fateréknál át lett állítva 60-40 vagy 60-45 aztán egy fokkal jobb lett a hőérzetük
de amikor nagy hideg van ők is bedurrantanak fával mert az öreg elég fázós ott azért este fürdéskor van vagy 25-27fok amúgy meg 24 felé(amennyit az éjszakai beállítás kapcsolgat)
nálunk most 22 fok van de nem is kapcsolt be a konvektor napok óta ha kint annyi hőfok van mint bent ablak nyitás aztán melegszik a lakás ingyen
gyerek itthon lebzsel egész nap van ideje figyelni nyitogatni
Felénk most 3600 körül van az akác és ennél olcsóbbak a többiek......jelenleg a szén a legolcsóbb (jó, hogy szenes is a kazán) mert 5300 a lengyel nagyméretű dió ami több mint két mázsa akáccal felér a gáz drágább és nem olyan hőérzetű mint a vegyes kazán, azt begyújtom és párszori megrakás után sokáig 80-90°on tartja magát és reggelre cseng le olyan 30 körülire miközben állandó meleg van míg a cirkóval (jelenleg még csak azt kapcsoljuk be) ki-be kapcsolva 60 és 20°körüli keringéssel mindig olyan hol didergős hol melegedős érzet van, de nem állandó. ....tehát a kazánt jobban kedveljük, az árat nemigen számolgattam bár mikor ide költöztünk és 2 hónapig gázoztunk akkor 160 rugó volt az utólagos számla.....akkor kezdtük el nagy elánnal a fa és szén felvásárlást.
Inkább bedobok egy újabb témát.
FPV racerrel repked valaki?
Végre összeraktam az enyémet a legutolsó rommá törés után. Menni kéne csapatni, de egyedül nincs kedvem.
Elhiszem hogy a pelet nem füstöl, de az nem tüzifa.
És nem tudom mennyiért veszed, de 1kg pellet fűtőértékének megfelelő gáz 60forint.
80 alatt nem nagyon találtam pelletet. És akkor a kazán is drága.
Persze a tüzifánál legalább kényelmesebb, mert betöltöd aztán ugyan úgy működik mint a gáz, szóval ahol nincs gáz ott van értelme.
Te mennyiért veszed? Lehet ez megérné tartalék rendszernek nekem is.
Ez lehetséges, de ettől még nem sok értelme van a legdrágább és legmacerásabb fűtési módot választani.
Ha duplázzák a gázt, akkor majd fűtök mással.
Volt amikor a villanykazánokat nyomták, volt amikor a gázolajos fűtést, aztán ahogy elkezdték nyomni a fatüzelést, egyből drága lett az is.
Főleg hogy 1-2 év száradás kell neki.
Én már rég lemondtam a fatüzeléről. 1-2 köb kéne vésztartaléknak, de jobban járok egy gázolaj kályhával, meg egy hordó gázolajjal.
Baszhatom én bármikor. Pestre csak a tüzépeseknek hoznak.
De jó nekem a gáz, nem vagyok én olyan gazdag mint te
Vicces hogy a bakonyban sem tudnak fát venni a kollégák, pedig ott a kitermelés. Viszik az összeset a nagy cégeknek, meg a biomassza erőműbe.
Ezért állt át hőszivattyús fűtésre mert gáz nincs és az jóval olcsóbbra jön ki mint a fa.
Majd gondol 1et a geci , aztán lehet 1ből a duplája is, mert hogy nagyon hasít a gazdaság és belefér. Ne legyen igazam, de várható, akkor majd felakad a szeme a sok okosnak.
de amikor nagy hideg van ők is bedurrantanak fával mert az öreg elég fázós ott azért este fürdéskor van vagy 25-27fok amúgy meg 24 felé(amennyit az éjszakai beállítás kapcsolgat)
nálunk most 22 fok van de nem is kapcsolt be a konvektor napok óta ha kint annyi hőfok van mint bent ablak nyitás aztán melegszik a lakás ingyen
gyerek itthon lebzsel egész nap van ideje figyelni nyitogatni
Inkább bedobok egy újabb témát.
FPV racerrel repked valaki?
Végre összeraktam az enyémet a legutolsó rommá törés után. Menni kéne csapatni, de egyedül nincs kedvem.
Meg ott büntetik ha füstölnek.
És nem tudom mennyiért veszed, de 1kg pellet fűtőértékének megfelelő gáz 60forint.
80 alatt nem nagyon találtam pelletet. És akkor a kazán is drága.
Persze a tüzifánál legalább kényelmesebb, mert betöltöd aztán ugyan úgy működik mint a gáz, szóval ahol nincs gáz ott van értelme.
Te mennyiért veszed? Lehet ez megérné tartalék rendszernek nekem is.
Ha duplázzák a gázt, akkor majd fűtök mással.
Volt amikor a villanykazánokat nyomták, volt amikor a gázolajos fűtést, aztán ahogy elkezdték nyomni a fatüzelést, egyből drága lett az is.
CO2 szinten a fa valóban semleges.
Én már rég lemondtam a fatüzeléről. 1-2 köb kéne vésztartaléknak, de jobban járok egy gázolaj kályhával, meg egy hordó gázolajjal.
De jó nekem a gáz, nem vagyok én olyan gazdag mint te
Vicces hogy a bakonyban sem tudnak fát venni a kollégák, pedig ott a kitermelés. Viszik az összeset a nagy cégeknek, meg a biomassza erőműbe.
Ezért állt át hőszivattyús fűtésre mert gáz nincs és az jóval olcsóbbra jön ki mint a fa.