Ezért írtam, hogy nem feltétlen jó az összevetés mert akkor nem volt ennyi termék, és a boltok között se volt ekkora árrés, de ha még előrébb megyünk akkor meg ugye egy áron volt minden...
valamelyik nap azt számoltuk pont , hogy a 22éves romalánynak 6 gyereke van ...ha a kölkök is így szaporodnak , akkor a 44 éves nagymamának 36 unokája lesz 66 évesen 216 dédunokája....
nálunk a 66 éves mégcsak nagymama max 3-4 unokával ....ezekre jut a 216 füsti ....
régen bevittél a péknek 1 kiló lisztet adott egy kenyeret érte (1 kg kenyérhez kell 70 deka liszt)
szóval azért a 30%ért megcsinálta
most meg mindenki 2-300% akar nyerni mindenen
itt az is benne van ám a pakliban,hogy a tescó helyben süti a szállítási költség máris ugrik.anyámék mozgóboltostól 300ért veszik a kenyeret,ami a tescoban 175.
Nos nálunk akkor jobb a pék, itt ehető másnap is, nem mondom, hogy nincs finomabb, de én pl még harmadnaposan is el tudom rágni...
Lehet ezért jók a fogaim?
Egy kis edzés nekik?!
Itt van a kutya elásva... a teszkó szerinted itt fektetni be azt a pénzt, amit az egy kiló kenyéren haszonként könyvelt el? Jah, nem? Sőt, még adót sem fizetett hosszú ideig, mert támogatta a zállam?
Ez a baj, hogy nem gondol bele szinte senki... Ami olcsóbbnak tűnik, az sokszor jóval drágább.
Amúgy meg másnapra az említett kutyát lehet vele dobálni, olyan kemény
tudjátok mi a szomórú?
az hogy ez egy vicc topic lenne.....
és ha már viccelni sem tudunk....akkor már tényleg megette a fene.
én is tudnék mesélni....csak értelmét nem látom.
én azok közé tartozom aki mennének...
most lehet kővel hajigálni meg köpködni,de én mennék.
csak nem megyek...mert már elkéstem vele,és a családot sem hagynám itt.....ésatöbbiésatöbbi.
fater esztergályos csoporvezető volt
amíg általános iskolába jártam 2x kapott üdülési beutalót a balatonra
meg 1x mehettem volna valami diáktáborba amit kihagytam
szóval nem volt az olyan "mindenévben"
Nos ebben nem vitatkozok, igazad van, de az is hozzátartozik, hogy pl a madaras tescóban 160-180 1 kg kenyér, a simában is lehet venni 200 körül...
Nyilván egy kisboltba ennél drágább....
A lényeg, hogy sok olyanra megy el az állam pénze, amre én biztos nem költenék egy petákot se...
Pl kisebbség, katonaság, stb
pedig szerintem jobb volt ....
volt középréteg...
nyaranta nyaralás a szotüdülőben ...ingyen tábor gyerekeknek ...
biztos munkahelyek...
stb...
stb ...
most akár merre mész , csak a pusztulást látod... falvak néptelenednek el...házak,gyárak dőlnek össze....csak a kizsákmányolás mindenhol ...
a gazdag , nagyon gazdag és mindent megtehet...középréteg teljesen eltünik ...a szegénység hihetetlen mértékeket ölt ...
de most meg egyáltalán nincs semmi ...
fogorvos:-jól a fogaid Laci!....visszateheted őket!
de ajánlom a teszkó könyvet olvasásra szórakoztató kis szösszenet
a csukló kevés lesz, kurva sokan vannak.. egy nagyobb kolbászon kellene gyakorolni, hogy vállból erősödj
állatkert... barnamackó..
(sorry)
nálunk a 66 éves mégcsak nagymama max 3-4 unokával ....ezekre jut a 216 füsti ....
szóval azért a 30%ért megcsinálta
most meg mindenki 2-300% akar nyerni mindenen
Lehet ezért jók a fogaim?
Egy kis edzés nekik?!
Ez a baj, hogy nem gondol bele szinte senki... Ami olcsóbbnak tűnik, az sokszor jóval drágább.
Amúgy meg másnapra az említett kutyát lehet vele dobálni, olyan kemény
az hogy ez egy vicc topic lenne.....
és ha már viccelni sem tudunk....akkor már tényleg megette a fene.
én is tudnék mesélni....csak értelmét nem látom.
én azok közé tartozom aki mennének...
most lehet kővel hajigálni meg köpködni,de én mennék.
csak nem megyek...mert már elkéstem vele,és a családot sem hagynám itt.....ésatöbbiésatöbbi.
amíg általános iskolába jártam 2x kapott üdülési beutalót a balatonra
meg 1x mehettem volna valami diáktáborba amit kihagytam
szóval nem volt az olyan "mindenévben"
addig is este-reggel recskázok hogy erősödjön a csuklóm, azért hogy bírja a harcot
Nyilván egy kisboltba ennél drágább....
A lényeg, hogy sok olyanra megy el az állam pénze, amre én biztos nem költenék egy petákot se...
Pl kisebbség, katonaság, stb
volt középréteg...
nyaranta nyaralás a szotüdülőben ...ingyen tábor gyerekeknek ...
biztos munkahelyek...
stb...
stb ...
most akár merre mész , csak a pusztulást látod... falvak néptelenednek el...házak,gyárak dőlnek össze....csak a kizsákmányolás mindenhol ...
a gazdag , nagyon gazdag és mindent megtehet...középréteg teljesen eltünik ...a szegénység hihetetlen mértékeket ölt ...
ott tuti szarabbul élnek mint mi, legalábbis a falukban