Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sajnos a hideg az izületekre kihat. Ha jót akartok neki vackoltok valahol a szobában neki
Ez igaz, csak sajnos az étvágya sem a régi...
Ezen nem múlna csak sikerüljön talpra állítani, most van túl egy gyógyszeres kezelésen, a doki szerint most várni kell hogyan reagál rá az öreg csont
Nyers hús (csirke zúza ) nagyon hatásos az ízületi gondokra
Egy meleg garázs vagy egy előszoba sokat segíthet.
Trendi nem trendi szerintem akkor is buzi vagy .
Nekem van egy kutyám ami itt a dunaparton kóborolt és hónapokon keresztül adtam neki enni. Mikor megette tovább sétált. Egyszer kinyitottam neki a kaput és mondtam neki, hogy gyere be fiam. Azóta (kb.1 éve) nálunk van. Nem szarja össze az udvart mert átmászik a kerítésen és kint teszi ezt. Ha kedve van akkor elviszi magát sétálni és mire hazaérek itthon van. Csak akkor ugat ha valami tényleg gyanús neki. Az sem zavarja ha a szomszédok kutyái idiótaságból teszik ezt. A gyerektől amit kapott én már a helyében megharaptam volna.
Sokkal jobb mint a vörös macska amit ha kedve van a kutyának bekapja a lába közé és pettingel vele egyet.
A kutya jobb mint a macska.
Na ezért vagy buzi.
Én nem hasonlítottam össze senkit, két állat tulajdonságait írtam le, ez egymástól független..
Az állatkinzás előtt én is értetlenül állok... főleg a mostani helyzetben.
Bundás 14-éve vigyáz ránk, kicsi kora óta velünk van és most beteg, már korábban is szenvedett a hátsó izületeivel (Németjuhász betegség) de sikerült gyógyszerekkel kezelni, most újra előjött nála ez a dolog, ráadásul már öreg is.
Egyáltalán nem biztos a felépülése és lassan jön a tél, nyilván szenvedni sem hagyhatom de az altató injekció sem egyszerű döntés, főleg amikor belebámul a képembe a szomorú szemeivel... hiszen nem is olyan rég nagyon erős kutya volt és sokat játszottunk...
na és egy vicces is, ha már a vicc topik
szeretik egymást....
ha már ennél a témánál vagyunk,ezeket a képeket nemrég kaptam mailban.szerintem aranyosak...és az állatok százszor hálásabbak és őszintébbek a legtöbb embernél.én simán kinyírnám az állatkínzókat.
Ma te adtál neki enni....holnap ő ad neked csontot?
"Az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége!"

A macskákra is érvényes!
Én nem akarok istene lenni a kutyámnak, egyenrangúak vagyunk....tegnap belerúgtam ma ő harapott meg....kvittek vagyunk...most együtt tv-zünk....
Miért kell összehasonlítani a kutyát és a macskát? főleg ilyen szempontokból.....
Semmi értelme, különböző állatokról beszélünk.
Egy házi kedvenc ne attól legyen jó vagy rossz, szeretet vagy utálat tárgya, hogy mi a haszna.
Kinek mit szeret, kinek mi nyújt szeretetet. Egyébként meg bármilyen állatról van szó, nevelés és bánásmódtól függ milyen lesz és hogyan viselkedik.
Szerintem.....
ez túl le van egyszerűsítve, kicsit kibővítem:
kutya:
megvédem a gazdám, megvédem a területem, játszok a gazdámmal, óvom, védem, életem minden percét a gazdámmal tölteném, életem adnám a gazdámért.

macska:
kifekszek az ablakba, kaja legyen a szokott helyen..
A kutya:
Milyen rendes gazdám van etet itat törődik velem, ő nekem az Isten.

A macska:
Milyen rendes gazdám van etet itat törődik velem, én vagyok az Isten.
a cigó egy vérszívó pióca és egy gusztustalan patkány keresztezéséből kialakult...valami....
A madarakkal is bajod van? Utálod őket?
Ők mindig csiripelnek..... és a levegőből szarnak....

Nekem ha nem tetszik egy állat nem foglalkozom vele...de nem utálom.
nagyon egyszerű az ábra:a kutya az emberhez ragaszkodik,a macska a környezethez.a kutya behódolt,a macskának megmaradt az önálló énje.amúgy azért is tisztelték őket istenként mert van bennük valami misztikus.a családunkban mindig volt mind2.és mind2t másért lehet szeretni.és mind2t sokkal többre nézem,mint pl.1cigányt.
Miért hasonlítod az emberhez?
Látszik nem volt még kutyád..