Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

épp most bicikliztünk az asszonnyal, hát olyan szmog van mindenfelé hogy még az általános disznószar szagokat is elnyomja
Mekkora ház?
A tanúlság ebben az egész mizériában....akinek van pénze gázzal fút mert megteheti, akinek nincs az felöltözik ha megteheti...
fateréknál át lett állítva 60-40 vagy 60-45 aztán egy fokkal jobb lett a hőérzetük
de amikor nagy hideg van ők is bedurrantanak fával mert az öreg elég fázós ott azért este fürdéskor van vagy 25-27fok amúgy meg 24 felé(amennyit az éjszakai beállítás kapcsolgat)
nálunk most 22 fok van de nem is kapcsolt be a konvektor napok óta ha kint annyi hőfok van mint bent ablak nyitás aztán melegszik a lakás ingyen
gyerek itthon lebzsel egész nap van ideje figyelni nyitogatni
Én most gyújtottam be a kandallóba.
Lecsengett gyorsan a fűtésszezon
Felénk most 3600 körül van az akác és ennél olcsóbbak a többiek......jelenleg a szén a legolcsóbb (jó, hogy szenes is a kazán) mert 5300 a lengyel nagyméretű dió ami több mint két mázsa akáccal felér a gáz drágább és nem olyan hőérzetű mint a vegyes kazán, azt begyújtom és párszori megrakás után sokáig 80-90°on tartja magát és reggelre cseng le olyan 30 körülire miközben állandó meleg van míg a cirkóval (jelenleg még csak azt kapcsoljuk be) ki-be kapcsolva 60 és 20°körüli keringéssel mindig olyan hol didergős hol melegedős érzet van, de nem állandó. ....tehát a kazánt jobban kedveljük, az árat nemigen számolgattam bár mikor ide költöztünk és 2 hónapig gázoztunk akkor 160 rugó volt az utólagos számla.....akkor kezdtük el nagy elánnal a fa és szén felvásárlást.
de gyoran meguntátok a fűtés kitárgyalást, kicsit alszik az ember aztán már egyből más a téma
Jaja, és milyen olajat tegyek az MZ-be? Xadó jó lesz
marad még biztos vagy húsz évig, ha ilyen ütemben szaporodnak a dázsvírei
a következő a téli vs nyári gumi, amin majd jól össze lehet veszni
Ez a tüzelés téma is minden ősszel előjön itt.

Inkább bedobok egy újabb témát.
FPV racerrel repked valaki?
Végre összeraktam az enyémet a legutolsó rommá törés után. Menni kéne csapatni, de egyedül nincs kedvem.
Ja, ott érthető, ahol több a fűrésztelep mint a lakos
Meg ott büntetik ha füstölnek.
Ő Ausztriában él, tehát az árakat nemigen tudod összevetni.
Elhiszem hogy a pelet nem füstöl, de az nem tüzifa.
És nem tudom mennyiért veszed, de 1kg pellet fűtőértékének megfelelő gáz 60forint.
80 alatt nem nagyon találtam pelletet. És akkor a kazán is drága.
Persze a tüzifánál legalább kényelmesebb, mert betöltöd aztán ugyan úgy működik mint a gáz, szóval ahol nincs gáz ott van értelme.

Te mennyiért veszed? Lehet ez megérné tartalék rendszernek nekem is.
Ez lehetséges, de ettől még nem sok értelme van a legdrágább és legmacerásabb fűtési módot választani.
Ha duplázzák a gázt, akkor majd fűtök mással.
Volt amikor a villanykazánokat nyomták, volt amikor a gázolajos fűtést, aztán ahogy elkezdték nyomni a fatüzelést, egyből drága lett az is.
Nekem a pellet nem füstöl, még gőz se nagyon jön ki belőle, jó száraz. És olcsó...na mondjuk nem a kazán...
A gáz nem füstöl, a fa igen.
CO2 szinten a fa valóban semleges.
Főleg hogy 1-2 év száradás kell neki.
Én már rég lemondtam a fatüzeléről. 1-2 köb kéne vésztartaléknak, de jobban járok egy gázolaj kályhával, meg egy hordó gázolajjal.
Baszhatom én bármikor. Pestre csak a tüzépeseknek hoznak.
De jó nekem a gáz, nem vagyok én olyan gazdag mint te
Vicces hogy a bakonyban sem tudnak fát venni a kollégák, pedig ott a kitermelés. Viszik az összeset a nagy cégeknek, meg a biomassza erőműbe.
Ezért állt át hőszivattyús fűtésre mert gáz nincs és az jóval olcsóbbra jön ki mint a fa.
Majd emel a haverja a Putyin...
Ha még kormányon akar maradni egy darabig a geci, akkor nem nagyon emelgethet....
Akkor majd vissza állok fara... de ma akkor is gazdaságosabb a gaz. Legalábbis nekem mindenképp...
Majd gondol 1et a geci , aztán lehet 1ből a duplája is, mert hogy nagyon hasít a gazdaság és belefér. Ne legyen igazam, de várható, akkor majd felakad a szeme a sok okosnak.