elmesélem az új motorommal az első élményemet! Ma jöttem haza 120-150 es tempóval... egy település volt már csak előttem h hazaérjek mikor messe távoltól egy bekötőutról léáttam h egy rendőrautó jön a főút felé..... láttam a tükörbe h kikanyarodtak arra amerre én megyek, gondoltam h ne akarjon utnam jönni gyors elhúzok...előttem kanyargós utak és vontattak egy autót tehát beálltam 60ra nézem a tükröt sehol semmi akkor nem jönnek utánam gondoltam..de hogy biztos legyek a dolgomba ahogy udtam megelőztem az előttem levőt és a jó egyens úton vígan 230as tempóval haladtam amikor egy perc 200feletti tempónál veléem szembejövő kamionos villogtat.... gondoltam magamba h beszoltak a rendőrök h merre tartok és h már várnak...ezért szépen 70re lassítottam mikor beértem már csákvárra.... majd kb 2kmer- 70el való közlekedés után látom a tükörbe h jön a Sokoda rendőrautó mint az állat, szírénázik villogtat dudál...volt minden...:D egyből megálltam ahol lehetett (bár megfordúlt a fejembe h lehet h nemklne...) falu ba voltam és nem akartam veszélyhelyzetet teremteni így éreztem jónak...! kiszálltak az autóból majd kérdezik h hova ez a sietséd ? mondom h megyek haza meg már várnak ami persze nem volt igaz:)
kérdezte az egyik rendőr h mennyivel jöttem mert ők 180al jöttek utánam és csak távolodtam...erre nem válaszoltam semmit.... kérdezték mennyi a vége meg h hajtsam vissza rendszámomat... elkérték a papírokat is A0es jogsim van tehát volt miért félnem.... annyit mondtak h nem akarnak körberajzolni, és tudják h egy ilyen motorral nem lehet 90el menni de 200al ne mennyek! arra pedig h A1es jogsim van nem szóltak semmit.. lehet h nem vette észre? ez nagy szerencse volt mindenképpen úgyérzem..főleg h már rutinra járok korlátlanból.... ez volt az első ilyesfajta élményem gondoltam megosztom veletek....! vannak normális rendőrök is itt az élő példa! de amugy ha tudom h jönnek utánam akkor el is megyek a lényeg h nem büntettek és minden rendbevolt jogsit leszámítva amit nem tudok h miértnem kérdezték meg vagy vették észre h csak 11Kw-ig vezethetek.. széles utat kívánok mindenkinek főleg rendőrmenteset!
Kösz haver. Érdekes ez a gyorsváltó, nem lehet hülyeség, de nekem először motoroznom kéne megtanulnom, lehetőleg faszául lendületből, nem stop and go stílusban. Mármint pályán. A gyorsváltóhoz különben gondolom kell a pc, vagy megint hülyeséget kérdezek?
Gyorsváltó.
kuplung nélküli váltás vagy le, vagy fel (kétirányba nem megy). Ezt meg lehet csinálni gáz visszaengedéssel is, de a gyorsváltónál nem kell elengedni a gázt, hanem ahogy a csimmával hozzáérsz a karhoz megszakítja a gyújtást, vagy elzárja az injektorsort és úgy vált. úgy működik a váltókar utána mint egy joystick. Emellett ezredmásodpercre vált, ergo olyan gyors lesz a váltás, mint egy DSG-s, SMG-s autónál. És még ami jó dolog, h váltásnál nem ránt, nem lesz ideges tőle a motor.
Különben nekem is lenne egy minden bizonnyal nagyon amatőr kérdésem. Pirelli guminál az SC1 és az SC2 jelzés a gumikeverék típusát jelöli, vagy azt, hogy egy vagy két komponensű? Próbáltam rákeresni a neten, de semmi infó.
Baszki ecsém, nekem a PC az irodámban van és asztali, a gyorsváltó meg maga a villámgyors jobb kezem, meg a bal lábam, ami kuplung nélkül löki magas fordulaton a sebességeket. Ilyen űrtechnikában ami neked kéne nincs infóm, pedig segítenék.
R1 talira! Jó lenne! Be is írom a memoáromba!
Máj. 31. Siófok? Egyébként milyen rendezvény lesz, az R1 talival egybekötve?
Köszönöm élek még, és szégyellem is magam amiért mostanában elhanyagoltalak titeket!
Hi all!
SP gyorsváltó beszereléséhez kellene tanács.
Ha alapesetben a PC-hez kerül bekötésre, akkor csak a felső injektorsort vezérli, ergo alacsony fordulaton (pl. Hring 1-es kanyar) nem fog működni. Tudom h mindkét injektorsorra be lehet kötni, de ahhoz mi kell, milyen kiegészítő? Tudja vki?
Húsvétkor még élt!Várta otthon a locsolókat Mi meg jól ellátogattunk hozzá de kölnit nem vittünk! Ja és mellesleg a kutyája rámgerjedt minden áron meg akarta dugni a lábomat
kérdezte az egyik rendőr h mennyivel jöttem mert ők 180al jöttek utánam és csak távolodtam...erre nem válaszoltam semmit.... kérdezték mennyi a vége meg h hajtsam vissza rendszámomat... elkérték a papírokat is A0es jogsim van tehát volt miért félnem.... annyit mondtak h nem akarnak körberajzolni, és tudják h egy ilyen motorral nem lehet 90el menni de 200al ne mennyek! arra pedig h A1es jogsim van nem szóltak semmit.. lehet h nem vette észre? ez nagy szerencse volt mindenképpen úgyérzem..főleg h már rutinra járok korlátlanból.... ez volt az első ilyesfajta élményem gondoltam megosztom veletek....! vannak normális rendőrök is itt az élő példa! de amugy ha tudom h jönnek utánam akkor el is megyek a lényeg h nem büntettek és minden rendbevolt jogsit leszámítva amit nem tudok h miértnem kérdezték meg vagy vették észre h csak 11Kw-ig vezethetek.. széles utat kívánok mindenkinek főleg rendőrmenteset!