Köszönöm a választ. Régebben látszott egy kis szaggatott négyzet, vagy kurzor a mérés helyén a képen. Ez már nincs?
Akkor szerinted nem érdemes beleállni? Csak, mert ha egyértelműen nem bizonyítható a dolog, akkor nem büntethetnek, ezért gondolom, h érdemes lenne.
A lézer átmérője adott távolságban 60-90 cm és a képeken a mért jármű +,- középen kell lennie(mint látható). A másik is gyorsan mehetett,de megúszta,vagy őt mérték és egy laza mozdulattal átmentek a másikra,ez a művelet még "gyorsíthatott" is.Volt már ilyenre is példa,de ha csak ő ment gyorsabban,már legalább melletted kellene lennie a képen.
Sziasztok! Az alábbi 4 családi kép készűlt testvéreimről.
A történet a következő: a hátulról érkező busa gyorsítva előzte meg épp a sradot. (Az előző képeken nincs is jelölve sebesség?!) A srad nem hajtott gyorsan, még is arra kaptam a büntetést (én, mint üzemben tartó). A busa nem kapott büntit.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Tudják valahogy bizonyítani, hogy a srad ment gyorsan? Gondolom, arra kezdtek rámérni, mert az érkezett előszőr. Aztán bejelzett a műszer, de hogy döntik el, hogy bizonyítják, melyik jármű ment gyorsan?
Adni egy csekket ad (jó esetben),no és forgalmidat a magáévá teszi! Onnantól meg csak szigorított vizsgára viheted! Garantálom azon nem megy át a talicska! Biztos megéri?
Több helyen is hibádzik az elméleted. Kevés hogy a horgot leveszed,a jellegét kell megszüntetni! Azaz elektromos csatlakozást is! A levehető horog nem ezt a célt szolgálja,hanem például azt hogy ne verje össze a sípcsontodat! Kíváncsi lennék arra az utánfutóra ami nem takarja ki a vontató rendszámát! Egyébként nem értem mi a gond ezzel a horoggal,meg vizsgáztatással?
Tavaly vettem a rönyót, műszaki még volt egy év, de kellett a horog így vettem rá és le műszakiztattam, ininek igaza van legalábbis számomra, nekem megért 25 rugót a nyugalmat. Akinek meg nem éri meg az használja izgulva.
20bürokracia ide 20bürokracia oda ez a baj... amit lehet kerul a magyar ilyen nep vagyunk. Se a sajat se a masik eletet ezzel nem veszelyeztetem max ha nem jon be duplat bukok. de statot nezve 10eve nem allitottak meg... muszaki ket evre szol. Persze igyexem majd a leheto leg egyenesebb utat valasztani. De egy honapos muszakira ketlem hogy fogok meg egyet csinalni.
vonóhorog......
egy 20ason agyal az ember?
ne basszatok már föl, ha most volt műszakin akkkor mindene jó......szóval kell egy villámgyors műszaki aztán nincs rinya
a bünti több mint a műszaki..
Koszi a tippekt valahogy megprobalom a hivatalos utat jarni... habar itt megjegyeznem h megallitos rendori intezkedesben utoljara 2007ben a hangos motorom miatt volt reszem.... nade az urdung nem alszik :-)
Egyetlen ötletem van ami kicsit a 125-ös robogót 50-es papírokkal jellegű megoldás. Nem szabályos megvághatnak érte de ez talán egy kommersz megoldás.
Ha olyan vonóhorgod van ami levehető. Látni olyat sokat az utakon egy csapszeg tartja a vonófejet.
Akkor azt felrakod nem műszakizod le újra és csak akkor vontatsz ha feltétlenül kell de akkor olyan utánfutóval ami kellőképpen kitakarja a saját rendszámod és csak a vontatóét hagyja láttatni. Így csak akkor derül ki a turpisság ha leint a rend rendíthető őre. Viszont ha mindenhonnan látszik a rendszámod akkor menet közben is le tudják futtatni a rendszámodat és már úgy állítanak meg hogy "Vontatgatunk ? Vontatgatunk?"
A rendőr vagy bűntet érte, vagy elfelejti megnézni. Benne van a pakliban.
1. Felhívnám a területileg illetékes NKH-t, hogy módosított műszaki adatlapot kiállítanak-e műszaki vizsga nélkül.
1/1. Igen-> vonóhorog bizonylatával elballagni az NKH-hoz, új adatlap, majd kormányablaknál új forgalmi
1/2. Nem->új műszaki vizsga
Sajnos ez nem működik oda vissza
Lehet olyan autód aminek a műszakijában van vonóhorog de nincs fent, ezért nem bántanak
Azonban ha van vonóhorog a gépen de nincs benne a műszakiban azért akkor is megbüntethet a rendőr ha amúgy semmit sem vontatsz vele aktuálisan.
Jól megbírságol, meg ha ugye már nincs a rendszámon matrinya mert idei a vizsga akkor azt nem tudja levenni csak a rendszámot. Mindenképpen új műszaki vizsga kell a járműre.
Akkor szerinted nem érdemes beleállni? Csak, mert ha egyértelműen nem bizonyítható a dolog, akkor nem büntethetnek, ezért gondolom, h érdemes lenne.