Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ez jó de ezek sem rosszak: http://www.vezess.hu/vezetunk/...
ja persze ....
Én sírtam.... hátha emberek is ültek a személyautóban.
hogy röhögj....
terepfoci
Ez valahol Ungvár fele van? Ősszel arra motoroztunk és ott is ilyet láttunk.
Hm..... ha nem egy közlekedési szituáció (vagy azt akart bemutatni), akkor mi a f.szért emlegetik rajta a jobb kéz szabályt?
A poén szempontjából irreleváns, hogy merre van az autó eleje ....elég ha ÚGY NÉZ KI mintha rossz irányból jött volna...és ennek folyamányaként a büntetése az eltaposás....

a borzasztó az , hogy meg is magyarázzátok a POÉNT, külön felhívva a figyelmet ,hogy ez nem egy közlekedési szituáció(mert eddig mindenki azt gondolta , hogy ez az )...
na,látom a képem jó kis vitát gerjesztett amúgy ez a kép poénnak jó,de aki megalkotta belőle a "demotiválót" valóban figyelmetlen volt....elsőre tényleg úgy tűnik,hogy jobbra az autó hátulja van és tényleg jobbról jött....de aztán jobban szemlélve látszódik,hol van a visszapillantója,tehát balról érkezett(a mi szemszögünkből)viszont már rég bent volt a kereszteződésben,mikor elkapták....volna,mert ez szerintem is egy roncs amin átgázolnak...de ahogy mondtam poénnak jó,meg KRESZ ismétlésnek
Rohadt egyszerű,az autós jobbról jött...
Bár a kereszteződés nem látszik,ezért írtam lentebb én is,hogy tolatott
A tank az autó hátuljára ment rá tehát jobbról jött az autó csak nem volt elég gyors...
Ha egy poént magyarázni kell, már régen rossz... Azzal pont elveszik a poén.

De az elsőbbséget szívesen elmagyarázom: a jobbkézszabály arról szól - leegyszerűsítve -, hogy ha egy kereszteződéshez egyszerre érsz oda egy (vagy több) másik járművel, akkor aki Neked jobb kéz felől érkezik, annak elsőbbsége van Veled szemben. Aki a bal kezed felől érkezik, azzal szemben meg Neked van elsőbbséged. Ezt egy picit gondold át. Ha ez megvan, akkor már látni fogod azt is, hogy miért az autósnak volt elsőbbsége. És itt most nagyvonalúan mellőzzük az olyan nem felderíthető - és kevéssé valószínű - körülményeket, minthogy az autós esetleg a másik oldalról tolatott, vagy a tank tolatott, vagy egyéb elsőséget szabályzó tábla van a kereszteződésben, ami a képen nem látszik, vagy a forgalmat rendőr irányította, és a tank elsőbbségét jelezte, csak a képről lemaradt. Ezekben az esetekben lehetett a tanknak elsőbbsége, de talán ennyire ne rugaszkodjunk el...

(Egyébként ez a poén már rég halott, úgyhogy álljon itt, mi történhetett valójában: nyilván nem közlekedési szituációról van szó, háborús övezetben vagyunk, ahol nem a KRESZ betartásán aggódnak. És ha egy tank parancsnoka úgy dönt, hogy szórakozásból átmegy egy civil jármű utasain, akkor ezzel háborús bűnt követ el, és bíróság előtt kell felelnie érte, ahol nem sok jóra számíthat. Úgyhogy valószínű nem ez történt, hanem ahogy korábban írtam, már korábban ott heverhetettt egy roncs az úton, és a tank nem akarta/tudta kikerülni. Úgyhogy ha így nézzük, az elsőbbség kérdése fel sem merül. )
na nézd meg az a képet , aztán magyarázd el légy szíves, hogy miért az autósnak lett volna elsőbbsége , meg azt is , hogy mi is a poén ....
Dehogy nincs, amerre tankok járnak az utcán arrafele az autósok meg rpg-vel.
Hát ha a tanknak jobbról jött... Szívesen elmagyarázom a jobbkéz szabályt, ha nem tiszta; mindenkinek jobb lesz.

De amúgy ha Te is tankkal mész a kereszteződésbe, nincs mitől félned.
az autósnak lett volna elsőbbsége ? ? ?

veled se találkozzak ilyen kereszteződésbe ...
azért remélem szőnyegesek ültek a dobozban
De amúgy nem pont ez a poén? Az autósnak lett volna elsőbbsége, nem adták meg, ezért köcsögözik, csak már hiába... Mert úgy járt, mint motoros szokott az autóssal.

Egyébként ember legyen a talpán, aki megmondja, merről jött az autó. Még az is benne van, hogy szemből jött, aztán ijedtében a tank alá farolt, amikor látta, hogy nem tér ki. Vagy nem is ez a tank lapította ki, hanem már eleve ott feküdt egy roncs az úton, csak a tank nem érezte szükségét, hogy kikerülje... Hiába na, akárhogy nézzük, ~60 guruló tonnát nem könnyű kitéríteni az útjából.
persze , hogy igaza van ....

de azért remélem , hogy nem szokott vezetni , ha így kiforgatja még a "jobbkézköcsög" szabályt IS....
Pedig igaza van kicsi Ginonak kukk+ jobban a képet.
Remélem , Te nem szoktál vezetni ...
innen nézve....
neeem,tolatott