Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

igy van ....
a sokkoló nem ráz...csak kábít....ha elengeded a disznót ugyanúgy megy tovább ...

amíg meg nem voltak ilyen csillivilli uniós dolgok mint a kábító , meg a belövő , és már mocskosul untuk a sok birkózást, akkor Én simán leütöttem a fejszével...

egyet odabasztam és már ült is ...
Én nem nagyon értek hozzá de szerintem pont ez a lényege egy ilyen sokkolós cuccnak Nem agyonvágatni kell vele a disznót, hanem el kell kábítani. Ledöl a lábáról aszt szúrni a torkát. A szív meg szépen kidolgozza belőlle a reggelihez, meg a hurkához való vért mert ha olyan dózist kap hogy megáljon a szíve akkor lehet a géprongyal törűgetni bontáskor a vért belölle.
Szerintem
Igen ez egy régi urbanlegend
Mindenki eldöntheti igaz vót e vagy sem én csak remélem, hogy igen
Ki az már megint?

Akár a vicc:
Múlt héten 72 éves korában elhunyt Chuck Norris. Friss híreink szerint már jobban van
Az elektromos sokkoló nem ráz. Be van iktatva egy átalakító. Egyen árammal működik. Egy óriási fogóra emlékeztet. A disznó fejét kel vele megfogni. Megmerevedik, s el kel dönteni, közben fogni a fejét. Közben nyugodtan hozzá lehet nyúlni a malackához. Nem ráz. Pontos szúrás urán, kicsit engedni kell a sokkoló fogásán, hogy könnyebben lejöjjön a vér.
Baj csak akkor lehet, ha a társaság részegebb a kelleténél, és a házban marad az átalakító. S közvetlenül a 220-ba van bedugva a fogó. akkor bizony ráz minden. Még a sertés farka is.

Akkor jöjjön most itt egy olyan falusi legenda.
Nem tudom menyire lehet igaz, de beszélik.
Hogy volt olyan, hogy nem bírtak a disznó lefogásával. Ezért kitalálták, hogy elkábítják gázzal. Szájába tették a disznó pörzsölő végét és megnyitották a gázpalackot.
El is kábult rendesen. Meg is szúrták. Csak mikor elkezdték perzselni, pörzsölni. No akkor robbant egy nagyot. Kicsit előre hozták a szétbontást. Csak össze kellet szedni az udvarról, meg a tetőről a belsőségek darabjait. No meg a böllért is.
aztán a szilveszterre is készüljetek közbe

http://youtu.be/Wvps0T1290g
Én láttam, hogy csinálta most a gazda. Meleg vízzel nyakon öntötte a cocit, aztán ilyen szigetelt fogóval rányúlt a nyakára és 3 másodperc és már folyt is a vére.
nekünk amivel sokkolták a malackát az trafós cucc volt, a böllér azt mondja tesztelték pár malackán és simán felkelt a sokkolás után pár perccel és semmi baja nem volt hetekig
nem is volt nagy összeg mert valami huszonezer volt a trafó meg a fogó(10 éve)
kb akkora volt mint egy akkutöltő
bocsi ezt zsolti 65-nek válaszoltam
jóaz
A lényeg, hogy meleg száraz helyen legyen tárolva a patron és ne a középkorból származzon. (néhány évnél ne legyen régebbi)
a két szemétől számítva egy képzeletbeli háromszög csúcsa a belövés helye Ehhez gyakoralt kell, mert nagyon kicsi pont az ahol eltalálod a velőt, mivel a disznónak hosszanti irányban helyezkedik el. és erős az átszakít az mindent. 268 kg-os disznót is lőttünk már baj nélkül vele Mostmár a gyakorló lövéseken túl van a tubi cimborám profimódon kezeli az eszközt. Egy durr a disznó már el is vetette magát hóttan, nem szenved. Nagyon szépen kijön belölle a vér nem marad a húsba sem a mellüregben és tüdőre sem szívja

ellenben ezekről az elektromos eszközökről mikor azÚnió bevezette hallottam olyat, hogy a 3 faszit agyonvágta de a disznyó szerencsésen túlélte Persze valószínű valami kókány házibarkács sokkoló lehetett celofán szigetelésben
Jókat derültem a disznó vágásos írásokon.
Annak idején mi is sokat vágtunk. Sikerült is megutálnom, a tort, és a torost is.
Nálunk nem volt ilyen emlékezetes eset. Ha csak az nem, hogy egyszer nem akart kijönni a hátsó udvarból. Hát ott birkóztuk le. Kivéreztetés után gondolkoztunk, hogy miként is fogjuk hárman kivinni a betonos udvarra.
Aztán jött az isteni segítség. Magához tért a disznó. Egy kis segítséggel feltápászkodott. Szédelegve kibotorkált a szétszerelésére kijelölt helyre, és eldűlt.

Viszont a fater mesélt pár durva esetet a gyerek korából.
Alföldi tanya világ. Még szalmával perzseltek.
Szúrás előtt pálinkázás. Majd csörtetés a garicsba, szúrás, szalmával betakarták a tetemet, és bementek a házba inni még egyet. Közben a gyerekek viccből, kilopták a disznaját a szalma alól. S elvonszolták a ház mögé a sötétbe .
Jött az illuminált társaság, meggyújtották a szalmát. a tűz mellet is iszogattak még kicsit. Aztán eléget a szalma, s látták, hogy nem látnak semmit. Volt nagy riadalom, hová lett a disznyó. Volt ki azt emlegette, hogy mondtam, hogy nem kell neki akkor tűz. Mivel elégett az áldozat. Volt ki térdre eset és imádkozni kezdet, hogy lám, lám isten adta, s most el is vette. (Vagy Rákosi)
A gyerekek meg ott röhögtet a sötétben a hasukat fogva. Mindaddig még a felnőttek rá nem jöttek a turpisságra. Mert utána már csak szaladtak, a nadrág szíjak elől.

Mondjuk volt durvább dolog is. Mikor olyan részeg volt a társaság, hogy a sötét ólban a koma lett lefogva, és leszúrva. De ez nem egy igazán vicces sztori.
nálunk volt olyan hogy az áramütés után rugott párat, majd mikor már biztosak voltunk hogy nincs benne lélek, majdnem felállt a állat...
adtunk neki mégegyszer. na tuti vége. mire elővettük a perzselőt megint elkezdett szórakozni.
nem tudom már hogy a disznó volt kurva szívós vagy a vibrátor volt szar, de nehezen akart megdögleni.
legalább 3x megbaszattuk a árammal
Jó ez a 240V-os kábítás! nyugodtan le lehet szúrni, nem kell fogni, nincs gond a kivéreztetéssel, és nem visít szerencsétlen állat a félelemtől!
ez a szerkezet szart se ér.... szívtunk vele éveket. egy csomó szlovák patron eleve el se sül,vagy csak pukkan....a másik,ha a disznó jó zsíros,olyan szalonna van a fején,hogy át se viszi,szóval még csontot se ár... úgyhogy baromi sok botrány és életveszély után áttértünk a kábítós témára....még annyit erről a "pisztolyról",hogy az elsütő billentyű vége egyben a patron eltávolítására is szolgál nem kell csavarhúzó (3másodperc időmegtakarítás )
Mióta saját kertesházamban élek azóta nálam is van minden évben disznóvágás
Volt ott is egy két vidám dolog de azért annyire durva, hogy a disznyónak magátol kelljen meghalni a túlhajszolásba talán még nem volt
Talán az egyik ilyen emlékezetes eset amikor tubi komám (a böllér 2 kép középütt) megvete a vásárba azt a szögbelövőt. Amibe egy ilyen 9 mm-es vaktöltényt kell belerAKNI aszt kivet egy ilyen 8-10 cm hosszú köracélt. Persze, hogy az én disznómnál próbálta ki előszőr Annyit érdemes tudni erről a szerszámról, hogy ez nem egy sorozatlövő cucc. Ezt ha egyszer elsüti a paraszt, akkor úgy lehet újratölteni, hogy középütt szét kell csavarni( jó hosszú menet) asztán mivel belebassza magát általában az elsütött patron az olajozás ellenére is, csavarhúzóval ki kell belőlle piszkálni, majd új patront beletenni visszatekerni és fölhúzni, hogy tűzkész legyen. Na egy ilyen műsor eltart 15-25 másodpercig is. Ez azért hosszú idő amikor egy megvadult fenevadat kell tartni egy elhibázott lövés után.
Nos kivezetjük a kalodából a disznyót (kb 2 mázsa) hátul fogják ketten madzagon én elő tartom az orrfékkel. Tubi koma odatartja a fejéhez ezt a szögbelövőt elsüti. Rázza nagyon a fejét a disznó engem majdenm el is hajít Üvöltöm neki tubi ISMÉTELJ Aszontja az nem megy olyan könnyen ám. Na kábé 20 másodpercig erőm megfeszítve tartom a dögöt mire tűzkész lett a fegyver, már látom is, hogy megpróbáltatásaim a végéhez közelednek amikor közelít a feje felé a belövővel. DURR még egy lövés megint nem talált jó helyen a disznó még jobban felbőszülve egyre vérmesebben küzd az életéért, gondolom itt már érezhette ennek már a fele se tréfa az életére törtünk. Én akkor már üvöltve sírok -MI A FASZT CSINÁLSZ TUBI BAZZMEG ISMÉTELJ MÉG a disznó akkora már engem úgy lenget mint egy lobogót Persze a harmadik lövés is mellé ment Ekkor már hátúlról is zúgolódás halatszott, MONDOM: - Gáncsoljuk ki és szúrjuk le a hagyományos módon a gecit adtam az utasítás a végelgyengülésem előtti pillanatban. Na így öltük le szegény párát ezt azóta felemlegetjük neki, hogy háromszor is leadott figyelmeztető lövést a disznónak
Akkor megtanulta a leckét Azóta tudja hová kell tenni a belövőt, hogy azt a kb. 10 forintos érményi helyet eltrafálja
A halálbrigád
Ez nem igaz
1 kép sör
2 kép bor
3 kép pálinka
A vidám sertésölések......egy havernál reggel elkezdtünk kicsinyég iszogatni, családok elvoltak, mi is....délben haver kitalálta (nyáron), hogy le kéne vágni az egyik disznót.....kimentünk az ól felé és az ajtót kinyitva késsel a kezünkben (mindkettőnknél) miközben egymást feltartottuk a jószág kirohant minket ellökve az ajtón.....nekiálltunk az almásban kergetni....többször megálltunk mindhárman lihegni míg az egyiknél a disznó nem kelt fel többet, megdöglött magától vagy 500m-re a háztól. .....a zsigával vonszoltuk vissza a homokon és utána boncolás....háát a húsa tele volt vérrel így nagy öröm nem volt benne, igaz minket az már rohadtul nem érdekelt hisz meg kellett ünneplenünk a rém fölött aratott győzelmünket!
tiszta vizet igyanak az állatok. nállatok...
nekem szhombaton lesz legközelebb disznóapritás