Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem a MILC nem a kompaktabb mérete miatt vonzó. Persze van belőle kisebb, akkora mint egy kompakt, mégis belépő DSLR minőségű képest csinál, és cserélhető objektíves. De pl. a pana GH2-GH3 akkor mint egy DSLR. Azért vonzó mert ezekben van jelenleg a fotóstechnológia csúcsa. A DSLR cuccokban mi az újdonság? Persze a videózás, a processzor, az elektronikai rész, a fókusz keresztszenzorai, stb... De a zár? a tükör? az hány (tíz) éves technika? A DSLR gépek a fotózás dinoszauruszai, és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a két legnagyobb név piaci pozíciói miatt tart még a DSLR mánia.
SONY NEX, Samsung NX az APSC méret!

Itt egy ötrészes cikksorozat, nagyon érdekes amúgy, a MILC-ek fejlődéséről:

http://pixinfo.com/cikkek/milc...

A FF innen csak egy lépés, a zárnélküli megoldás óriási dolog, a tükörnélküliség meg egyértelmű tech boom.
mi van itt te jóóóó éééég
nah.. nekem a legnagyobb bajom ezzel a cuccal, a kicsit ellentmondásos történet.. a szenzor kicsi.. még az APS-C-hez képest is.. ez ok.. feltéve, ha ugye azért pici, hogy maga a gép is kicsi legyen, és megfeleljen a "pocket" funkciónak.. de ehhez ugye jön az az obi amit linkeltél.. innentől kezdve meg pont azt veszíti el amiért jó... szóval kíváncsian várom, hogy hová fog ez a történet feljőni.. tuti, hogy előbb-utóbb jön az FF is...

LX
akkor miért próbálkozol mégis folyamatosan?

LX
Nem akarok, nekem nem kell semmi bizonygatnom... Én anélkül is tudok aludni.
olvass csak egy kicsit vissza..... tegnap este...
persze, hogy nem reagálsz.. nem tudsz..

LX
Az obi amit belinkeltem, és amit kifejezetten a GH3-hoz fejlesztettek 1100 juró...
hhhmmm... elgondolkodtató... viszont emlékeim szerint ezek nem FF lapkák? bár ugye ha kisebb szenzoron működik a dolog, akkor már nem olyan nagy móka FF-en is megcsinálni... kíváncsi vagyok milyen tempóban fog haladni a dolog... és mondjuk, hogy árban hol lesznek majd..

LX
De azt ne felejtsük el, hogy lehet, hogy badzoli hatása miatt lett LX ilyen...
Amúgy mióta itt van LX azóta jött elő ez a téma, Mert tegnap egy nagyon színvonalas szeminárium volt, ahol megmutattuk Jaceknak, hogy milyen durva képet lehet kihozni egy jó alapból.
Lx-re meg már nem is reagálok, reménytelen...
Kiben merült fel, hogy menjek el vele bogarakat fotózni...?
nagyon is változtat... de majd egyszer megérted..

LX
Márpedig lemaradt, mert nincs ilyen gépük. És az első MILC már nem most jött ki.
"Az IDC felmérése szerint idén a MILC piac akár 60%-os, míg a dSLR vázaké 18%-os növekedésre számíthat. Ennek megfelelően a Samsung már elkezdte átalakítani a Kínában található gyártósorait a MILC vázak előállítására; itt eddig a kompakt gépek készültek töménytelen mennyiségben."
És a Samsung csak az egyik, a Sony, meg a Pana sem egy kezdő a témában. A piacralépést pár év fejlesztés megelőzte, és a Canon, Nikon sehol nincs.
A MILC-ek egyik nagy hibája jelenleg a lassabb autófókuszban keresendő, de olvassuk csak ezt:
"A DMC-GH2 sebességadatai közül az autofókusz teljesítmény kívánkozik az élre. Ahogy az élességállítás részben említettem, az AF meghajtás 60 fps-ét 120-ra emelték, mely valóban javulást jelent a sebességben is. A dolog pikantériája az, hogy korábban sem volt szégyenkeznivalója a gépnek, hiszen az előző modellek a világ leggyorsabb kontraszt-alapú élességállítását kínálták. Ez a típus viszont a gyártó szerint a világ leggyorsabb élességállítását kínálja. Korábban azt írtuk, hogy „érzetre megközelíti a DSLR-ek AF teljesítményét”? Ezt most arra módosítanám, hogy érzetre gyorsabb mint a DSLR-ek automata élességállítása, és itt nem a régebbi mikromotoros objektívekre, hanem a legújabb ultrahangos rendszerekre gondolok. Gyorsabb és egyben halkabb is."
Ez pedig egy 2011. januári cikk, a gép 2010-es fejlesztésű. A GH3 pedig zár nélkül fog jönni, én már nagyon kiváncsi leszek!
Az a lényegen nem változtat...
de én nem magyarázkodok.. csak mondom... de akkor ki?

LX
Gábor, ezek után neked ebben mi a fura?
Csak fura, hogy nem olyan régen volt itt téma a szexuális védekezés (nd szürő), most pedig egy romantikus meleg est.
..ja, és majdnem kihagytam, hogy mindenki mindig csak magyarázkodik
inkább fogalmazzunk úgy, hogy : szeretnéd....

LX
kire gondolsz?

LX
Zemát kedvelem, de Zsebyt szeretem. Erről ennyit...