Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nappaliba kell nem nagyon lesz kinyitva max ha itt alszanak majd az uncsik. Nagy lesz akár hatan is le tudnak majd ülni. Relax foteleket meg az ikejjás kanapét meg eladjuk kicsi pénzért, mindegyik kitűnő állapotú.
Nekem ne is mond a bagósokat, én már oda jutottam, hogy kerek-perec megmondtam nekik, ha szakmai segítség kell vagy valami kurva nehezet felemelni, abban segítek, de semmi egyébre ne számítsanak.
Nagyobb cégnél VAN szakvégzettségű karbantartó, de azok az emberek az "üresjáratokban" csinálnak mást is, de alapvetően szakfeladatokat látnak el. Van közfogis is, azok meg vágják a füvet meg cuccolnak. A spéci szakfeladatok meg külső vállalkozó, pl. autószerviz, ami alatt nem az ablaktörlőcserét értem, de féket már nem, mert fékpad nem mindenhol van. A garis autók esetéről meg ne is beszéljünk, emelett van látszólag egyszerű, de amúgy helyi erővel megoldhatatlan probléma, mondjuk műanyag-alu nyílászárók javítása.
Tákolni lehet, de ez nem családi vállalkozás.
nekünk is van sarok kanapé , olyan szar a rugózása hogy az asszony nem tud rajta aludni, néha kicuccol a nappaliba, vagy épp kizavarom 😁
aztán megy a panasz hogy nyomja a rugó, le kell teríteni 4-5 plédet hogy kényelmessé váljon
a régi skandináv típusút sajnáljuk hogy nagy kár volt elpasszolni, az kurva kényelmes volt csak kopott a plüsskárpit a varrásoknál, inkább át kellett volna húzatni
annak a fotele olyan volt hogy amikor a vállam el volt törve napi 23 órát abban voltam, abban is aludtam mert feküdni nem tudtam, és kurva kényelmes volt
én több helyről is hallottam ár ha 200+lesz az áram akkor feladják, lehet nem azonnal, csak miután nem tudják eladni az emelt áras dolgaikat
már így is rengeteget drágult az alapanyag idén, az emelt árakkal még drágább lesz az alapanyag+nekik is több lesz az előállítási költség
szerintem lassan 200ft lesz a leggagyibb ásványvíz is, aztán amikor egy 6-os pakk egy ezresen túl lesz rájön sok ember hogy meg lehet inni a csapvizet is
Akkor várunk türelmesen 2 hónapot. Melóba is sokan rínak, nyávognak miközben a dohányzóban 3-4 cigit is eldurrantanak egy kv mellé. Csak mosolygok, de már gechi unalmas. Rendeltem sarokülőt ágyazhatót, 4-6 hét lesz ez jobban basztat. 🙂
a nagyobb cégeknél
ahol ilyen 5-6 ember van nincs kifejezett karbantartó max egy mindenhez is értő ember, csak ezeknek a műszaki lehetőségei elég végesek, hiszen nem tartanak többszázezres szerszámokat azért mert 5 évente kell fél órát
amúgy a nagyobb cégeknél meg inkább jellemző a gyári szervizek, pedig iszonyat pénzeket elkérnek
múltkor panaszkodott egy vezérember hogy jött a gyári szaki mellé egy tanuló, igaz hogy a tanuló csinált mindent, a szaki csak magyarázott, emiatt elég lassan is ment a dolog, de ezt még benyelte, igaz 1 napi termelés ugrott mert aznap nem is lett beindítva a gép, na de tanulni kell
ami full geciség volt hogy 2 ember bérét számlázták ki..... és azért ez 100+ ezeres tétel volt úgymond a semmiért

amúgy ezen a tmk-s melón agyalok, csak kényelmesebb lenne mint most, néha még románokkal is baszakodni, geci egy nép nagyon kell vigyázni a szerszámokra mert ártatlan tekintettel simán elfelejtik visszaadni
Erre kb. 2 hónap múlva válasz kapunk.
(Hogy lesz-e ezek után vállalkozó.)
Ennyi.
A cégeknél jellemzően karbantartók vannak, az új kivitelezésekre nem feltétlenül alkalmasak.
Mondjuk van egy radiátor ami kilyukadt, azt kitudják cserélni, de egy épületrész fűtésfelújítására már nem biztos, hogy elegek.
Ez így van nálunk is sok a külcéges, festő, ipari alpinista, stb.
...amúgy arra leszek kiváncsi, ahol már valami folyamatban van, vagy legalábbis van már valamik szerződés.
De van amihez iparos kell. Pláne cégeknél, mert az irodista nem fogja kifesteni az irodáját.
Egyelőre nem kell amit kellett meg tudtam oldani, a hálónk is kész. A gyalupadot is kis szőnyegeken át tudtam tolni egyik szobából a másikba 180x200as. Örültem mert 80db csavar fogja össze. Jöhet a nappali revíziója...
Annyira talán nem, de legalább elvállal mindent és hamarabb odaér.
Bár most kerestem a céghez energetikust (a régi hát..., hogyan is mondjam, elment inkább) és nincs, úgyhogy holnaptól kénytelen-kelletlen azt IS nekem kell ellátnom vagy amíg nem lesz vagy örökre. De ha megszűnik valami, akkor talán lesz ember.
most hogy majd nem lesz rá pénze senkinek sem....
gyorsan lemegy ám a villanyszerelőnk 20 ezres óradíja 2 ezerre ha hónapokig nem lesz munkája
Most majd lehet szerezni iparost kis időn belül.
Mivel nem tudjuk mi lesz, ezért kár túl bonyolítani. Nálunk is érezhető a változás, kevesebb gép termel, de volt már ilyen nem egyszer. Azt már 24ik éve itt melózok...
már meglenne csak elbasztam a napelemre mindent is
megvárom az energiaválságot mennyi cég zár be mert ha nem lesz cég nekünk se kell szerelni
rémhírekkel már teli a padlás azán ki tudja mi lesz itt
utána mindenképp kell egy peca robogó mert az 50esnek messze lenne amit tervezek, vagyis nem lenne messzebb csak az sokal lassabban megy
Hajrá Ini!
Te ajánlottad anno, előtte nem is tudtam, hogy van ilyen. Má +int köszi. 😁
ha lehet kapni akkor nem felesleges, ha nincs hozzá akkor meg nincs miről beszélni
azt a 30-50 pénzt mindenképp megérte volna ha lenne.......
jövőre lehet én is veszek már olyan malaguti robogót, ha még márciusban lesz melóm akkor mindenképp
Felesleges ennyire belemerülni, a céljának most is tökéletesen megfelel. Tényleg nagyon jó kis vétel volt, igazi kis serpa. Majd aztán akkor milyen jó lesz mikor már mindenki vernyog, hogy eltette télire a motorját én meg lődörgök a gyösszel a Dunántúlon... 😋
prohresszív nagy előnye hogy a rugóút eleje nagyon könnyen összemegy szinte akkor is ha tolod(bütykös gumival teszteltem) de úgy hogy fullra összeül a tekercs és a felette lévő dolgozik mindig, szóval mindig több és több ül össze evvel egyidejűleg az előfeszítés nő
nekem a régi 20+éves endúró hihetetlen jó lett, előtte szoptam vele sokat, mert ez ráadásul felpumpálható elsőteleszkóp
de ha nyomtam bele akkor jó volt a nagyobb kátyúkban de a murván gecimód rázott, ha kiengedtem a levegőt akkor fasza volt a murván de örökké lekoppant az eleje, meg aszfalton hintázott, nem lehetett kanyarodni vele(mondjuk az inkább a lágy hátulja miatt)
meglett a rugószett, aztán az olyan szerpentinen ahol 10 perceket vártak rám a csapat 80% nem tudott lépést tartani velem, pedig én nem is kedvelem igazán ezt a döntsük lábtartóig a motor dolgot
Most hogy mondtad, rakerestem, nincs talalat. Mondjuk hezagolni lehet attol meg, tobb elofesziteshez.
Ez most nagyon lágy, mint takonyban a hurkapálca. 😐️