Egy tanár ül egy farmer mellett a vonaton. A tanerő hamar megunja, és javasol egy játékot, amivel elütik az időt.
- .Kérdezek valamit. Ha nem tudod a választ, adsz nekem 5 eurót. Aztán te kérdezel és ha nem tudom, adok 500€-t. Áll az alku ?
A parasztember kíváncsi, és elfogadja az ajánlatot.
Kezdi a tanító : :
- Mennyi a pontos távolság a Föld és a Hold között ?
A földműves szó nélkül kivesz öt eurót a zsebéből és odaadja a tanárnak.
Most a gazda jön. Gondolkodik el egy keveset, aztán megkérdezi : -- Milyen állat mászik fel három lábbal a hegyre, és ereszkedik le négy lábon ?
A nevelőt sokkolta. Töri a fejét, átgondolja, ismétli az összes tudását, de hiába próbál logikus magyarázatot találni. Végre feladja, kivesz 500 eurót a pénztárcájából és odaadja a játékostársnak.
Az elveszi a pénzt, elégedetten mosolyog, és mélyen lefekszik aludni.
De a tanár úr kíváncsi, vajon mi a válasz. Felébreszti a gazdát és faggatja hozzá :
- Na, milyen állat ?
Erre a ravasz utas szó nélkül kivesz a zsebéből öt eurót, átadja a pedagógusnak és nyugodtan alszik tovább.😃
Ja, ő nem volt egyedül, ott volt a férje (az mondjuk egy évvel azelőtt kapott agyvérzést, úgyhogy az meg tolókocsiban ült), a két lánya, a pinanyaló kutyája, azt mondták, hogy azért adták haza, hogy "a családja között" haljon meg és ne idegenben. Valszleg a halálozás utáni hercehurca sem hiányzik nekik, de ezért nem is tudom elítélni őket, mert van a kényszerhelyzet, és van, amikor ott a családja, otthona, valami.
Ez gyakori sajnos. délelőtt rátörm a lakásajtót mert nem tud már felálni. Mentő elviszi. Másnap megint be kell jutni mert délutánra hazavitték reggelre már halott volt. EGYEDÜL
Emberség?
Hát, amikor anyós agyvérzést kapott és már látták, hogy a legrosszabb van vissza, hazaküldték az otthonába. Jól kiszámolták mondjuk, mert olyan fél- egy nap múlva meghalt. Jött a telefon, hogy mielőtt elviszi a halottaskocsi menjünk le és még egyszer nézzük meg.
Ja, mondtam, pont az hiányzik még nekem.
Volt hasonló vicc is, amikor az osztályban a gyerekeket kérdik, kinek milyen felszerelésük van, esetleg mi hiányzik még.
Jelentkeznek a pulyák, hogy nekik mosogató gép kéne még, a másiknak szárítógép, a harmadiknak robotporszívó, stb. Csak Pistike nem jelentkezik, meg is kérdezi a tanárnő:
- Pistike, te miért nem jelentkezel?
- Nekünk mindenünk megvan már.
- Tényleg? és ezt miből gondolod?
- Amikor tegnap este apukám hazajött részegen és belehányt a mosogatóba, azt mondta anyukám, hogy már csak ez hiányzott.
Én egy nagy fegyvertáskát hagytam el így... eláztam versenyen, másnap itthon kimostam, és kitettem a SUV tetejére száradni... aztán du el kellett szaladnom valahova, beugrottam, kimentem a kapun, és el... nem lett meg, pedig biztos nem túl messze esett le, és az összes szomszéd tudja, hogy lövök 🤣
ui: persze emiatt is a geci kutyánk a hibás, azért kellett oda feltenni, hogy ne érje el... 😡
Fú ez az utolsó mennyiszer volt. Motoron ugye könnyebben észrevesz az ember ha nyitva maradt az ajtó, tanksapka ott maradt, vagy a kocsi tetején a pénztárca. De csomó ember reflexből agresszíven reagál ha motorról szólni akarok hozzá. Aztán megy a zavarodott "ja...kösz"
Nem is tudom minek fárasztom magam. Szopja csak meg a sok gyökér, de azt hiszem él még bennem a remény hogy vannak normális elberek is, és nekik meg nem akarnék rosszat.
- .Kérdezek valamit. Ha nem tudod a választ, adsz nekem 5 eurót. Aztán te kérdezel és ha nem tudom, adok 500€-t. Áll az alku ?
A parasztember kíváncsi, és elfogadja az ajánlatot.
Kezdi a tanító : :
- Mennyi a pontos távolság a Föld és a Hold között ?
A földműves szó nélkül kivesz öt eurót a zsebéből és odaadja a tanárnak.
Most a gazda jön. Gondolkodik el egy keveset, aztán megkérdezi : -- Milyen állat mászik fel három lábbal a hegyre, és ereszkedik le négy lábon ?
A nevelőt sokkolta. Töri a fejét, átgondolja, ismétli az összes tudását, de hiába próbál logikus magyarázatot találni. Végre feladja, kivesz 500 eurót a pénztárcájából és odaadja a játékostársnak.
Az elveszi a pénzt, elégedetten mosolyog, és mélyen lefekszik aludni.
De a tanár úr kíváncsi, vajon mi a válasz. Felébreszti a gazdát és faggatja hozzá :
- Na, milyen állat ?
Erre a ravasz utas szó nélkül kivesz a zsebéből öt eurót, átadja a pedagógusnak és nyugodtan alszik tovább.😃