Köszönöm a segítséget. Na a photoshophoz még annyira se értek mint a fényképezéshez, így az utómunka még csúszni fog, a héten még szeretnék menni ilyen éjszakai fényképezésre, remélem eredményesebb lesz mint ez a mostani.
A lámpák fényéből ítélve állványról fotózol este, ez azért dicséretes. Látszik a záridőből, meg az alacsony iso-ból is.
Nekem első körben kompozíciós felvetéseim vannak, az első nem lenne rossz, csak mivel bal oldalon nincs érdekes dolog a képen, így én a korlátot kifuttattam volna a kép bal szélére, így tök jó lenne a távlatpont, és eltűnne a fa, bokor, buszmegálló.és több lenne a hídból. A vonalak mindig jók egy képen, így a kerítés működik, picit magasabbról lőttem volna, hogy a híd vonala a kerítés felett legyen, de ehhez a kompozícióhoz szerintem a választott blende túl tág volt, f8-al, vagy de inkább f11-el próbálkoztam volna. Ami beállítás, és mindhárom képre igaz, hogy a fehéregyensúly nem jó, ez az esti képeknél a legtöbb esetben ez probléma. Általában az előre választható awb beállítások nem alkalmasak éjjelre, így egyedit kell alkalmazni, szürke táblát vinni, vagy homogén szürke felületről mintát venni. Gyakorolni kell, ennyi. Meg több utómunka!
Éjszaka elmentem kicsit motorozni, gondoltam akkor már csinálok pár képet, elégé szenvedek az éjszakai képekkel, ehhez szeretnék pár jó tanácsot, alapbeállítást kérni. (rég óta fotózok de csak spontán módon lövöldözök és vagy össze jön vagy nem, leginkább nem, alapokkal tisztában vagyok)
Majd ha lesz elegendő időm eleget teszek kívánságodnak addig is tud hogy, jó képeket löktél fel erre a fotós fórumra... amúgy mint láttadhat a nevem egy lány név. Várom a további képeidet
Nekem első körben kompozíciós felvetéseim vannak, az első nem lenne rossz, csak mivel bal oldalon nincs érdekes dolog a képen, így én a korlátot kifuttattam volna a kép bal szélére, így tök jó lenne a távlatpont, és eltűnne a fa, bokor, buszmegálló.és több lenne a hídból. A vonalak mindig jók egy képen, így a kerítés működik, picit magasabbról lőttem volna, hogy a híd vonala a kerítés felett legyen, de ehhez a kompozícióhoz szerintem a választott blende túl tág volt, f8-al, vagy de inkább f11-el próbálkoztam volna. Ami beállítás, és mindhárom képre igaz, hogy a fehéregyensúly nem jó, ez az esti képeknél a legtöbb esetben ez probléma. Általában az előre választható awb beállítások nem alkalmasak éjjelre, így egyedit kell alkalmazni, szürke táblát vinni, vagy homogén szürke felületről mintát venni. Gyakorolni kell, ennyi. Meg több utómunka!
Pár GoPro itt azért el lett helyezve...Jó kis film lett ez is.
ojan furcsa érzésem van. ijen nem is tudom megmagyarázni.
de, mint ha kötekednél