A Wago, a paszta meg az effelek letezeserol tudok, de nagyon racsodalkozom erre a rezes vezetekre, foleg hogy erosaramu alkalmazasra adtak el. Mert ha audio jelet kellene vinnie, oke. De 20-40A mellett mennyire lesz ez tartos? Vagy az aluban van valami speci otvozo osszetevo, amitol a galvanikus korrozio nem alakul ki?
De lehet,nekem is van a műhelyben réz-alu összekötő szalagom.Ezzel lehet alu sínhez réz sarukat kötni.Először arra gondoltam ez hangfalkábel,van ilyen kábelem a pincében csak az sodrott réz.Látszik hogy belül fehér,kívül barna,ez rezezett alu vezeték.
Egy kicsit kisebb a terhelhetősége mint a réznek,de az annyira nem gond.Viszont az alu sokkal törékenyebb mint a sodrott réz,ezt ne hajtogasd.Ilyet eddig falba építettek,gondolom ez is beépítő kábel.
Jó,ha már megvetted... nem tudtam, hogy már ilyet is árulnak - gondolom, réz árban, mert úgy néz ki. Kis geci kínaiak... 😁
Nem biztos, hogy ezt lehet forrasztani, de sztem neked most nem is kell.
500W x 2h = 1000Wh
12V x 100 Ah = 1200 Wh
80% a hatásfok, azaz 20% (200Wh) a veszteséged, és folyamat 500W-tal terheled, akkor igen. Ha 100W-os fogyasztó van rajta, akkor ötödannyi terhelés ötször tovább fog menni róla, azaz kb. 10 órán át.
... amúgy egyszerű kiszámolni... 500 VA inverter, 12 V-ról az min. 42 Amper, és akkor nem számoltunk hatásfokkal, veszteséggel... vagyis inkább 50 A a max. áramod.
Itt egy méretezés: https://www.novill.hu/magazin-...
Szóval 6-os minimum, ha nem járatod állandóan csúcs terhelésen.
Ahogy láttam a képeid, én is egyből a vékony betáp kábelre gondoltam... az 1,5-es ha lehet így szemre, ha még hosszú is... esik rajta annyi feszültség, hogy az inverter letilt.
Oda min. 4-es vagy inkább 6-os sodrott kábelt tegyél - ami befér a csatlakozóba, és minél rövidebb legyen. Az akkura is rendesen legyen rácsavarozva a kábel!
A hűtő is megy. Bedugtam a hálózatba, aztán kihúztam és rögtön Bedugtam az inverterbe. A kábelt kell kicserélnem vastagabbra. Holnap veszek valami jót.
Gyenge akksi, vekony kabel esetleg?
Ha a bemeneti feszultseg az akksi oldalrol 9.6V ala esik, automatikusan lelovi magat. Latva azt a haromeres vasalozsinort, amivel az akku bemenet csatlakoztatva van, en ott nezelodnek eloszor.
Igazad van. Nekem az 1985-1995 a kedvenc. Az igazság az hogy a mai motorokkal sem lenne semmi bajom, ha nem lennének ennyire rondák és túlbonyolítottak.
Vilagos, ez az alfaja a motor-tulajdonlasnak nem valo mindenkinek. Nekem spec. ez a kedvenc korosztalyom, de teljesen ertheto, ha valaki meghuzza a vonalat 15-20 evnel es injektornal.
Nem biztos, hogy ezt lehet forrasztani, de sztem neked most nem is kell.
12V x 100 Ah = 1200 Wh
80% a hatásfok, azaz 20% (200Wh) a veszteséged, és folyamat 500W-tal terheled, akkor igen. Ha 100W-os fogyasztó van rajta, akkor ötödannyi terhelés ötször tovább fog menni róla, azaz kb. 10 órán át.
https://www.nemsemmi.hu/Hutosz...
Itt egy méretezés:
https://www.novill.hu/magazin-...
Szóval 6-os minimum, ha nem járatod állandóan csúcs terhelésen.
Oda min. 4-es vagy inkább 6-os sodrott kábelt tegyél - ami befér a csatlakozóba, és minél rövidebb legyen. Az akkura is rendesen legyen rácsavarozva a kábel!
Ha a bemeneti feszultseg az akksi oldalrol 9.6V ala esik, automatikusan lelovi magat. Latva azt a haromeres vasalozsinort, amivel az akku bemenet csatlakoztatva van, en ott nezelodnek eloszor.