Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azok lassuak,az utasokkal tolatjak oket.
http://youtu.be/SqHNcvhNVW0
Egy időben én is preferáltam a használatát, mindenbe beletettem még dieselbe is (azt írták jó oda is)........oszt mikor semmi eredményt nem tapasztaltam sőt saját és haveri körnek is hiába tettem karbis motorjába ugyanúgy szar lett 1-2 hónap állás után így már nem használom. A Te karbidhoz esetleg inkább karbitisztító spray-t vennék és szétszedett állapotban azzal fújkálnám ki a járatokat, azok elég jól kiszedik, nekem épp mannol van, de szerintem mindegy milyet veszel, persze a nálad meglévő hibát nem biztos, hogy orvosolja, de többet ér a spurinál.
Nem törvény.
Viszont van csuklós trollejbász...
Akkor csak a mindennapok gyonyöre?
Elrepedt tegnap egy nyomócső és kicseréltem azt a sort, ez állandó gond ennél a típusnál, már útközben egy buszmegállóba beállva két járat között megvan ha sikerül gyorsan felborítani a fülkét.
Attól függ melyikre gondolsz.
Fogalmam sincs, én nem tenném bele.
Abba aztattam a fuvokakat.Megbarnultak tole.Mas hatast nem vettem eszre.
Ezert jo a pestieknek.Nincs traktor.
Mindíg a nagyobb járműnek van elsőbbségie. Néhány napja egy ember traktorral majdnem letaposott az útról, egy álló kocsisort került ki éppen, ráadásul egy enyhe kanyarban egy óvoda előtt .
Alig bírtam elkerülni az ütközést, félrehúzódtam és megálltam, persze a kezem felemeltem. Mint kiderült később ismerjük egymást merz amikor legközelebb találkozunk kōzölte vegyem tudomásul neki hely kell.
Tévedsz: a KRESZ nem "iránymutatás", hanem maga a TÖRVÉNY.

Ha betartod, akkor jogod van számon kérni az ellened vétőkön a bűnüket, hibájukat.
Ha nem tartod be, akkor meg nincs!

Az, hogy neked (nekem, az összes többi nagy motorral rendelkezőnek) volt pénze megvenni egy hobbieszközt, és van pénzünk fenntartani is, az bennünket semmire nem jogosít fel.
Nem akartam ennyire sarkítani, de nagyon értetlen vagy.
én azt írtam hogy nem láttam és elbasztam ha kimegyek elé lesz egy újabb horpadás az astrán amit gumikalapáccsal kinyomok fél óra alatt
a robogós meg összetöri a pofáját.....de mégsem fékezett
amúgy 91 óta vezetek sosem ért és okoztam balesetet közúton autóval
motorral már volt pár nem túl szép akcióm
Sziasztok, spurival tapasztalat? Alkalomszeruen, szezon elejen hasznalnam. Jo vagy felesleges? Hatranyok?
Én 90%-ban közlekedek a motorral, ugyan olyan céllal mintha autóval mennék, de ha fordítva lenne sem értem hogy jön ez ide, nem hiszem hogy ettől kevesebb jogom lenne mint közlekedőnek, és ne várhatnám el hogy figyeljen rám az autós.

De látod még Ini aki motorozik, az is keresztül nézett a csóri robogóson, mintha ott sem lett volna, és persze hogy a robogós ment túl gyorsan nem ő volt a vak

Igen, vigyázunk a saját épségünkre, mert más nem teszi. Én is ezt mondom, de ettől még mindig azt mondom hogy az autósok figyelmét is fel lehet hívni.

KRESZ meg jó iránymutatás, de nem védi meg az életemet különösen nem motorral, mert ugye a KRESZ azt is írja hogy számíthatok arra hogy a többi közlekedő betartja a szabályokat, megadja az elsőbbséget...motorosként ez nagyon nem így van.
Igazad is van én is csak magamat baszom le ha hűlye vagyok nem a másik motorost.

Amúgy légszűrőcsere pipa
Nézd, a motorosok 95%-a egyáltalán nem "hiányzik" a közutakra.
Az autósok túlnyomó többsége a munkáját végzi, vagy dolgozni, bevásárolni jár, a gyerekét viszi óvodába, de mi (én is!) szórakozni, "gyorshajtani" megyünk oda.
Nézz a lelkedbe, nem így van?

Szóval MI vigyázzunk a saját épségünkre, pláne ha a KRESZ-t sem tartjuk be, ráadásul karosszéria hiányában ennyire sérülékenyek vagyunk.
én pár hónapja majdnem eltapostam egy robogós embert a teszkó melletti kereszteződésben
pedig jobbról jött én meg egyenesen mentem már a felezőnél jártam mire megláttam
tuti 60 felett ment és akkor se engedte a gázt vissza amikor majdnem nekimentem úgy ment el előttem mint a kilőtt nyíl
igazándiból máig sem értem hogy nem láttam, jól belátható és mégis majdnem elbasztam
Értem, tehát te túl lépted már a megengedett sebességet, mint a legtöbb motoros. AKkor nem is kell a motorosokra figyelnem, mert úgy is szabálytalankodnak.

Tényleg ennyire értetlenek vagytok?
Korábban írtam. Elég nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy előre látó legyek, és kivédjem a sok balfasz bénázását, amivel az életemre akarnak törni. Ha ez megnyugtat, küldhetsz egy figyelemfelhívó képet is ide, el fogom olvasni, és meg is fogom fogadni...ha nem küldesz akkor is.

De ettől még felhívhatjuk az autósok figyelmét arra hogy ne legyenek már balfaszok, mert bármekkora istenkirály előrelátó pókösztönei vannak egy motorosnak, ettől még lazán vannak védhetetlen helyzetek.
Hát ne legyen fasz a motoros, ha hosszú életet szeretne élni! Ez leginkább a SAJÁT jól felfogott érdeke kellene hogy legyen.
Érdekes én még mindig észrevettem a motorost, bringást, gyalogost is.

Pont az ilyen figyelmetlenségek miatt van jogosultsága az ilyen felhívásoknak, és legalább motoros fórumon megérthetnénk ezt és ne kezdjük szidni saját magunkat, mert egy autós fórumon megszoktam hogy egyből jönnek a nagyrészt olyan sérelmekkel ami az irigységből fakad, hiszen a motorosok többsége saját testi épsége miatt igen is figyelmes, minden szabálytalansága ellenére. Amelyik meg magára sem vigyáz, azzal nincs sok gond, 1 szezon alatt megoldódik az ilyesfajta probléma.
láton nem akarod megérteni a dolgot, olyan "igazi" motoros mentalitás

amúgy ha tök szabálytalanul kimennek vagy befordulnak a motoros elé és a motoros épp nem 50el ment hanem mindjuk 65 el akkor a motoros lesz a hibás
de a legjobb esetben is 50:50 a hiba szóval mindenki beszopta, de a motorosnak tuti jobban fog fájni
szóval én inkább arra fektetném a nagyobb hangsúlyt hogy a motoros legyen előrelátóbb, hiszen sok éve gázolják el őket és nem úgy néz ki a helyzet hogy sokat javulna
Mert ha fasz a motoros, akkor már lehet rá vadászni? Vagy akkor nem kell figyelni?

Persze, egyetértek, ne legyen fasz a motoros, meg mentsük meg a bálnákat is, de ez külön téma.
amúgy kurvára nehéz észrebenni a motorost
egyrészt lényegesebben kisebb mint a kocsi, mésrészt meg többnyire sötét ruhában van és nem látni olyan jól mintha mondjuk világítós sárgában-zöldben lenne
plusz ha még egy picit is gyorsabban meg akkor meg is van a totál káosz