Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szó sincs róla: nem mindegy, hogy a faszbukra szelfizel, vagy egy fotókiállításra szeretnél méteres papírképet küldeni. Az utóbbihoz még mindig kell a "rendes" gép. Ezek ára nem is csökken, hiába fejlődik a technika. A fejlődés leginkább arról szól, hogy az abszolúte hozzá nem értők is tudjanak egy kattintással (mindenféle gondolkodás és beállítgatás nélkül) legalább *elfogadható* képet készíteni.
Volt egy határ,ami után már hiába fejlesztenek fényképezőgépet vagy TV-t...az emberi szem már nem érzékeli a különbséget... De néhány hozzáértőé még igen... És ő a legjobbat veszi...
Nekem volt digitális tizenévvel ezelőtt , aztán nekiadtam a lányomnak, most egy kis ócskapiac-szökevény van 6 megapixeles. nekem elég.
Nekem a Zenit még ma is meg van ereklyeként, a többi filmes cucc ment a levesbe 2004 körül. A "nagyon komolyan" fotózást már DSLR-rel, digitálisan követtem el. Aztán eladtam az egész sz*rt, és az árából vettem 3 éve a kis 125-ösömet. Azóta motorozok. (Van egy primitív kis fotomasinám persze, amit zsebre lehet vágni, emlékképeket lehet vele gyártani).
De látod ezek nem kellenek már mint ahogy később már a mostani technika is elavult lesz.
Én is fotóztam volt kettő Zenit tükörreflexes gépem ,makro normál nagylátószögű és 300 as teleobjektívvel, magam hívtam elő a képeket a színesek kivételével, nagyítógép vegyszerek szárító meg egyéb szrok. Aztán én is beleuntam.
Ő Clam...
Tizenpár évig nagyon komolyan fotóztam, bár csak hobbiból. Aztán 3-4 éve abbahagytam, ráuntam.
Fotós vagy?
Kaptyátok be. Kipróba a Monstert azt nem kő kép.
Legközelebb a zoomot hosszabb gyújtótávra (nagyobb "nagyításra") állítod, és messzebb mégy a motortól, hogy úgy is beleférjen a képbe. Sokkal messzebb. Szükség esetén lehasalsz. Semmi más trükk nincs.
Ezért nem csinálnak vonatot kőből... Mert a vonat nem vár!
Tessék tőccsed le ez se telefonnal készült. Mégsem elrohadt nagy a vár.
Fenét, sima optika: teleobjektív, messziről, hasalva. Páran röhögtek rajtam, amikor a képet lőttem....

Szóval nem mobiltelefon.
Majd Hollandiában!
Egyébként Kínában voltam!
Nem tudok mit mondani, mert olyan anyagok kerültek fel az oldalra, amit nem lehet kommentálni és nem is kell!
Na küldtem az újra kukk+!
Küldtem a jót üzenetben mert a régi email már nem él.
De jó arra a mail címre amim van?
Csaltok azzal a rohadt várral, hogy nektek ekkora a háttérben baszki!
Én is igaz Jocó után mentem övé volt az ismerős terep így nem nagyon mentünk 80 alatt.
Persze csak a szójáték miatt írtam Én kizárólag lakott területen tartom be a sebességhatárt... Soha nem okoztam balesetet,és nem érdekel "a szabály az szabály"elcsépelt demagóg szöveg Ha megbüntetnek,kifizetem oszt kőccsék gyógyszerre!
A blokk kapta az ívet....Te meg majd a csekket!