Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kémia és fizika ha jól ismered a periódusos rendszert és ismered a blokk anyagának összetevőit ill az anyag éppen aktuális hőmérsékletét.. és a csapvíz hőmérsékletét és azt hogy mekkora mennyiségű vízzel mekkora felületen hűtöd éppen a blokkot mekkora környezeti hőmérsékleten akkor egy egyszerű 2 ismeretlenes egyenlettel kiszámíthatod hogy mennyi az éppen valószínűsége annak hogy a repedésből maghasadás esetleg mag fúzió alakul ki..... valami köze csak van Kínához magyarul sztem ha az éppen már nem járó blokkot ami tűz forró egy vödör jég hideg vízzel megkínálsz esélyes hogy valami történik ha kipróbáltad feltétlenül oszd meg velünk is:)
én hülye, átvettem más baromságát aztán minden sarasabb meló után lemostam, aztán megkaptam azt az infot hogy ha a láncot + légszűrőt mosogatom/tartom karban akkor bőven elég az ilyen gépnek :D szóval újévi fogadalom csak akkor mosom le nagyon muszáj XD
Hát nem jól szerintem. Főleg, mert a különböző anyagok, különböző módon zsugorodnak, illetve tágulnak. Blokkban elég sok acél alkatrész illeszkedik alumíniumban (vagy magnéziumban, ha valakinek olyan az oldaldeknije).
Ha például az alumínium gyorsan rázsugorodik a lassabbam zsugorodó acélra, talán még repedés is lehet. De lehet téves az elgondolásom.
Várom az ítéletet
Majd csak megjön a vevő rá!
Vagy ha más nem akkor eladom a hornetet
én meg nem mosom, mert akkor elmennek a lovak belőle
persze értem én :) csak haverral ezen vitázunk :D mindig mondom neki hogy várjon vele ha le akarja mosni, ő meg mindig forrón 20percig locsolja xd én meg inkább megvárom amíg kicsit lehűl :D
ha döntögetsz nem borul fel egyből? mert nincs csavar oldalt

akartam venni 100as vagy vékonyabbat hátra becsavarozni, de lebeszéltem magam az akcióról
Mi nagyon élvezzük Itt olyan 0 fok körül van és nem esett már 4-5 napja......
azért szerintem nem ilyen drasztikus a dolog
mert ugye akkor mind elrepedne a sok tócsa miatt
Ezért megyünk csavarossal.......
ha jó áron van tuti elviszik csak most ki sem tudják rendesen próbálni
hozzájárulhat ez az okos hideg vizes mosogatás egy blokk repedéshez is akár nem?
a nagy hőkülönbség semminek sem "kedvez"
előbb-utóbb megunja az anyag
ez lehet akár 100000000év is
a hirtelen hőtágulás semminek sem kedvez...
szerintetek egy motorállapotának (enduro de márkától függetlenül) illetve blokkjának mennyire kedvez ha használat után forrón lemosod hidegcsapi vízzel?
Ez felháborító,hogy állandóan motoroztok!
Nálunk tegnap esett a hó,erre ma mind el is olvadt,+5 fok volt ma itt.
Köszi
A mostani cb600 hornetem is magamnak papíroztam le,megint halogatni kell az xr vásárlást,úgy volt hogy elviszik a Yamahát a héten,de nyilván marad :(
Tegnap én is csapattam, de a gumi alig tapadt, ezért csak aszfalton teszteltem!
miröl maradtam le?.)
Ma is voltunk kint Devilkével
Nem tudunk megülni a seggünkön
één? semmit
Sziasztok!
Hát mit tettél....
most már mindegy
majd egyszer újra próbát teszek az emberiséggel
Pedig írni akartam pozitívumokat!
de valószínű , hogy nem miattad. felkepták a 5 centestmimt az a bizonyos gyyöytúk
hagyd a gecibe a szpóvonalat!