Nekem a MILC nem a kompaktabb mérete miatt vonzó. Persze van belőle kisebb, akkora mint egy kompakt, mégis belépő DSLR minőségű képest csinál, és cserélhető objektíves. De pl. a pana GH2-GH3 akkor mint egy DSLR. Azért vonzó mert ezekben van jelenleg a fotóstechnológia csúcsa. A DSLR cuccokban mi az újdonság? Persze a videózás, a processzor, az elektronikai rész, a fókusz keresztszenzorai, stb... De a zár? a tükör? az hány (tíz) éves technika? A DSLR gépek a fotózás dinoszauruszai, és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a két legnagyobb név piaci pozíciói miatt tart még a DSLR mánia.
nah.. nekem a legnagyobb bajom ezzel a cuccal, a kicsit ellentmondásos történet.. a szenzor kicsi.. még az APS-C-hez képest is.. ez ok.. feltéve, ha ugye azért pici, hogy maga a gép is kicsi legyen, és megfeleljen a "pocket" funkciónak.. de ehhez ugye jön az az obi amit linkeltél.. innentől kezdve meg pont azt veszíti el amiért jó... szóval kíváncsian várom, hogy hová fog ez a történet feljőni.. tuti, hogy előbb-utóbb jön az FF is...
hhhmmm... elgondolkodtató... viszont emlékeim szerint ezek nem FF lapkák? bár ugye ha kisebb szenzoron működik a dolog, akkor már nem olyan nagy móka FF-en is megcsinálni... kíváncsi vagyok milyen tempóban fog haladni a dolog... és mondjuk, hogy árban hol lesznek majd..
Amúgy mióta itt van LX azóta jött elő ez a téma, Mert tegnap egy nagyon színvonalas szeminárium volt, ahol megmutattuk Jaceknak, hogy milyen durva képet lehet kihozni egy jó alapból.
Lx-re meg már nem is reagálok, reménytelen...
Márpedig lemaradt, mert nincs ilyen gépük. És az első MILC már nem most jött ki.
"Az IDC felmérése szerint idén a MILC piac akár 60%-os, míg a dSLR vázaké 18%-os növekedésre számíthat. Ennek megfelelően a Samsung már elkezdte átalakítani a Kínában található gyártósorait a MILC vázak előállítására; itt eddig a kompakt gépek készültek töménytelen mennyiségben."
És a Samsung csak az egyik, a Sony, meg a Pana sem egy kezdő a témában. A piacralépést pár év fejlesztés megelőzte, és a Canon, Nikon sehol nincs.
A MILC-ek egyik nagy hibája jelenleg a lassabb autófókuszban keresendő, de olvassuk csak ezt:
"A DMC-GH2 sebességadatai közül az autofókusz teljesítmény kívánkozik az élre. Ahogy az élességállítás részben említettem, az AF meghajtás 60 fps-ét 120-ra emelték, mely valóban javulást jelent a sebességben is. A dolog pikantériája az, hogy korábban sem volt szégyenkeznivalója a gépnek, hiszen az előző modellek a világ leggyorsabb kontraszt-alapú élességállítását kínálták. Ez a típus viszont a gyártó szerint a világ leggyorsabb élességállítását kínálja. Korábban azt írtuk, hogy „érzetre megközelíti a DSLR-ek AF teljesítményét”? Ezt most arra módosítanám, hogy érzetre gyorsabb mint a DSLR-ek automata élességállítása, és itt nem a régebbi mikromotoros objektívekre, hanem a legújabb ultrahangos rendszerekre gondolok. Gyorsabb és egyben halkabb is."
Ez pedig egy 2011. januári cikk, a gép 2010-es fejlesztésű. A GH3 pedig zár nélkül fog jönni, én már nagyon kiváncsi leszek!
Itt egy ötrészes cikksorozat, nagyon érdekes amúgy, a MILC-ek fejlődéséről:
http://pixinfo.com/cikkek/milc...
A FF innen csak egy lépés, a zárnélküli megoldás óriási dolog, a tükörnélküliség meg egyértelmű tech boom.
LX
LX
persze, hogy nem reagálsz.. nem tudsz..
LX
LX
Lx-re meg már nem is reagálok, reménytelen...
LX
"Az IDC felmérése szerint idén a MILC piac akár 60%-os, míg a dSLR vázaké 18%-os növekedésre számíthat. Ennek megfelelően a Samsung már elkezdte átalakítani a Kínában található gyártósorait a MILC vázak előállítására; itt eddig a kompakt gépek készültek töménytelen mennyiségben."
És a Samsung csak az egyik, a Sony, meg a Pana sem egy kezdő a témában. A piacralépést pár év fejlesztés megelőzte, és a Canon, Nikon sehol nincs.
A MILC-ek egyik nagy hibája jelenleg a lassabb autófókuszban keresendő, de olvassuk csak ezt:
"A DMC-GH2 sebességadatai közül az autofókusz teljesítmény kívánkozik az élre. Ahogy az élességállítás részben említettem, az AF meghajtás 60 fps-ét 120-ra emelték, mely valóban javulást jelent a sebességben is. A dolog pikantériája az, hogy korábban sem volt szégyenkeznivalója a gépnek, hiszen az előző modellek a világ leggyorsabb kontraszt-alapú élességállítását kínálták. Ez a típus viszont a gyártó szerint a világ leggyorsabb élességállítását kínálja. Korábban azt írtuk, hogy „érzetre megközelíti a DSLR-ek AF teljesítményét”? Ezt most arra módosítanám, hogy érzetre gyorsabb mint a DSLR-ek automata élességállítása, és itt nem a régebbi mikromotoros objektívekre, hanem a legújabb ultrahangos rendszerekre gondolok. Gyorsabb és egyben halkabb is."
Ez pedig egy 2011. januári cikk, a gép 2010-es fejlesztésű. A GH3 pedig zár nélkül fog jönni, én már nagyon kiváncsi leszek!
LX
LX
LX