Ott van a képen 17mp-nél, hogy miből mennyi kell, de a zöld (és a piros) sztárséf azért szeretné tudni, hogy miből mennyi kell. (pl. 10dekához mennyi víz kell)
Az egész vidi 1:49mp, szóval nem egy végignézhetetlen recept.
Én az érzésre ízesítésben látok egyfajta kényszert, mert gyártmányok között is lehet eltérés, de amikor három öszetevőből kettő többé-kevésbé pontosan definiálva van, miért nem lehet a harmadikat is így? De elfogadom, csak nekem ez fura.
Én gyerekkoromban jártam többször úgy egy családhoz disznóölésre (Isten nyugosztalja a Tibi bácsit), hogy ott mérve volt minden a darált hús súlyának ismeretében, volt is tanakodás, ha nem a szokásos gyártmányú fűszer volt a boltban. Előtte nagy tudományosan kóstolás belőle (a fűszerből), mintha emlékezne bárki is az egy évvel azelőtti kolbásztöltés ízeire, ezután kimondták a fatvát, hogy mennyi is annyi, mérlegen lemér és mehetett a keverés.
A kolbászba még egy kevés kandiscukor is beleugrott kávédarálón ledarálva. Vagy a szalámiba?
Passz, én se. Speciel ezért nem jött meg soha a kedvem a főzőcskéhez, túl nagy a szórás. "Ízlés szerint", "egy csipet", "fél csésze", "amíg meg nem barnul"... ez nem osztás, nem mértékegység, nem az én világom :D
Öööö... ha csak úgy nem. De az nem kávéskanál? Én legalábbis úgy ismerem, de a mokka (és ragjait) szó is ismeretes amúgy nekem.
Speciel ha minden mérve van a képen, a só miért nem? Púpozott kanál? Csapott kanál?
Na mindegy, nem vagyok egy nagy kuszkusz séf.
Ja, azt láttam, de én ezen meg se lepődök... 😁 tele a világ hülyével, miért pont a neten lenne belőlük kevesebb? Azt hittem, valami érdekesebbet találtál... (egyébként lehet, hogy egyszerűen belehúztak a csúszkával, nem mindenkinek van ideje minden xart végig nézni - de ettől persze még hülyék)
A kedvenceim, akik az apróhirdetős féccen árat kérdeznek - ami ott van a címben, vagy első sorban 😅 és anélkül tilos is hirdetni 😅
Attól tartottam, hogy ez neked túl egyszerű feladat és nem fogod érteni. Ezért először tettem a két kommenthez nyilat, de aztán feltételeztem hogy ez mégsem akkora feladat, és kitöröltem.
De kicsit segítek: mit látsz a képen, és mit kérdeznek a hozzászólók?
Így én nem vágom, mi a poén benne... de nem is szeretem ezeket az újhullámos kajákat 😁 paprikás száraz kolbász, abált szalonna (meg a Cső féle füstölt) ezt meg egyék az arabok 😁
Holnap hozatok sajtot a szokott helyről. Sima 2800 ->4000, fűszeresek 3600 -> 5valamennyi, szóval jól megdrágult, már majdnem annyi, mint a teszkós trappista 😅
Az egész vidi 1:49mp, szóval nem egy végignézhetetlen recept.
Én gyerekkoromban jártam többször úgy egy családhoz disznóölésre (Isten nyugosztalja a Tibi bácsit), hogy ott mérve volt minden a darált hús súlyának ismeretében, volt is tanakodás, ha nem a szokásos gyártmányú fűszer volt a boltban. Előtte nagy tudományosan kóstolás belőle (a fűszerből), mintha emlékezne bárki is az egy évvel azelőtti kolbásztöltés ízeire, ezután kimondták a fatvát, hogy mennyi is annyi, mérlegen lemér és mehetett a keverés.
A kolbászba még egy kevés kandiscukor is beleugrott kávédarálón ledarálva. Vagy a szalámiba?
Speciel ha minden mérve van a képen, a só miért nem? Púpozott kanál? Csapott kanál?
Na mindegy, nem vagyok egy nagy kuszkusz séf.
A kedvenceim, akik az apróhirdetős féccen árat kérdeznek - ami ott van a címben, vagy első sorban 😅 és anélkül tilos is hirdetni 😅
De kicsit segítek: mit látsz a képen, és mit kérdeznek a hozzászólók?
Holnap hozatok sajtot a szokott helyről. Sima 2800 ->4000, fűszeresek 3600 -> 5valamennyi, szóval jól megdrágult, már majdnem annyi, mint a teszkós trappista 😅
Itt nem hinném hogy lenne bárkinek. (régebben voltak hozzá cuccaim, de nincs már belőlük)
https://oem-parts.hu/hu/parts/...
http://youtu.be/xYo6McumNjw