Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na pont ezektől a szopásoktól akarnám még magam megkímélni, hogy bármit felhordogassak előtte a mosás előtt(kezeit széttáró)
Én egy ilyen gépet néztem ez egy menetben vinné mint a xart. Na ez a gép még 2 nappal ezelőtt 12,9+fa volt most meg lett 19,4+fa, hogy rohadnának meg. Ez se érdekelne ha volna rá két alkalmas napon de itt a nyár nyaralás van most csőstűl zsinórban.(kezeit széttáró)
Ráadásul ennek a kistestvérét nézegettem az csak 1 mázsát nyomott azt ketten tudnánk mozgatni, autóról leemelni ilyesmi(gondolkodós)
Ez meg 1,7 mázsa ahhoz kevés a reggeli 2 kifli(szemeit körbeforgató)
Oldószer (mosogató,brigó,stb) felhordása előtte,hagyod hatni és leviszi a sima melegvizes gőzborotva.
udvarba jöhettek meg a kazánházba. Az udvar az most úgy néz ki mint egy cséritelep. Sitt törmelék mindenhol, leborítva 6 m3 sóder minden féle állvány és olyan eszközök amivel csak dolgozni lehet(gondolkodós) Nem nagyon csillant fel a szemük a látványtól a kazánra koncentráltak 😆
Más: Az ingatlant amit megvettem 20 évig vegyes kazán szolgálta. Na ezek az utolsó években talán még döglött kutyával is fűtöttek(szemeit körbeforgató) Az összes cserép koromfekete. Hát én felmásztam a tetőre megnézegetni de fostam fent a meredeken. Mondommi a faxt kéne ezzel csinálni(gondolkodós) Levettem egy cserepet hazavittem megnéztem, hogy a magasnyomású mosó mennyire takarítja le. Hát egy cseréphez kellett vagy 5 perc8hüledezős) Nem nagy a pecó de van kb. 130 nm2 tetőfelület. Szerintem ezernél is több a cserép. (fejét fogó) Mondom ezzel a technikával az életbe nem végzek más megoldást kell találni(kezeit széttáró) Aztán a fércen találtam egy vállalkozót aki tetőtisztítással foglalkozik. Meg is beszéltünk egy időpontot felhívtam délelőtt délután már jött is felnézni a terepet. Hát egy bmw-s cigánygyerek volt ez se ütötte a 40 kg-ót vaságyastól 😅 na nem olyan magasan pozicionált bmw volt egy öreg kombi. Úgy kezdte, hogy Ő 1300-1500 ft között vállal tetőmosást négyzetméterenként(dollárjeles) Gyorsban számolgatok ez mindjárt lett volna 170-180 ezer forint(kezeit széttáró) Mondom tesókám akkor lehet ám, hogy nem egymást keressük(kezeit széttáró) kb. 1 percen belül megegyeztünk egy 100-asba a melóért 😆 Kérdezem, hogy milyen gépe van ehhez, mert az a korom lerakódás elég idült a natúr cserépen. Mutattam,hogy én a házi obis 130-as nagynyomásúmmal milyen eredményre jutottam mennyi idő alatt(kezeit széttáró) Csak legyintett, hogy neki 180 báros gépe van megcsinálja ilyen-olyan faszán ígért fűt-fát(kezeit széttáró) Jó mondom tetszik amit hallok megbeszéltük, hogy reggel 6-kor itt találkozunk és felvonulnak. na meg is jöttek 7-re(óranézegetős9 a bömbin egy alulétra a csomitartóból meg előkerült egy no néjm sárga színű mosó8kezeit széttáró) Ekkor még semmi rosszra nem gondoltam mondom biztos tudja a frankót(kezeit széttáró) Leszedettem vele 3 cserepet mondom nézzük meg itt a földön mit tud a gép(gondolkodós) Hát pont ugyanannyit csinált mint az enyém otthon 😆 Mondom faszikám ezzel az életben sem végzel(óranézegetős) Azt gondoltam van egy dízeles gőzborotvád, mert ez a játékszer legfeljebb autómosásra való(kezeit széttáró) Akkor elkezdett videókat meg fényképeket mutogatni a munkájáról. Mondom faszikám én ezt láttam mert ezért hívtalak fel(kezeit széttáró) Aztán elkezdte magyarázni, hogy ez az Ő szakmája neki ilyen olyan technikája van majd Ő az tudja(meghajlós) Mondom ok ahogy gondolod. Mondtam a terasznál ki is van állványozva oda fel lehet rakni a géptestet víz áram bekötve lehet kezdeni majd délután jövök. (óranézegető) na hív a gyerek 2 óra múlva(óranézegetős) Mondom mi van, kérdezi, hogy mikor tudnék menni a házhoz? Mondom minek mennék? Hát, hogy beszéljük meg a dolgokat 😆 hát tudtam, hogy valami gebasz van bár nem is számítottam rá,hogy képes lesz a munkát elvégezni. Egyébként a tetőn ügyesen mozgott mint egy macska én előtte való nap csak úgy mertem rajta közlekedni, hogy feltologattam a cserepeket, hogy a tetőlécre álljak 😆 Na megérkezek a pecóhoz látom, hogy a 2 óra alatt lemosott vagy 5 m2-nyi cserepet 😆 Ahol elkezdte és még volt türelem ott egész fasza lett de ahogy fogyott a türelem a többi már elég el naggyázott lett 😆 Aztán közös megeggyezéssel szerződést bontottunk majd elköszöntünk fél tízkor 😂
Most dízeles gőzborotvát vadászok, hogy magam megcsináljam a melót. De akit ismertem, hogy volt ilyenje vagy eladta már vagy ellopták tőle 😅 Kölcsönző leghamarabb kecsón van nem is vészes 16 körül van a napi bérlése. Csak nekem nincs időm egész nap a tetőn ácsorogni jó lenne ha lenne nálam egy gép akkor apránként meg tudnám csinálni egy hét alatt(gondolkodós)
Nem, te akarod megmondani nekünk milyenek lehetnek az igényeink, gondolom a családodnak is főleg a bp-n élő fiadat is rendszeresen ostorozod pazarló életmódja miatt. Mutass jó példát, élj szegény afrikai, ázsiai szinten és akkor teljes hitelességgel oszthatsz minket a pazarlásunkért.
Nem, arra gondoltak, hogy majd visszajönnek hozzád szezon után, mert ha nem kellett 2 mázsa vas ára, akkor tele vagy, biztos találnak nálad 1-2 holmit 🤣
emléxem jó sok évvel ezelőtt ezeket a rabszolgamunkákat fehér asszonynép végezte. A fóliában szerintem 60 fok meleg is van(gondolkodós)
Aztán jött egy tutibb élet aztán elmaradtak ezekre az alantas munkákra a fehér munkavállalók utána lettek ide deportálva ezek a sötétebb színűek. Ezek az elején szaré-hugyé vállaták a munkát hónapokat elfeküdtek a tábla szélén, saját maguk általhulladék fóliából barkácsolt kunyhókban.
Aztán rájöttek, hogy mekkora igény van a munkájukra aztán az évek alatt kinyílt a csípájuk. Most igényes fa barakokat barkácsoltak nekik a helyi gazdák van ahol még fúrott kút is van nekik(szemeit körbeforgató) és nem is szar a bérezés. De mivel a fehér ember jó pénzért sem végzi el ezt a fajta munkát így meg vannak fizetve a cigányok(kezeit széttáró)
amíg voltak nyitott szeméttelepek és lehetett szabadon kivinni a ganét cigányhordák voltak bent ezeken a telepeken(gondolkodós) Meg volt mindenkinek a saját kis kupaca amit aznap gyűjtögettek a vasat szerették, meg a vezetékeket meg ilyesmi(meghajlós)
Én nem láttam ott senkit szomorúnak(kezeit széttáró) Vittem pár utánfutónyi hulladékot de jó sok vas is volt benne. Amikor meglátták a kocsit a sárga utánfutóval ezek boldogan rohantak felém ugráltak a futóra fel stipi-stopizni a zsákmányt 😆
Azért nem voltak korrektek mert addig volt érdekes a buli amíg a vas le nem került utána nem segítettek a többit leszedni a futóról hálátlan egy népség(kezeit széttáró) A 3-ik kanyartól már stratégiát kellett váltanom, mert a 40 fokos tűző napban nem akartam én pakolgatni le a futót(kezeit széttáró) Szerintem aznap vagy 8 kanyart megcsináltam. Szóval az volt a lényeg, hogy alulra tettem a vasat(kezeit széttáró)
Aztán rohantak felém a cígók nem látszott a vas portéka(kezeit széttáró) Aztán kérdezték testvíröm most nincs vas? Mondom dehogy nem de a futó aljába van(kezeit széttáró) Már rámolták is lefelé 😅 Én ott csak boldog cigányt láttam. 😂 A 8 kanyar szemét között biztos vittem aznap legalább 3 mázsa rozsdás vasat(óranézegetős) Szerintem a heti pénzük kijött belőlem(fetrengős) Mindenféle szállítójárművük volt (kezeit széttáró) Rossz babakocsi, széteső félben lévő kézi húzós kocsi, rozsdás talicska meg ilyesmi(gondolkodós) A vastelep meg a város másik végében vagy 3 kilométerre. (óranézegetős) Szóval azok ott megdolgoztak a betevőért elég keményen 😆 Aztán sok évvel ezelőtt ezeket a szeméttelepeket lezárták, központosították azt kiszorultak a tutiból a cigányok(kezeit széttáró)
Most modernebb változat van. Épen állok az állványon festegetem az utcafront felőli párkánydeszkát a kőművesem a másik oldalon hálózgatja a szigetelést. hallom a hangosbemondós autóba, hogy vasat vesznek a napi legmagasabb áron. Na mondom megjöttek az embereim(meghajlós) Hetek óta azon fájt a fejem, hogy a rendszerbe még beépített 2 mázsás lemezkazánomat, hogy a faxba tüntetem el a portámról(gondolkodós) meg volt egy halom vas csővezetékem amik a lakókból gyűltek össze csak a felújítandó pecó udvarán tárolgattam jobb ötlet híján, meg még egyéb csomó vashulladék amihez nem fűlt a fogam elvinni a méhbe(gondolkodós) na pattanok is le az állványról, hogy megállítsam Őket. (meghajlós) Egy szebb napokat látott szakadt fehér opel kadettel meg egy 750-es utánfutóval volt 3 cígó gyerek szerintem a legidősebb lehetett 17 😅 Szerintem a 3 gyerek nyomhatta az én súlyomat pedig nem vagyok egy nagydarab fószer. 😅 Mondom gyerekek lenne egy kis vas. Kérdezték mi lenne? Mondom van egy kb. 2 mázsás kazán. Elkezdett pörögni az agyuk számolgattak úgy sejtem forint nem volt náluk. Rögtön rá is vágtam, hogy gyerekek ha kiszeditek a helyéről azt feldobjátok a futóra ingyen elvihető(kezeit széttáró) Na fel is csillant a szemük már tolattak is be a kazánházhoz 😅 Adtam egy flexet nekik, ledarabolták a vízcsöveket. Hát én ránéztem a 3 gyerekre egy forintot nem adtam volna azért,hogy azt felrakják 😅
Leszögeztem, hogy nekem fáj a hátam én sajnos nem tudok segíteni(kezeit széttáró) Hát ezek felküzdötték a becsületükre legyen mondva 😆 Felrakták még a vízcsöveket meg az egyéb vasakat úgy,hogy már egy jó félg telt futóval állítottak be 😅 Úgy nézett ki a futó a felpakolt vasakkal mint egy szalmával púposra rakott szekér 😅 Ezek is nagyon boldogok voltak egyik sem volt szomorú 😅
Aztán kérdeztem gyerekek júni 30 után, hogy lesz? Aztán az egyik csávó keresztbe rakta a kezét mutatta, hogy bilincs(kezeit széttáró) Én arra gondolok utána lopni fognak járni nem vasat gyűjteni (gondolkodós)
felénk van egy csapat román( állítólag tök normálisak) akikért sorban állnak az őstermelők
nagyjából egész évben van munkájuk
és akkora urak hogy a soárga szezonban reggel dolgoztak 3 órát meg este, közte még 2000ft órabérért se mosdultak meg pedig nem lett volna nehéz meló szőlő karról kellett a hajtásokat letördelni
most pl paprikát szednek 5-12 ig aztán utána heverésznek otthon
azért is lett a vietnámi csapat mert azok bírják az 50 fokos fóliában a melót reggeltől estig 2 óránként 10 perc szünettel
mint mindig most is átesel a paripa túlfelére
ami még mindig a lényeg: az igényekhez kell a munkát(keresetet) megválasztani
ha ezt fel tudná a nép fogni akkor máris boldogan élne mindenki
szóval ha neked havi 3 milla költésre van szükséged akkor olyan melóhelyet kell keresned ahol ez adott
és nem 12-16 órákban húzni az igát szar fizetésért és mérgelődni hogy még így sem elég a pénz
Igazad van, te szerintem is túl jól élsz, tedd azt amit hirdetsz, sárkunyhó, éhezés, olajlámpa, de szigorúan csak hetente egy este 1 óra, szeméttelepen guberálás stb. Amolyan szép, egyszerű és boldog élet az. 😁
nálunk feketecigány az összes idénymunkás 😅 Volt szerencsém találkozni velük na reggel(kezeit széttáró)
Inikém ez a mezőgazdasági idénymunka olyan, hogy ezt fehér ember már nem csinálja meg(kezeit széttáró) Te is inkább éhezel, mint elkezdjél gyümölcsöt szedni(gondolkodós) Arra emléxem, ogy 2-3 évvel ezelőtt 4 tagú cigócsalád napi 100 ast keresett a meggyszedéssel(hüledezős) Akkor még egy 100 as elég nagy pénz is volt. Én akkor beszélgettem velük azt mondták, hogy otthon nincs munka vagy nem akarnak dolgozni erre már nem emléxem, de itt a 3 hónap idénymunkában keresik meg az éves pénzük(kezeit széttáró)
Egyébként ezt figyelembe véve a legjobb soruk van. Ki az a melós aki 3 hónap alatt megkeresi az egész éves kiadását?
Persze nyilván nem palotákat tartanak fent meg autóparkot hanem elég a pénz a minimális igényeikhez(gondolkodós)
felénk is vannak kis ferdeszemű emberek a hűtőházasnál talán vietámi jószágok
román már alig van, úgy néz ki azok már drágák
azt tartom furcsának hogy sírunk hogy szar a fizetés közben meg ezrével jönnek ide mindenféle idegenek és boldogan melóznak ennyiért is
Csányi üzemében is van vagy 100 Fülöp szigeti, a volt laktanyában csináltak nekik szállást. Voltam ott nemrég, lepusztult egy banda.
saját lábon mint orbán ráhel 😆
Kecsón rádióban is keresnek jó állapotú albikat a keleti munkavállalók részére, már itt is van az egyik üzemben 2 indiai vagy paki.
Pedig h tarifával a jelenlegi árakkal egész jónak tűnik.
Azé ez néha hektikus....
Az most kevésbé megy de több lábon kell állni.
hát én azért annyira nem nyígok (kezeit széttáró)
Amíg pecálni vagyok nekem akkor is termelik a zsét(meghajlós)
kecskeméti bács klímánál 10 embert tettek lapátra. Ha most nem megy a klíma a fő szezonba akkor mikor fog menni(gondolkodós)
én asszem életemben egyszer ültem nyári kánikulában motoron épen egy mátra parád, eger egerhuta lilafüredi utat nyomtunk le. Na akkor megfogadtam,hogy nincs az az isten, hogy én az életben ekkora hőségben motorra üljek. Ugyan így volt a hideggel is. Az mondjuk kényszer volt. a gpz 500-ast lajosmizséről lábon hoztam kb. 0 fokban télen. Be voltam én úgy öltözve, hogy úgy nézhettem ki mint a mislejn gumiemberke a kezeimbe a lábaimba szerintem a csont is átfagyott 😅 Na akkor megfogadtam,hogy nincs az az isten, hogy én hidegbe még egyszer az életbe motorra üljek. 😅 Mivel átgondoltam azt, hogy a motorka arra van,hogy szórakozzak és esőben, hidegben kánikulában a motrolkálás még csak egy kicsit sem szórakoztat így én akkor ültem rá, ha számomra ez alkalmas volt. Veled ellentétben nem voltam belekényszerítve heti 1 vasárnapba én már 20 évvel ezelőtt is akkor és oda mentem ahová akartam nekem az időm nem volt kimaxolva(kezeit széttáró) ezt a 110 autópályát meg hagyjuk kb. 1-esbe tudott annyit a legutolsó gép, 3 asba meg most is veri a tiéd bármelyik még életben lévő példány a maga 29 évével(kezeit széttáró) Láttam a kanyarfotóidat(fejét fogó) hát nem győzött meg,hogy te ura vagy a helyzetnek az az igazság, hogy kanyarodni nem tudsz nyelezni meg nincs bátorságod(kezeit széttáró9 Pinát meg még motorral is képtelen vagy fogni 😅 valamikor be kell látnod, hogy ez nem a te hobbyd 😅 Az ötlet jó volt, hogy vettél egy furgont és kipofoztad. na azzal járogass el abba a 2 hosszú hétvégédbe ami megadatik neked egy évben kirándulgatni, testhez állóbb neked mivel motorozni amúgy sem tudsz 😅
Pipi pffffff.
Nyigni fog o is.
Nemtom, de a pipi féle ingatlanosokon kivül mindenki nyüszög. Meg már ingatlantis árul némelyik bérbeado
Ahogy hallom 40%.