most megnéztem a webes turist térképen megmértem az egész völgy kb 11-12 kilométer hosszu patko alaku.A patko csucsánál szétmegy két irányba, egy felfelé , a vissza ágban van a Savanyu Joska bakonyi betyár barlangja, meg Mátyás király barlang, Csiga barlang , meg még vagy 3-4 barlang,
na majd egyszer megjárjuk , de akkor elindulunk reggel 8-kor, sok vizzel, benzinnel, szendvicsekkel, fejlámpával, jol felkészűlve max 2-3 fő , aztán bemotorozzuk azt a 6-800 fát...
gondolhatod, nem loptam a szivűkbe magam, ide kűldték a Levit hozzánk , felirták a kocsi rendszámát az alapján köröztettek, be streszelték a csajomat is, folyamatosan ment a telefonos körkapcsolás, minden motorost felhivtak hol kinél állhattunk meg kocsival, szoval tul aggodták a dolgot rendesen...
de meglettűnk, mert mint a mondás is tartja rossz pénz ,és arany ora nem vész el...
hát urak a tegnapi motorozás kicsit nagyon zorbára sikerűlt...
a sztori röviden,:
a multkor hozzá csapodtam Fehérvéri endurosokhoz, sokan is voltak, meg nagyon sokat álltunk, viszont jo srácok, szoval bekeveredtűnk egy olyan helyre ami engem nagyon megfogott, sosem gondoltam volna hogy a bakonyban vannak ennyire Zorba helyek ahová a madár sem jár!
A hely neve Burok völgy, ugy nézett ki mint egy echte román bihari patak,egy oriási kanyon mélyén,oldalt sok giga szikla, kb két autosáv széles vizmosásos full tele kövel murvával, sziklával,rengeteg bedőlt fával, látszott hogy ott időszakosan nagyon megszokott áradni valami giga patak ami olyankor visz mindent mint a piros hetes, egy idő után beleértűnk egy csunyán auto méretű sziklákkal törmelék fával tele rakott vizeséses részhez, én akkor ott elváltam tölűk mert már sötétedett, és elindultam vissza ugyan azon a nyomon, ők meg elkezdtek a vizeséses rész mellett fent a parton kűzdeni hogy majd megkerűlik és arra mennek haza fehérvárra, mint utolag kiderűlt feladták és ők is arra jöttek vissza késöbb mint én.
Szoval ez a hely akkor nagyon megfogott engem, gondoltam majd vissza megyek oda kiscsoportosban és végig nyomjuk, na ez tegnap jött el, ketten voltunk egy haverommal elötte motoroztunk a Havránékal a Baglyas sziklás wellnes völgyeiben , aztán mindenki elköszönt hogy mennek temetőzni, mi ketten a Bencikével pedig elindultunk ebbe a völgybe.
kb olyan 1 orakor indultunk befelé, viszonylag hamar oda értűnk a vizeséses szikláshoz, ott kűzdöttem vagy bő fél orát, fel is jutottam,haladtam tovább, de 150 méter után annyi bedölt óriás fa volt és tul szűk a hely a kerűléshez, hogy kötéllel vissza engedtűk a motoromat a vizesésen ,és elindultunk a szétágazo völgy másik nyomán, hogy majdcsak kilyukadunk valahol, mint a szűzhártya, mert volt rajta egy turista piros kereszt, alig láthato ösvénnyel, és Hétházpuszta falu sem volt tul messze.
Amikor elindultunk tovább akkor mult 2 ora 15 perc, ááá idő még mind a tenger benzin ezer liter hajrá menjűnk!
Sokat mentűnk befelé, sokat kűzdöttűnk annyi bedőlt fa volt mint égen a csillag kb 15-20 méterenként de olyan derékig érők amin már ugy kell átbillenteni a motort, mindegy mentűnk, volt hogy alatta huzkodtuk át lapon, volt hogy felverettűnk a völgy oldalán ameddig ment aztán leereszkedtűnk a fák után, a lényeg semmi térerő nem volt a mobilokon ,és Bencike már agyon parázta magát hogy őt a szűlei megőlik, ha nem ér vissza világosba, aztán kiderűlt az is hogy az égője a lámpába ,(egy zsir új 450 exc) szétesett atomjaira, végűlis elértűnk egy csunyán sziklás fás részhez akkor volt 4 ora.
Kitaláltuk fel kéne mászni a gerincre és körűl nézni hátha ki tudunk tőrni valamerre, vagy már tényleg itt van a vége a völgynek és mindjárt kiérűnk, és hátha van térerő hogy felhivja szűleit hogy megnyugodjanak.
A felmászás nem segitett se térerő, se láthato erdővége, vagy telepűlés, valoszinű már nem volt messze de a fáktol nem látszott lofasz se, ráadásul Benci elhagyta a szép új KTM-es kesztyűjét valahol megette az erdő, nem is lett meg, na szoval beszoptuk rendesen, nincs mit tenni elindultunk vissza a nyomon amin addigra már rohadt sokat haladtunk sok kűzdelemmel, de legalább arra visszajutunk a civilizácioba!
A lényeg neki semmi lámpája, még a helyzetjelző sem világitott , nekem volt lámpám meg a Nokián van kis zseblámpa sokszor azzal világitottam hogy át tudjon jönni egy-egy giga fán, volt hogy átmentem megpördűltem világitottam és ugy jött át, a partoldalra felveretős famegkerűlös részek tők korom sötétben kurvára nem voltak egyszerűek, de egymást segitve megoldottunk mindent, bár addigra már se vizűnk és az erőnek is rendesen hiján voltunk!
Komoly kűzdelem volt, este háromnegyed kilenckor jutotunk ki a völgyböl addigra lett térerő, akkor derűlt ki hogy a srác szűlei annyira aggodtak hogy már a rendőrség keres minket kutyákkal( csak tudnám merre indultak volna:) az összes korházat végig hivták nem-e vagyunk ott, tűzoltoság minden, az anyukája már elindult peströl kocsival közben már hivta a hegyi mentőket kutyával, szoval csaptak jo nagy ribilliot, legfőképpen saját magukat jol be stresszelték ,tul aggodták, de aztán meglettűnk és minden keresést lefujtak.
Hát ilyenre sikerűlt a tegnapi endurozás, nem igy terveztűk, de aztán az élet igy hozta, Bencike nagyon összekapta magát le a kalappal, összességében mivel a másik motoron még lámpa se volt igy 10 pontbol, 11-re értékelném a tegnapi napot!
milyen települések között van ez a hely?