🤣
A legnagyobb probléma, hogy nem az én problémámról van szó! 🤪
Nem azt kell megérteni vagy meglátni abból, amit a legelején írtam. Ha azt értenéd, akkor eleve nem az ÉN problémám foglalkoztatna, mivel eleve nem arról volt szó. 😎
Egyáltalán nem erről volt/van szó. De te ezt láttad bele.... nem baj. 😄
Nem hülyéztem le senkit, nem sugalltam, hogy okos vagyok (kiderült, hogy nem, mert akkor nem is írtam volna ide...ilyen helyre 😆)
Értelmetlen valamiről leírni egy véleményt? Hm... érdekes meglátás, de a lényeget tekintve igaz. 🤪
Akkor igazából, amit ti csináltok itt sok-sok éve...az is értelmetlen! 🤣
itt nincs se sértődés se hiszti
igazándiból lehülyéztél mindenki a mostanában divatos "megmondó" írásoddal
ami annak tükrében fura hogy te sem vagy különb semennyivel sem
és az írásaidból folyamatosan azt sugallod hogy te milyen kibaszott okos vagy mégsem fogod fel hogy értelmetelen volt az egész......
Ez ilyen tipikus megsértődött, hisztis írás volt már. Ami messze eltávolodott az alap dologtól.
Emellett te se mondj nekem olyat, amit te nem teszel! Ez is a képmutatás, egyébként. Ezt írtam korábban, példával.
Tudom, hogy az írásom nem fog változtatni semmit. Szerinted lehetne egy írással? Szerinted bármi is változik attól, hogy itt leír bárki bármit? Ezzel -remélhetőleg- mindenki tisztában van, hogy nem. Tehát kár ilyenekről írni.
A véleményét viszont bárki, bármiről leírhatja egy dologról. Ami itt a füstfelhős levegőszennyezés volt, mint kiinduló alap.
Visszakanyarodnék a csordaszellemhez, ami ismét jól megfigyelhető volt. Ha valakinek a véleménye, írása eltér a többségtől, akkor az hülye, idióta....stb. Mer' jobb abba a táborba tartozni, ahol többen vannak. 🤣 Nagyon sok vizsgálat, bizonyítás igazolta már ezt a jellemző viselkedési formát. Ez van, kész.
A legtöbb internetes felületen a kommentelők kontraszelektált emberek. Ezen sem lehet változtatni, nem is kel megpróbálni!
De amíg a felület engedi, mindenki leírhatja a saját gondolatát valamiről, ha akarja. Ez is így van, így lesz.
Ha nem ért valaki egyet, akkor át kell görgetni. Ennyi!
Ugyanis akkor sem fog változni semmi, ha "te" meg leírod, hogy más a véleményed. Na bumm.
De a tényekkel szemben értelmetlen erősködni, hogy a "te" véleményed igazabb, mint a másiké. Amikor jól látható módon megtörténik/megtörtént az az esemény, amiről született egy vélemény.
Ebben az egészben nem volt nemhogy ennyi, semennyi sem. De hát a csordaszellem érvényesült! 🤣
👏
Azta! 🤣
Ez az a stílus, amikor valaki azt mondja rád, hogy hülye vagy. Te meg azt mondod (az ő "fegyverével"), hogy te meg még nagyobb hülye vagy! Ez csak egy példa volt..... a csordára IS.
Nem a füstölgő autós tulaj a képmutató, hanem a rendszer(amit emberek alkottak). Ha káros-anyag kibocsátásról beszélünk, akkor az mindegy hol, mennyi az AZ. Az F1-es kocsik sem füstölnek.... pedig ott van kiélezett technika, motor. Azokat valahogy sikerült megvalósítani, de hát ahhoz több pénz kell.
Ha szabályozzuk a járművek káros-anyag kibocsátását, akkor nem csak a közúton, hanem magánterületen is. Hiszen medencéből sincs olyan, hogy az egyik fele a belehugyózós, míg a másik nem. 🤪
add el az összes járműved, járj gyalog, a kutyád elhullott szőréből szőtt ruhákban járj csak, egyél mindenféle gizgazt ami a mezőn van meg persze élj valami földbe ásott gödörbe
ha ezt megteszed akkor jogosan írnál ilyen dolgokat(persze nem mert nem lenne eszközöd erre)
amíg pazarolsz meg szennyezel addig kár ilyeneket írni, legfőképp azért mert az írásod miatt semmi sem fog változni
ugyanúgy lesznek ilyen füstös versenyek, ugyanúgy szennyezel te is meg én is meg mindenki más, és senki sem fog változtani semmin se saját akaratából
Eleve te hoztad ide a túrázást. Miért?
Ki beszélt erről? Hogy jön ide, hogy mennyien túráznak és én -szerinted- nem vagyok tisztába ezzel? 🤪
Ez mind indifferens dolog az eddig elhangzottakkal kapcsolatban. Nem ez a lényeg!
Olvass vissza. Leírtam, hogy az emberiség mennyire képmutató.
Ha más, mások csinálnak valamit az baj..... ha mi csináljuk az miért baj? 😐️
Erről szólt a történet, de mindenki hirtelen egy leszűkült öncélú nézőpontból látja ezt és annak megfelelően értékeli a leírt/látott dolgokat.
Miért lenne hülye nézőpont az, hogy a durva szennyezés az durva szennyezés? Mindegy milyen mértékű!
Erre írtam a gyilkossági példát, hogy elég drasztikusan érthető legyen.
Ahol lehet csökkenteni kell. Azt is írtam, hogy vannak olyan gyorsulási versenyek -ha már ebből indultunk ki-, ami nem látszik a műholdról a füst miatt. Mondjuk nem a dízel kamionos súlyhúzó lesz az. 😆
a te írásod a hangulat fokozás
mert szerintem egy füstölgő lom tulaj se ejtette még a száján ki egyszersem hogy környezetkímélés
konkrétan leszarja a környezetet, szóval kurvára nem képmutató
ellenben veled aki ugyancsak feleslegesen szennyezi a környezetet mindenféle képmutató írásokkal terhel mindenkit
a mérték mindegy, ha csak a pöcsöd végét dugod bele a szomszédasszonyba az is megcsalás, nem kell a teljes hosszt belógatni........
Én nem érzem a jelentős különbséget. Szerintem te nem vagy tisztában azzal hogy mennyien motoros turáznak egy évben.
És amikor azt mondjuk hogy a csorda szellem érvényesül vagy azt hogy mindig akad egy hülye nézőpont kérdése.
Az ilyen megközelítés egyértelmű hangulatfokozás.
Remélem azért érzed a kettő között a jelentős különbséget.
Nem összehasonlítási alap a két dolog, ugye látod te is. A te túrázásod nem hinném, hogy okozna olyan levegőbe kerülő szilárd szennyeződést, mint az elégetlen anyagok.
Van azért bőven sok olyan gyorsulási verseny is, ahol nincs átláthatatlan füst. Azaz nem csak a túlfüstöléses hobbi létezik ám. 🙄
Ez csak a közlekedést adja ami ugye az össz károsnak a töredéke nem beszélve a természeti okokról, sokszor volt szó erről pl. 1 vulkán 1 kitörése annyit tol ki mint az eddigi emberi tevékenység összesen és csak tavaly több száz kitörés volt, mi nem osztunk szorzunk ebben a történetben, ez az egész zöldítés az eu-ban egyre inkább úgy tűnik, hogy a kivéreztetését szolgálja és semmi köze a környezetvédelemhez.
Felesleges ez degradáló hangvétel.
Te sem érted a lényeget. Persze itt mindig a csordaszellem érvényesül.
Nem véletlenül kezdtem az elején úgy, hogy valami szükséges és valami nem.
Nem indítványoztam én semminek a megszüntetését, nem kezdeményeztem semmilyen szívatást, csak tettem egy megjegyzést, hogy mennyire képmutató az ember. Egyrészt a nagy közösségi/emberiségi szövegelés....aztán meg mellette a rombolás.
Ez nagyon látható volt a "klímasemlegességi összejövetelen", hogy mennyien érkeztek magánrepülővel.
Le kellett írnom, mert ezt nem sikerült leszűrni.
de ugye azt fel tudod fogni az egészből hogy ha a hobbi motorosok letennék végre a motorjukat akkor nagyságrendekkel kevesebb károsanyag kerülne a levegőbe mint ha ezeket a füstölgő szarokat tiltanák ki
szóval könnyen beszél az aki másokat akar megszivatni avval hogy a hobbiját akarná megszüntetni
Ezen diagram szerint valóban igaz.
De statisztikát, kimutatást olyat készítesz, amit csak akarsz. Ez is bebizonyosodott már sokszor. 😄
Valamint a diagramod EU-s, míg a videó valószínűleg nem EU-s.
Persze, USA-ban is vannak már szabályozások, de mégsem olyan mértékben, mint EU-ban.
Nekem nincs dízel autóm, hülye példa volt! Kár volt személyeskedni.
Ami nem látszik is káros, ami ennyire látszik azt ki ne találd már, hogy kevésbé! 😆
A lényeget nem érted. Ha valami füstöl, szemetel és telerakja a levegőt káros dolgokkal, akkor az káros! Ennyi a lényeg és az összehasonlítási alap!
A mennyiségi tényező csak a szorzó szám.
A te felfogásod szerint csak a háborúban megölt emberek a probléma, mert ott sok történik koncentráltan. "Közúti közlekedés"
Ha csak úgy néha kinyírunk valakit az nem számít! "Csak pár hordó/ember a buli miatt"
A gyilkosság az gyilkosság! Pont ugyanaz! A károsítás az károsítás, ezt így kell nézni. Ezt a lényeges rész léped túl egyből.
Gyakorlatilag nincs olyan tevékenység ami ne rontaná a környezetet és nem csak az emberi tevékenység. A titka az hogy a folyamatok egyensúlyba kerüljenek, ne boruljon fel a dinamika, és viszonylag stabil maradjon, és persze ez a kvázi stabil állapot, számunka is megfeleljen, mert a sivatag amúgy stabil, csak nekünk nem annyira jó.
A legnagyobb probléma, hogy nem az én problémámról van szó! 🤪
Nem azt kell megérteni vagy meglátni abból, amit a legelején írtam. Ha azt értenéd, akkor eleve nem az ÉN problémám foglalkoztatna, mivel eleve nem arról volt szó. 😎