hogy ki akarom) akkor NYERESÉGADÓT fizetek
- mivel ez nekem jövedelem ezért (magánszemélyként) fizetek belőle SZJA-t
- a maradékból veszek egy motort amiből 20% az ÁFA, ilyen olyan illeték stb.

Végeredményben az eredeti X összegből ha 20%-ához hozzájutok akkor sokat mondtam. Persze ez csak akkor lenne igaz, ha nem kellene még belőle TB-t fizetnem, amiért cserébe a motoros balesetem után az orvos úgy köti be a sebemet a sürgősségi díj megfizetése (?) és egy óra várakozás (az ambulancián?) várakozás után, hogy később nekem kell kitisztítani, mert fűdarabokat találok benne.

Ha még ezen felül hitelt veszel föl a mocira (mint ahogy én tettem) akkor 10 évre adósrabszolgává tetted magad.

Persze demonstrálni lehet, de a helyzet nagyon elszomorító.
Na ezért megyünk demonstrálni 22-én!
Ebből is látszik, mennyire dilletáns némelyik felelős beosztásban lévő közalkalmazott ill. -tisztviselő pontosabban.
Az "arányos közteherviselés" ugye alkotmányos alapelv - a lóerőnek meg semmi köze hozzá. Mi a francért nem Eurotax érték alapján megy akkor? Vagy esetleg műszaki vizsga alkalmával kap az ember egy számot, hogy erre a márkára, típusra, ÉRTÉKre a köv. időszakban ennyi az adó.

A dolog másik oldala, hogy ha vagyonalapú adózást akarnak, akkor kéretik az SZJA-mat tavalytól jan 1-től kezdve visszafizetni...
Maga a teljesítményadó a szomorú. Amit a "vagyonarányos közteherviselés" címen vezettek be. Röhej!
A magyarország.hu keresője kb. 20 évvel ezelőtti színvonalon van. Elhiszem neked hogy ez jogos, de elszomorító hogy mire költik a befizetett adónkat.
Sziaztok!

Most kaptam egy levelet arról hogy fizessek be 4593 + 13780 Ft teljesítményadót az idei két félévre. A mocit 2007.04.26.-án vettem. Úgy emlékeztem hogy ezt az adót az fizeti aki Jan. 31-ikén birtokolja a motort. Bár az igaz hogy előtte nem volt forgalomban. Akkor most mi van? Jogos ez vagy nem?
bocs :DelnéztemXDXD4tXD.akko nem tudom