Sziasztok!
Régen nem írtam a fórumra. Eléggé rohanós az életem, de bele-bele szoktam nézni a fórumunkba. Ne haragudjatok, hogy csak ritkán jelentkeztem. Feltettem valami képeket az idei motorozásaimról: http://www.sportmotor.hu/album...
Szép adventi vasárnapestét!
Köszönöm a figyelmeztetést, de erre gondoltam, én is és kikompresszoroztam a gyertyák körül.
Ahogy írtam, most v ettem ezt a motort, de korábban, több, mint harminc évig motoroztam
Köszönöm a sok segítséget, az ötleteket.
Ez egy remek hely!
Jó pihenést mindenkinek!
Még arra figyelj , hogy mielőtt a gyertyákat kivennéd nehogy apró kavicsok legyenek körülötte, és valamelyik beessen a hengerbe. Én le szoktam porszívózni előtte.
Köszi! Figyelek rá. A kivett gyertyák elég megviseltek, a hézag is nagy volt...megérett a cserére. Nyilván az osztrák srác már nem akart rá költeni.Most következik az olaj é szűrő csere, teljes letapogatása. Erre való a tél. Aztán várjuk a tavaszt.
Köszi!
Mint alább írtam, már megoldódott a probléma
Úgy van ahogy írod, csak gondolnom kellett rá, és már járt is a motor. Még a feleségem is kinézett a garázsba (nem szereti a motort) és megjegyeztem de szép hangja van.
A hidegindításra figyelj. Valószínű lezabált és eláztatta a gyertyát a benzin. Szívatóval gáz nélkül próbáld. Ez egy Honda, indulnia kell, elég csak rágondolnod.
Kedves BeSa és elektro-motor!
Köszönöm a gyors segítséget, a válaszotokat! Az akksit lemerítettem. Feltöltöttem. Ma délelőtt szereztem gyertyakulcsot és kivarázsoltam a gyertyákat. Könnyebb volt, mint elsőre hittem.
Visszadugtam a gyertyapipába a gyertyát és megforgattam a motort. Mindenütt szikrázott, csak az elektródák között nem.
Vettem két gyertyát, beraktam, és alig nyomtam meg a start gombot, már járt is gyönyörűen. Kicsit élveztem a hangját, melegítettem. Most jöttem be a garázsból. Kicsit motoroztam is, a kaputól a garázsba. Holnap bejelentem vizsgára. Még egyszer kösz!
Higgadj le nem kell mindjárt megijedni ! 1.)Töltsd fel az akkut! 2.) Majd nézd meg van e benzin a tankban. 3.) Nézd meg a stop gombot nem kapcsoltad-e be?! pl.
És szerintem el fog indulni.
Üdv. az 500-as klubban. Saját tapasztalatomat mondom ha ki is nevet-
tek Én úgy merítettem le az akksit, hogy a vészleállító gombot nem kapcsoltam vissza.Soha nem használom és nem figyeltem rá. Külömbem ezek a soros kéthengeres Hondák (ha jó az akksi,meg van
benzin ) még egy hengerrel is sok kilóméterről hazahoztak.Szerintem
ha kint működött nagyon banális dolog miatt nem indul el.Jobb tippem nincs.
Sziasztok! Ausztriában vásároltam egy CB 500-ast. Semmilyen ismeretem, tudásom nincs róla. Levettem trélerlő, beálltam vele a garázsba. Most négy nap után megpróbáltam elindítan, de nem sikerült.
Van valami trükkje? Agyon szivattam?
Már lemerítettem az akksit...
Ott az utcán állt a motor, pöccre indult, itthon is semmi gond nem volt vele... Most ezen stresszelek!
Kösz .amit írtál,de be kell vallanom őszintén a motor ilyen állapota nem
az én érdemem. Az biztos,hogy az olasz gazdája is karbantartorra. Azért is vettem meg,hogy "száguldozzak" az úton,mert az előző Hondám egy 250-es 1976-os volt.Úgy vettem meg,hogy egy télbe - tellet a rendbe tétele és OT -s vizsgára készítés. A veterán találkozók nem elégítettek ki igy fájó szívvel,de eladtam és vettem ezt az 500-ast ugy érzem jó boltot csináltam.1-2 ezer km-t mentem
még vele jó volt. Nyugodt napokat nektek!
Üdv a "korelnöknek" ! Remélem nem haragszol meg a megszólításért?! Vagyunk páran "kamaszok" a fórumon akik épp oly lelkesek mint az ifjak ! Karbantartunk és várjuk a tavaszt. A géped nagyon szép egyébként !
Üdv. minden motorosnak de főleg azoknak akik beteleltek.Én is ezt tettem főleg azért, hogy magamat védjem.Április 1-ig kivonattam ideiglenesen a forgalomból így biztos,hogy nem ülök rá mégha nagyon kívánom is.
Sokat motoroztam rossz időben korábban amokor nem ismertük a bélelt nadrágot a térdem érzi is.Most a karbantartás időszaka van.
Hetente elindítom felmelgszik a viz akksi kap egy kis töltést,meg amit kell és tudok megjavítom.
Aki jó időt talál annak jó utat, aki nem annak jó téli pihanőt kívánok.
Örűlök,hogy jó helyen telel ki a mocid,itt már nem kell tartani az egerek befészkelésétől. Amúgy meg mindenki pihenőre vonúltatta a gépet, és csak számol+számol,hogy mennyi pénz lesz a jövő évben túrázásra, és mikor lesz vége a télnek.Szerintem karácsonyig Te még gúrúlni fogsz egy rövidet.
Az enyémen az aksi kapott egy töltéscserét, hogy peregjenek a szulfitok, de egyébként menetkészen vár. Szerencsére mára jó helyen tárolódik a masinkám. Mélygarázs, folyamatos 18 fok, így nem kell nagyon téliesítenem. Ma télapókor esett, de ha jó idő lesz még idén beröffentem és elmegyek gurulni.
Üdv. fécó
A probléma sikeresen megoldódott. Két motoros társtól kaptam segítséget. Egyik küldött fényképet a szerkezetről egy pár kilóméterre
személyesen is megnézhettem volna.A fénykép alapján sikerült megbontani rombolás nélkü a kiakadt bovden véget.Ha valakinek ilyen gondja lesz tudok segiteni,de csak neki írom le.Ritka eset volt.de előfordul.
Üdv: BeSa
Régen nem írtam a fórumra. Eléggé rohanós az életem, de bele-bele szoktam nézni a fórumunkba. Ne haragudjatok, hogy csak ritkán jelentkeztem. Feltettem valami képeket az idei motorozásaimról:
http://www.sportmotor.hu/album...
Szép adventi vasárnapestét!