Szó sincs róla: nem mindegy, hogy a faszbukra szelfizel, vagy egy fotókiállításra szeretnél méteres papírképet küldeni. Az utóbbihoz még mindig kell a "rendes" gép. Ezek ára nem is csökken, hiába fejlődik a technika. A fejlődés leginkább arról szól, hogy az abszolúte hozzá nem értők is tudjanak egy kattintással (mindenféle gondolkodás és beállítgatás nélkül) legalább *elfogadható* képet készíteni.
Volt egy határ,ami után már hiába fejlesztenek fényképezőgépet vagy TV-t...az emberi szem már nem érzékeli a különbséget... De néhány hozzáértőé még igen... És ő a legjobbat veszi...
Nekem a Zenit még ma is meg van ereklyeként, a többi filmes cucc ment a levesbe 2004 körül. A "nagyon komolyan" fotózást már DSLR-rel, digitálisan követtem el. Aztán eladtam az egész sz*rt, és az árából vettem 3 éve a kis 125-ösömet. Azóta motorozok. (Van egy primitív kis fotomasinám persze, amit zsebre lehet vágni, emlékképeket lehet vele gyártani).
Én is fotóztam volt kettő Zenit tükörreflexes gépem ,makro normál nagylátószögű és 300 as teleobjektívvel, magam hívtam elő a képeket a színesek kivételével, nagyítógép vegyszerek szárító meg egyéb szrok. Aztán én is beleuntam.
Legközelebb a zoomot hosszabb gyújtótávra (nagyobb "nagyításra") állítod, és messzebb mégy a motortól, hogy úgy is beleférjen a képbe. Sokkal messzebb. Szükség esetén lehasalsz. Semmi más trükk nincs.
Persze csak a szójáték miatt írtam Én kizárólag lakott területen tartom be a sebességhatárt... Soha nem okoztam balesetet,és nem érdekel "a szabály az szabály"elcsépelt demagóg szöveg Ha megbüntetnek,kifizetem oszt kőccsék gyógyszerre!
Szóval nem mobiltelefon.