85-ben kaptam egy ilyet: https://www.old-computers.com/... de ezt viszonylag gyorsan meguntam, ezután lett a Spectrum. 90-ben vettem az Amiga 500-at, az már durván jó volt. (egy nyári szünetnyi szívás a kukoricaföldeken+eladtam a bringámat, az akkor 750 DM volt NSZK-ból, ami kb. 37-38e Ft volt+ utólag 2300 Ft-ért kellet még itthon venni hozzá egy TV modulátort, mert mint kiderült anélkül nem megy TV-n)
Ez megvolt 94-ig, aztán eladtam 23e-ért hogy majd PC-t veszek valamikor. Ez esélytelen volt, mivel az (hacsak nem valami XT monokróm vagy CGA monitorral) nagyon drága volt, így csak 2002-ben lett meg az első PC-m. (összerakva 240e Ft volt, még itt van a garázsban....a monitort tavalyelőtt már elvittem az elektronikai hulladékoshoz)
Teljesen jól.
Olvasni már épp megtanultam, így nem volt nehéz beégetni azt az 5 betűt amiért szinte bármire képesek lettünk volna. Másrészt volt 1-2 színes francia nyelvű újság (nem tudom kitől és hogy mi volt a címe.....talán megvan még valahol) amikben ugyanazokra a konzolokra (Atari és társai) készült játékokat mutattak be.
Az árára nem emlékszem de azt tudtam hogy ez már az a szint, ahol anyáméknál bármekkora és bármennyi hisztivel/sztrájkkal is max. egy marha nagy pofont lehetne elérni. (kvarcjátékom akkoriban lett, bár azért is keményen meg kellett küzdenem, arra emlékszem hogy az 1200Ft volt)
Hát nekem ilyen játék gépem sosem volt... a középsuliban sikeresen megutáltatták velem a számítógépet (HT 1080Z már olyasmi volt) 84-et írtunk, a sulinak 1 db ilyenje volt, és a buzi tanár játszott vele állandóan, és mindig elzárta. A számtech szakkörön csak kézzel írogattuk a programot, és a legnagyobb csókos nyomhatta az Entert... na, az sose én voltam
Hagytam a faxba, jobban érdekelt a motor, a galeri, a sör meg a csajok, leginkább a részeg motoros galeris csajok
...aztán a sors elém sodort egy AT286-ot 90-ben, onnantól lett az üzlet
Jól emléxik, Józef? 8 évesen, 83-ban tudtad, mi az az Atari? És olyan volt magyar biziben? Akkor az télleg qrva drága lehetett... Hisz a videotonos TV játék is akkoriban jelent meg, és nálunk még az is nagy durranásnak számított. http://users.atw.hu/patina/ele...
Ilyen is az egyik menő haveromnak volt, az egész galeri ott nyomta a derbit fél napon át - aztán 1x közölte az anyja, hogy elromlott, most már nem menjünk játszani Mi meg el is hittük... akkor még...
87-ben az egyik osztálytársamnak lett Spectrum (a modernebb, műanyag gombos, a szülei valami tartozás fejében számították be) aki persze gondolt a barátaira és párat (egyszer) meghívott játszani. (mert hát mit ér a cucc, ha nem tudják a többiek hogy van)
Aztán nem sokkal később lett (persze használt, kéz alól) nekem is.
A fertőzés nálam 83-ban kezdődött, mikor suli után páran rendszeresen felmentünk szájat tátani a Skála első emeletén levő műszaki bizományiba, ahol egy Atari 2600 és még egy valami hasonló volt kirakva. (természetesen még megemlíteni sem volt érdemes otthon, annyira elérhetetlen volt)
Én ezzel nem találkoztam, csak a spectrummal azzal is 86 környékén egy szegén maszek gyerek játékszereként Sajnáltam mert olyan gépe volt amilyen a sulinak sem, döntötte magába a nesquik kakaót még a hengeres dobozost, a banán nyerges bicaja meg nem is hasonlított a csepel kempingre...verte a sors rendesen, de valahogy a szerénysége segítette őt feldolgozni az életet.
Esik még a qrva eső a mogyoródon? Elmentünk versenyre - aztán hazajöttünk, nem volt kedvünk tereplőni esőben és 9 fokban... szarrá áztunk volna mi és a felszerelés is.
Én '80-ban láttam először ZX81-et, a város legmenőbb családjában... nekem elérhetetlen volt. Videómagnó kb. szintúgy. Autóban kb. 2x ültem addig életemben... Szóval az a 15-20 év az 9 - ami kurva nagy idő 14 évesen! Most már nem annyira vén farok vagy már te is
Én 10 éves voltam, mikor apám a családi ház (építése) mellett döntött, később a biztonság kedvéért még vett egy komplett szőlőskertet is pár km-re innen.
Onnantól nem nagyon kellett gondolkodnom hogy mit csináljak a szabadidőmben, mivel sűrűn elhangzott a "fiam, mi a terved a hétvégére?" mondat. Olyankor már tudtam hogy tökmindegy, mert apámnak jobb ötlete van.
Sokadszor érzem hogy ezt úgy adod elő, mintha lenne köztünk vagy 15-20 év. (még én is emlékszem rá, mikor hétfőnként nem volt adás azon a két csatornán sem, pedig akkor még egy frissen épült panelban laktunk a kilencediken...kép) https://goo.gl/maps/ZZgzx7zK414xtU9q7
Hát én fiatalon se játszottam számítógépen, és sosem horgásztam... kár, hogy olyan régen volt, már nem is emléxem, mi a faxt csináltam egész nap...
Rémlik, hogy mindig 2-3-4-en voltunk, ritkán egyedül, és ha igen, akkor zenét hallgattam, meg olvastam (akkoriban a TV se volt opció, volt vagy 2 csatorna )
Meg a motorokat baxtattuk egész nap
Pedig félelmetesen jó hangulata volt. https://shepherdexpress.com/ar...
Én asszem 87-88-ban kezdtem ZX Spectrummal. (bár erről már szerintem beszéltünk itt)
Fiatal koromban a motor, számítógépes játék és a horgászat a haverokkal volt a leginkább kedvelt időtöltésem. (aztán később sajnos mind a három háttérbe szorult, szóval tankozásra meg ilyesmire már régóta nincs idő)
Engem gyerekként se érdekelt (meg akkor még nem is volt ) de 95-2000 közt játszottam néha, Serious Sam , meg Counter Strike vagy mi volt (Csé) Ilyen birodalom építgetőst meg hasonlót még csak ki se próbáltam Játéktermben sztem Csövivel voltam először az Adrián, de akkor sem sikerült ájfónt nyerni szóval rövid kaland volt az is.
Ha már választani kéne, a Colin McRae rally az tetszett, azzal játszottam néha.
Az olyanokat, akik 3x8 órásak (8 munka, 8 alvás, 8 WOT) továbbra sem értem...
Nyilván, mivel egy átlagos 9 éves gyerek logikai készsége még magasan feletted áll.
Persze nagy előny, ha ezeket a játékokat valaki már gyerekkorában elkezdte (mint pl. én is Spectrumon meg Amigán, aztán sokáig játékterem függő voltam......nem, nyerőgépen 1-2 kísérlettől eltekintve szinte sosem játszottam, azt meghagytam az alsó rétegnek)
Én ezzel nem tudok játszani, odáig eljutottam, hogy adott egy kék autót, amit lehet szerelni... mindig csodálkoztam, hogy a 9 évesek pillanatok alatt bent vannak a játékban, én meg még mindig azt keresem, mire indul el Na ezért nem játszottam szinte soha és semmivel. Pl. egy ilyen WOT félére nem tudnék annyi energiát szánni, hogy legalább átlagos legyek benne hamarabb megunnám.
Ez megvolt 94-ig, aztán eladtam 23e-ért hogy majd PC-t veszek valamikor. Ez esélytelen volt, mivel az (hacsak nem valami XT monokróm vagy CGA monitorral) nagyon drága volt, így csak 2002-ben lett meg az első PC-m. (összerakva 240e Ft volt, még itt van a garázsban....a monitort tavalyelőtt már elvittem az elektronikai hulladékoshoz)
Olvasni már épp megtanultam, így nem volt nehéz beégetni azt az 5 betűt amiért szinte bármire képesek lettünk volna. Másrészt volt 1-2 színes francia nyelvű újság (nem tudom kitől és hogy mi volt a címe.....talán megvan még valahol) amikben ugyanazokra a konzolokra (Atari és társai) készült játékokat mutattak be.
Az árára nem emlékszem de azt tudtam hogy ez már az a szint, ahol anyáméknál bármekkora és bármennyi hisztivel/sztrájkkal is max. egy marha nagy pofont lehetne elérni. (kvarcjátékom akkoriban lett, bár azért is keményen meg kellett küzdenem, arra emlékszem hogy az 1200Ft volt)
Hagytam a faxba, jobban érdekelt a motor, a galeri, a sör meg a csajok, leginkább a részeg motoros galeris csajok
...aztán a sors elém sodort egy AT286-ot 90-ben, onnantól lett az üzlet
http://users.atw.hu/patina/ele...
Ilyen is az egyik menő haveromnak volt, az egész galeri ott nyomta a derbit fél napon át - aztán 1x közölte az anyja, hogy elromlott, most már nem menjünk játszani Mi meg el is hittük... akkor még...
Aztán nem sokkal később lett (persze használt, kéz alól) nekem is.
Esik még a qrva eső a mogyoródon? Elmentünk versenyre - aztán hazajöttünk, nem volt kedvünk tereplőni esőben és 9 fokban... szarrá áztunk volna mi és a felszerelés is.
Lacinál nincs lehetetlen Ő minden is látott már akkor
Onnantól nem nagyon kellett gondolkodnom hogy mit csináljak a szabadidőmben, mivel sűrűn elhangzott a "fiam, mi a terved a hétvégére?" mondat. Olyankor már tudtam hogy tökmindegy, mert apámnak jobb ötlete van.
https://goo.gl/maps/ZZgzx7zK414xtU9q7
Rémlik, hogy mindig 2-3-4-en voltunk, ritkán egyedül, és ha igen, akkor zenét hallgattam, meg olvastam (akkoriban a TV se volt opció, volt vagy 2 csatorna )
Meg a motorokat baxtattuk egész nap
https://shepherdexpress.com/ar...
Én asszem 87-88-ban kezdtem ZX Spectrummal. (bár erről már szerintem beszéltünk itt)
Fiatal koromban a motor, számítógépes játék és a horgászat a haverokkal volt a leginkább kedvelt időtöltésem. (aztán később sajnos mind a három háttérbe szorult, szóval tankozásra meg ilyesmire már régóta nincs idő)
Ha már választani kéne, a Colin McRae rally az tetszett, azzal játszottam néha.
Az olyanokat, akik 3x8 órásak (8 munka, 8 alvás, 8 WOT) továbbra sem értem...
Persze nagy előny, ha ezeket a játékokat valaki már gyerekkorában elkezdte (mint pl. én is Spectrumon meg Amigán, aztán sokáig játékterem függő voltam......nem, nyerőgépen 1-2 kísérlettől eltekintve szinte sosem játszottam, azt meghagytam az alsó rétegnek)
Ha otthon a garázsból el akarsz menni valahova akkor mit csinálsz, miután beültél és beindítottad a Vitarát?