Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lett egy másik bringám.
Menjünk! Én ma is voltam, igaz, csak biciklivel, lenyomtunk egy 25 km-es kört - ez igazi fanatikus papagájoknak nem sok, de az én öreg vasvázas montimmal épp elég volt mára.
Túra - hát a közeljövőben csak magyarul lehet gondolkodni, tán a horvát nyit ki leghamarabb - olasz kizárt, osztrák is bizonytalan. Talán Erdély... amit Arni javasolt, Transalpina és a környéke.
Na de sok a duma! Menjünk már túrázni!
Azért mert szeretnék gyűlölködés mentesen és szabadon élni és azt csinálni amit akarok és akkor amikor akarom, bizonyos szabályok keretein belül, akkor tényleg nagyon liberális vagyok. De szerintem ez rólad is elmondható, vagy még inkább igaz rád, h szabadelvű vagy. Mert a liberalizmus erről szól és nem csak arról, h a buzik házasodhatnak-e vagy sem. Tudom a világ nem ennyire fekete vagy fehér, de azért szerintem nem baj ha erre törekszem, h így élhessek. Én elég nyitott vagyok a világra és sokat nézem a hír tv-t is mert érdekelnek a különböző álláspontok, de még annyi fröcsögően gyűlölködő megnyílvánulások ritkán hangzanak el "HITHŰ KERESZTÉNYEK!" szájából mint ott. Én ismerek több igazi hívő embert, még papot is személyesen annak ellenére, h én hithű ateista vagyok, de ezektől az emberektől még soha sem hallottam gyűlölködést senki irányába. Ezt csak azért írtam, h ezek a "minden téren hiteles" érdekektől mentes emberek befolyásolják a közvéleményt és magyarázzák el, h miért ekkora zsákutca a liberalizmus.
Te nagyon liberális vagy - igazából mindenkinek ilyennek kéne lennie... de sajna én, mint realista, úgy látom, hogy ma liberális 3 okból lehet az ember: naivitásból, ostobaságból, vagy érdekből. Rólad csak a legelsőt feltételezem.
Félretéve az előítéleteket, csak az eddigi tevékenységüket tekintve egy Dániel Kóhn Bandita vagy egy Sorosgyuri után Orbán már nem is tűnik annyira patásnak... pedig ők a liberális világ etalonjai.

A kölkeid miatt meg ne aggódj: ők majd megoldják, mint ahogyan mi is megoldottuk a mi időnkben az már nem a te problémád lesz
Sziasztok. Eladtam a motorom, de a sportdob megmaradt.
A képen látható Laser sportdob rozsdamentes (proex) közdarabbal eladó. 5 perc felrakni a gyári helyére. Nagyon szép hangja van. FZR600-ra készült a közdarab, de szerintem FZR1000-re is simán felmegy. 50.000 ft. (Nekem csak a dob volt ennyi és plusz 30 a közdarab, úgyhogy az ár fix)

Érdeklődni: 06-harminc-535-hetvenhét02
megvan a túlnépesedés megállításának kulcsa, britt tudóssá kell válni, mert az végzetes.
Na itt van leírva pontosan mi ez a járvány.

https://olkt.hu/a-vilagtortene...
Bocs. Tekintsd az előző hozzászólásomat semmisnek. Csak úgy jött.
Úgy tűnik, az elmúlt 10 év nem telt el hiába. Sikerült a fidesznek elérni, h már a hétköznapi emberek sem tudnak úgy hírt közölni, h a közzé tevőt ne minősítsék még ha az a hír teljesen semleges és csak egy tervezet. "globalista" "liberális" " kommunista" "sorosbérenc" .... Engem komolyan elszomorít, h ilyen jövőben kell a kölykeimnek felnőni ahol a gyűlölködés már teljesen elfogadott és szinte kötelező.
Azt tervezi az Európai Bizottság, hogy kiterjeszti a nem létfontosságú utazásokra szóló tiltást az EU-n belül június 15-éig. - erről számol be a globalista EuroNews.

Az EU-országok közötti határok többsége még mindig nincs nyitva, és csak speciális feltételek esetén lehet rajtuk áthaladni.
Pedig itt leírtak mindent összehasonlították a covidot, influenzát, saarst....
Nálunk eddig 363-an haltak meg COVID-ban, 60, de inkább 70 felettiek. Ez tragikus, meg szörnyű, meg stb. Ugyanakkor itt egy kis olvasnivaló, külön figyelve a számokra:
https://magyarnemzet.hu/belfol...
A két betegség hasonlóan terjed, hasonlóak a szövődmények, hasonló a veszélyeztetett korcsoport. A védekezés ellenük is tulajdonképp megegyezik... (tömeg kerülése, kézmosás, stb.)
Érdekes, hogy ez a világjárvány dolog pont most és pont a COVID-al kapott ekkora fókuszt... jelentkezzen, aki ezt érti, én (még) nem.
A gyerekeim betegsége és ezeknek az eseteknek a jelentős része amiről írtam februárban és márc elején történt. Akkor még senkit sem teszteltek. Lehet, h semmi köze nem volt ehhez és tényleg inkább a hagyományos influ volt, vagy még az sem. Csak egy kicsit több volt így hirtelen itt a környezetemben mint az elmúlt években. Lehet ezt a feleséged máshogy látja és az ő véleménye inkább hiteles mint az enyém, ez nem vitás.
És alig várom már, h hallhassam az okfejtésed. Remélem idén lesz rá alkalmam meghallgatni
ui. Egy ilyen helyzet után inkább 3x lesz megmosva az a hús abban biztos lehetsz.
Szted ki tud róla, ha a háziorvos sem? Plusz - mivel "szenzáció" - még a kollégák egymás közt is beszélnek minden esetről. Hiszed vagy nem, néhány eset van ebben a 30 ezres városban... plusz amit a vidéki szoc. otthonból behoztak.
Mellékesen, minden gyanús esetet egyedileg jelenteni kell az ANTSZ-nek (ők engedélyezik a tesztet), és vica-verza, ők minden egyes esetről tájékoztatják a háziorvost - ez előírás
Azokról nem tudunk, akiknek olyan enyhe volt, hogy orvoshoz se mentek vele, meg ugye a gyerekek, náluk is keverhető a szokott influ-val.
Egyébként erről az egészről van egy véleményem, de az nem ide tartozik majd túrán este bor (és min. 2x mosott sült hús ) mellett elmesélem.
" Valamiért itt mégis alig van beteg..." Vagy csak nem tudtok róla. Szerintem már nagyon sokan átestek rajta, szinte tünet mentesen. Talán már én is, vagyis a családom is. Az iskola, ovi bezárások előtt a fiam és a lányom is 1-1,5 hétig otthon volt kis lázzal és enyhe tüdő gyulladással. De az osztálytársaim, csoporttársaik közül is kb 60-70%. Akkor még hivatalosan egy sem volt Mo-on. A fiam már vissza sem ment az oviba, mert addigra bezárták. Viszont a bezárás után kb3 héttel hallottuk, h az egyik kisfiú aki, a fiam csoporttársa és az egész családja (az anyuka szintén orvos) beteg volt és ők le lettek tesztelve és mindenki fertőzött volt. Szerencsére mindannyiuknál enyhe lefolyású volt. Ez márc 2. felében volt. Az asszony is náthás volt abban az időben vagy 3 hétig. Lehet, h semmi köze nem volt ehhez a vírushoz, de a fene sem tudja. Csak furcsa, h a gyerekeknél a környezetemben, ismerősök között februárban, márciusban az átlagnál több volt a lázas, tüdőgyulladásos beteg. Szóval majd meglátjuk mire alakul. Én minden esetre hordtam vásárlás közben, már az elejétől fogva és a kocsiban is van kézfertőtlenítő.
Nekünk van most bőven, asszony kapott (akkor, mikor már kb. 1 hónapja ment a járvány hiszti) ő használja is munka közben. Rajtam egyszer volt egy 5 percre, akkor is köhögő rohamot kaptam tőle :) nem bírom, ha nem kapok jól levegőt.
Nálunk a városban egyébként nem maszkozott senki, míg kötelező nem lett hétfőtől. Valamiért itt mégis alig van beteg...
Spar-ban 349-péz darabja,az öt darabos 1750,az ötvenes meg 17500!Orbán meg vigyorog és naponta elmondja ma éppen hány millió maszk érkezett kínából!Akkor mi ez a rablás,miért adják ennyiért?Még szerencse hogy én a cégtól be tudom szerezni,sőt,még fertőtlenítőt is osztogattak.
Ááá, ez már rég megoldódott. (egyébként akkor, hiéna áron nem engedtem venni, másrészt volt is itthon)
A barátnői ráálltak a gyártására és van már neki baglyos, cicás, virágos, meg még mittudoményhány színű. (divat lett már ebből is)
Nekem is csináltak egy kalóz halálfejest, de elvből kendőmet hordom, ha kell.
De a feleségednek nem engedsz maszkot venni. Akkor szegény hogy hordjon?
Nem ilyen, de ez sem rossz.
Én meg ahol kötelező, ott a régi kopott halálfejes kendőmet szoktam felvenni. (mert maszkot a nők, meg az orvosok hordanak, én meg különc természet vagyok)