Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Semmi kötődésem nincs a földműveléshez. Mifelénk viszont ilyen nincs.
Lelőtt?.....csak simán óvodás csoporttal együtt elütött mert a felhordott sár miatt elcsaphatok akár komplett létesítményeket nevelőstől őzestől. Az meg, hogy ebben az esetben ki hordoz betegséget még eldöntésre vár.
Mindenkinek lehet sz@r napja a munkahelyén:

http://youtu.be/xngxC8toCB4
Szerettem volna megkérdezni, Tőled mint vadász embertől, hogy miből tudod, hogy az a lelőtt vad nem hordoz valami betegséget??
Látom nagy kötődésed lehet a földművesekhez. Illetve azt is látom, hogy ez nagyon bántja a lelkedet. De azt meg Te nem látod, hogy ez lehetne másképp is! Lehetne úgy mint az osztrákoknál. Sorra vannak a szántók egymás mellett a főútig felszántva, miért nem lehet összefogni és mindenkinek arányosan lecsapni belőle egyetlen mezőgazdasági út szélességet ?!
Mit csinál inkább a paraszt, az árkon keresztül jön ki a főútra az ekét akkor emeli ki a földből mikor a hátsókerék már az aszfalton van, ezek gondolom teljesen korrekt dolgok.
Én sajnos láttam, mi lett abból a motorosbol aki elé egy traktor kifordult, éjszaka, gyenge gyertyaláng vilàgítással egy beláthatatlan kanyarban.
Illetve rendszeren szívom meg mert arra sem képes hogy a villogót felkapcsolja, húzza az ekét, tárcsát amin természetesen nincs világítás de a traktor lámpáit eltakarja... ez gondolom sötétben nem veszélyes, sőt ezt így kell csinálni.
Az árkokat, vízelvezetést beszántani, erdősávokat kivágni az a 2sor kukorica miatt... utána meg szórni a mérget mert sok a rágcsáló... persze hogy sok mert kiírtotta az élőhelyét a ragadozóknak.

És megint csak azt tudom mondani, hogy tisztelet a kivételnek!!
Ez a te bajod.
Bár az év elején hallottam azt, hogy a kisebbségi al akarta vinni a szíííp vastag AL-huzalt, de a rajta átáramló kb 5MW teljesítmény egy pillanat alatt felgyújtotta!
Most, hogy visszaolvastam beszélgetésünket kiderült, hogy hazudós ember is vagyok mert lejjebb írtam, hogy nem vagyok számító most meg, hogy igen......tehát számítok arra, hogy nem számíthatok semmire ezért vannak veszélyben az őzikék.
Vagy legalább egy villanypásztort körbehúzni, hadd tapogassák. Meg lett kik gyűjtögettek??!
Oké.
Az a" buta primitív" teszi a kaját a pofádba.
Nem beszélek másról. Azok a parasztok teszik a dolgukat napi 16órában,én nem várom el tőlük hogy sarat takarítsanak ezután, pláne úgy hogy évente ez néhány napot érint.
Számító ember is vagyok, de csodálkozó még mindig nem.
Pontosan mert buta primitív ember a parasztok nagyrésze. Plusz egy sor kukoricáért az anyját is, nem csak a sarat hordja fel. Tsz időben volt mezőgazdasàgi út! Ma beszántja mert az az övé! Mert az unió elpicsázza ha nem használja ki 100%osan a területet.
Gusztustalan emberek ezek és mégegyszer hangsúlyozom hogy tisztelet a kivételnek, szerencsére ismerek kivételt! De keveset.
Erre írtam hogy ha nem számítasz ezekre akkor ne csodálkozz hogy legyalulod az óvodás csoportot.
Valamit beetettek szegénnyel! Idomítani kellene a kutyátis, ha már a c.ket nem lehet!
Szerintem meg te valami teljesen másról beszélsz mint amit én írtam.
Előző házunknál komondorunk volt.....elkábították valahogy és 3-4 napig csak kóválygott, nem akadályoz meg sajnos a kutya semmit ha olyan akar bejönni aki ért is hozzá.
Ne kelljen megint cigányozni!!?
A rózsadombon....legalábbis így hívják a helyiek a rózsa család óta......
Nem a csodálkozások hanem a meglepetések embere vagyok.
Helyes lenne egy kuvasz, vagy egy Komondor azon a területen történő etetése ! Hadd érezze a magáénak azt a területet a kutyuli!
Előző építkezésünknél az összes szigetelőanyagot vitték el a beépítés előtti éjszakán......mondjuk 2-3 év múlva kiderült, hogy a szembe szomszéd vihette el mert az volt az ilyen nagy tételben lopó fazon amúgy szép háza, családja jó melója volt és fehér ember csak szeretett lopni igaz kicsire nem adott csak tgk-val vagy minimum futóval mentek a haverjával.
Hát akkor meg ne csodálkozz!
Be kell kamerazni mindent.