A MAMI sok csináltak tesztet az olajakkal. A lényeg, hogy a csúcs csúcs olajak közül van 1-2 ami "eszi", de ez azt jelenti, hogy soha észre sem fogod venni. Meg amúgy minden olaj eszi, csak van mind között egy apró eltérés (ha több erőd ad a tengelynek akkor jobban, ha kevesebbet kevesebbet eszik, de ez szinte észre vehetetlen, csak olaj bevizsgálásnál speckó műszerekkel lehet észre venni).
Én Motul 300V-t használok és nagyon bevált. Több olajat próbáltam, de amivel eddig bajom volt azt örökre kizárom.
Jó reggelt!
Én a ha Te lennék (de nem vagyok), akkor jó sok félszintetikus olajat kipróbálnék. Valvoline, Shell, MOL, Motul, Mobil... Teljesen mindegy mit veszel, mert "úgysem tudod kimotorozni" (idézet a bakonycsernyei szerelőtől .) Nagyon ratyit, meg ismeretlen eredetűt ne rakj bele és pont. Remélem segítettem!
Tegnap elött fehérváron vettünk faterom motorjába Repsol-t levan értékelve,de a castrol is most alacsony áras : http://www.norauto.hu/termekek... fehérváron az Auchan mellett van!
Nekem ugye olaj-levegőhűtéses motorom van. Az előző a gyár által előírt Shell Advance 10w40 volt, ami nyáron dugóban simán felment 120-125(!) fokra. Azt már a váltó is megérezte, kezdett darabos lenni. Motult raktam bele következőleg 5100 10w40-et. 110 fölé nem nagyon melegedett a masina. Valamint a váltó is csendesebb lett vele.
A motulnak nagyobb az észtertartalma is, ami segíti a hengerfalra való feltapadását. Sokak szerint ez "eszi" a fémet, de ezt még nem tudom alátámasztani, vagy cáfolni
Következőleg 7100-at teszek bele, az elvoleg még jobban bírja a nagyobb strapát...
És tudtál időpontot kérni, vagy következő karaván?
Mit kezd vele aki megveszi?
Akkor most mi lesz? Mit veszel?
Az észternek van kooroziós hatása...
Sajnos a csütörtök délelőtt nekem nem jó
szép napot!
Kibökte egy KŐ vazze.....
A MAMI sok csináltak tesztet az olajakkal. A lényeg, hogy a csúcs csúcs olajak közül van 1-2 ami "eszi", de ez azt jelenti, hogy soha észre sem fogod venni. Meg amúgy minden olaj eszi, csak van mind között egy apró eltérés (ha több erőd ad a tengelynek akkor jobban, ha kevesebbet kevesebbet eszik, de ez szinte észre vehetetlen, csak olaj bevizsgálásnál speckó műszerekkel lehet észre venni).
Én Motul 300V-t használok és nagyon bevált. Több olajat próbáltam, de amivel eddig bajom volt azt örökre kizárom.
Jössz majd a motorkaravánhoz?
Én a ha Te lennék (de nem vagyok), akkor jó sok félszintetikus olajat kipróbálnék. Valvoline, Shell, MOL, Motul, Mobil... Teljesen mindegy mit veszel, mert "úgysem tudod kimotorozni" (idézet a bakonycsernyei szerelőtől .) Nagyon ratyit, meg ismeretlen eredetűt ne rakj bele és pont. Remélem segítettem!
ilyet már használtam..teljesen tökéletes volt..
( a kép nem a megnevezett olajé..)
Ajánlatkérés: endurobolt@gmail.com
06 20 521 84 99
A motulnak nagyobb az észtertartalma is, ami segíti a hengerfalra való feltapadását. Sokak szerint ez "eszi" a fémet, de ezt még nem tudom alátámasztani, vagy cáfolni
Következőleg 7100-at teszek bele, az elvoleg még jobban bírja a nagyobb strapát...
marad a Castrol..
GP1..2000!/ L..teljesen tökéletes...
f@szom az olajokba..
Te úgy is tele vagy, mint a győri busz, vegyél Motult, kiváncsi vagyok már nagyon, tényleg aranyat ér-e mint ahogy mondják!
akkor milyen olajat vegyek?