Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van még talán 40 ember, aki bejelentés nélkül dolgozik az erdőn, itt-ott... de azok is egyre kevesebben, mert a munkaügy már minden vállalkozót figyel...

Élő példa: tavaly helikopterrel figyelték Villányban a szüretelőket, hogy hányan vannak, majd utána mentek vityarával ellenőrizni a papírokat...

A változást nagyon jól muntatja a kenyér árának változása:

2003-ban egy kg kenyér ára 160 ft volt, ma 280 ft (75%-os emelkedés)

Minimálbér 50 000 ft volt, ma 78 000 (56%-os emelkedés)

Tehát Lenke néni nyugodtan kenje a hajára a drágább parízerét, a reélértékben kevesebbet ér a pénzünk. Sokkal.

Más: aki akkor nem akart dolgozni, azt meghurcolták. Ma eltartják.
na meg mindig megfeledkeztek róla,hogy régen mennyi füstös segélyes volt---meg most! ezek exponenciálisan szaporodnak,lassan már nem tudnak honnan pénzt kisajtolni a kormányok,hogy legyen ezeknek.na amikor nem lesz miből fizetni az ingyenélőket,hát majd azok fellázadnak(nem úgy mint mi)-na akkor lesznek itt érdekes dolgok
Meg még az is hozzátartozik, hogy akkor nem volt ennyi féle termék, kocsi, tv, stb, nem volt mit irigyelni a másiktól...

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy kolbászból kéne már lennie a kerítésnek.

Mégegyszer leírom, én nem vitatkozni akarok, csak a sok panaszkodó gondolkodjon mán el, hogy ez sokkal, de sokkal rosszabb is lehet...
Nem kell messze menni, elég csak pl a Szerbekhez átruccanni. Én ott is voltam... Behívtak, mert magyar vagyok, megkínáltak mindennel, mert magyar vagyok, holott bőven látni, hogy alig volt valamilyük, igen kellemetlenül éreztem magam... Mert ottmég a nagyon kevésből is adnak, és nem panaszkodnak, legalábbis nem annyit, mint itt...
Komolyan mondom, a külföldi magyarok jobban azok, mint mi!
Mi már elfelejtettük ez megbecsülni, s jómódunkban csak minden ellenzünk.

Nem a filmekből kell kiindulni, mindenhol van szegénység, angliába is. Ott is van ismerősöm, s olyan dolgokért fizetnek pl vagyonokat, ami itt nálunk szinte ingyen van...

Ezt nem lehet összehasonlítani.
Részemről a vita lezárva, megyek haza...
A kulcsszó itt a bejelentetten van...
És onnan is el lehet menni máshova, még ha nehéz is.

Én nem vitatkozni akarok, de régen se volt jobb, csak már olyan régen volt, hogy elfelejtettük.

Bár ez most poén, de valamelyik nap bekapcsoltam a tv-t, és épp a Lenke néni zárta a szomszédokat:

És már megint drágább lett a parizer...

Szóval akkor se volt fenékig tejfel... Inkább nem voltak ekkora széthúzások anyagilag, talán nem volt akkora a rés, mint most, vagy csak nem láttuk...
hát nem tudom, nekem ez a 2. melóhelyem mondjuk az első az csak bedolgozás volt
jövőre lesz a 3. mert a mostani megszűnik
ha szarabb lesz akkor majd lemondjuk a telefonokat meg egyéb szükségtelen cuccot aztán a havi csekk nem 80 lesz hanem 35
az egész más volt ....
egy munkahelyen lehúztad az éveid nyugdíjig , oszt cső...
egyik melóhelyen sem kellett megszakadni... társadalmiba jártak egymás házát felépíteni , stb, stb ...

én 30pár évesen minimum 15 melóhelyen dolgoztam ...és mindenhol megkaptam , hogy , ha nem tetszik , el lehet menni , mert van a helyemre másik 10 ...
hát igen, nem panaszkodhatok, rendesen bebútoroztak agyilag
mégis, milyen okos fia lett
fater pesten tanult, utána 8an voltak 1 szobában albérletben, melóhelyi menza, 2 zsömle reggelire, amikor duhajkodtak akkor megittak 2 sört
nem volt ám meki meg gyros tál meg tökömtudja
érdekes módon sosem sírt a körülmények miatt
és akkoriban a szombatok is munkanapok voltak ám
körbe kell nézni ? ? ?
1600 fős, közép magyarországi település... 450 fő dolgozik bejelentett munkahelyen...

ergo egy ember négy másikat tart el...

így tehát a 10 ember is elég erős becslés...
Teljesen mindegy hány éves vagyok, de meg tudok élni, a saját fizetésemből, szopok is rendesen, de pl egyszer sem jutott eszembe, hogy kimenjek külföldre dolgozni. Aki akar, itt is tud érvényesülni. A kulcsszó az AKARÁSBAN van...
Csak körbe kell nézni, és merni váltani.
pedig elhiheted ...
A zsírról meg annyit, hogy inkább az legyen mint pl net...
Mindenki csak panaszkodik. Nem is tudom hol olvastam, de az utcsó helyek valamelyikén vagyunk a saját életünk színvonalának a megítélésében. Nos én jártam pár helyen....
Ha ez itt a pokol, akkor asszem nagyon sokan vágynak ide....
Elmegy, 130 nettóért pestre dolgozni... albi(rezsivel) 40, kaja... 20-30... és akkor még nem fizetett egy telefonszámlát sem...

hány éves a kapitány?
Akkor egy kis sztory...

Az egyik haverom folyton sír, hogy ő csak 80-at visz haza, holott diplomás, stb...
Mondtam neki pár lehetőséget, de ááá, az messze van, nem költözik...
Baccus, már nem az a világ van, hogy ott lakunk a melóhely mellett, ha kell, akkor költözni kell, és mindig jobbat keresni.

És ne mond már, hogy 10ből 7 minimálbéren van....
Esetleg papíron....
"Ezt mindig is mi tömtük, pótoltuk, hisz nekünk van..."

ember ... te hol élsz? 10 emberből 7 minimálbéren van vagy segélyes....ez nem élet , hanem vegetálás....

egy képviselő szarevő politikus fizetése mennyi is ? 750ezer? + ez meg az... máris milliókat visz haza hivatalosan erre rájön a nemhivatalos ...miről is beszélünk ?
csak tudod akkor van baj mikor ennéd a zsíros kenyeret és nincs zsír,és a kenyeret is elfele veszik....
Nos bár ez nem vicc, hanem kőkeményem politika, de had szóljak én is hozzá egy keveset.
Azt leszögezem, hogy nem vagyok bal oldali, de jobb se, de közép se, se semmi. Egyszerűen csak elolvasom, meghallgatom az összes fél dolgait, s levonom a számomra egyértelmű fejezeteket...
Szóval én látok ebbe fantáziát, mármint fidesz próbálkozásaiba. Az lehet, hogy sokunknak ez rossz, de ennyi embernél nem lehet olyan, hogy mindenkinek jó legyen, így valaki mindig sír. És igen, olyat csinálnak, amit eddig senki nem mert, hogy most marhák, vagy bátrak, mindenki maga döntse el. De az tény, hogy ezekkel igenis előrébb megy az ország. Azt ne várja el senki, hogy ekkora hiányt a parlament maga fog betömni. Ezt mindig is mi tömtük, pótoltuk, hisz nekünk van...
Ez pont olyan, amikor meghúzod magad, inkább zsíros kenyeret eszel, hogy a gyerekednek tudd fizetni egy másik városban az albérletet, koleszt, stb, hogy neki jobb legyen. Ezért spórolsz. Az állam is ezt teszi. Azért húzza be a gyeplőt, hogy később, s minél előbb neked, nekem, nekünk jobb legyen. Csak hát itt ez a válság is. Ezt megmondták okos elemzők, hogy ennek a hatása pár év múlva fogja éreztetni a hatását a pénztárcánkon. Ez eljött. És épp a fidesz van hatalmon...
Ez pont olyan, minta befizetnél egy luxus nyaralásra, azt mikor eljön az idő, vigyorgó fejjel mész ki rá, de egész végig szakad az eső, hideg van, stb.... Akkor is az utazási irodát szidod?
Na ugye.
Itt mindig is ez lesz, valaki, valakik mindig sírnak...
Én pl nagyon sok olyan jó dolgot látok ezekben, amik hosszútávon a MI életünket, a gyerekeink életét könnyítik meg. Csak az a baj, hogy sokan nem látják a fától az erdőt.

És végül, ismét leírom, és nem vagyok oda egy pártért se, szóval nem lehet azzal meggyanúsítani, hogy részrehajló vagyok.
Mindenki csinál hülyeséget, pl a fidesz szerintem nagyon kapkod, és nem elég szervezett...
fene tudja....... ha egy 50 millás jaguárral mennék pecázni attól nem lennék boldogabb.....
megmondom én most is neked a tutit
persze csak egy pizza meg 2 sör mellett
most csak annyi változott hogy pár évvel tovább tart
29 eves koromra megvolt mindenem, de 1x elunk, es ha lehet jobban elni miert ne (nagyobb haz, jobb kocsik, motorok)? tehat leptem ....