Van tuzifam és cserépkályhám így ha v milyen technikai okból nem lenne gaz akkor sem esem kétségbe. Van villanybojler is uezen okból... de a fa ma mar nekem gazdaságtalan...
Ez nem igaz. Én pl tavaly tel óta gazzal futok, sokkal olcsóbb mar mint fával. A gaztalanyom így 8200 Ft fűtéssel melegvizzel együtt, fával ezt ma mar nem tudom kihozni...
Nekünk pellet kazánunk van...ott sem látsz füstöt, heti egyszer elég hamuzni, akkor van úgy 1-2 kg. (5 nagy lakásra) A pellet egy megújuló energiaforrás, gyakorlatilag faipari melléktermék...
Számomra az a környezetszennyezés, amikor a szomszéd füstjétől egész télen fuldokolni kell.... A földgáz az metán, gyakorlatilag tökéletesen ég (régi kazánban 88-92%, újban 100% hatékonysággal), némi széndioxidon és vízgőzön kívül semmi más nem lesz belőle. A konvektor az jóval kevésbé hatékony, azzal nem szeretnék fűteni (60-75% hatásfok) - abban is jól ég el a gáz, csak a meleg egyharmada az utcát fűti.
Ha nem tudsz fát szerezni "okosba" és kénytelen vagy a tüzépen vásárolni, akkor jelenleg a tűzifa drágább, mint egy jó központifűtés, gázkazánnal. Jelenleg.
Pontosítsunk, h az fűt gázzal aki kibaszott okosnak képzeli magát, v aki nem is tud mással, mert csak az van neki kiépítve v mert kőgazdag és leszarja az egész fűtést.
Ugyhogy változtatni kell