Pedig amikor a barack teljesen szétfőtt, tök jó íze lett az egésznek. ha nem tudnád, nem mondanád meg mi van benne, de hidd el, nagyon érdekes bukéja volt.
A resztelt májat is úgy csinálom, hogy 5-6 nagy fokhagymát megtisztítok, ledarálok vagy szelek, azt megpirítom, abban készítem el a csirkemájat, és amikor az is majdnem kész, vöröshagymát csak a leveleire vágok és kicsit ráfonnyasztom. Zelleres krumpli mellé, isteni. Kólával meg pláne.
én azért mozgásképtelenné vernélek ha a húsomat összebasznád ilyen zöldségekkel 😂
minimális hagyma jöhet, de nem sok mert mosanában már ég a belem tőle
Az se tanult hegeszteni, aki ezt odataknyolta 🤔 meg ez sztem rozsdamenteshez való pálca... normál vashoz az kissé rideg, de leginkább kertkaput gányolni drága - ami persze nem számít, ha a melóhelyről "került" 😅
Hát, én is max egy tanknyit mennék így, ha egy tankkal rakom el télire.
Ha féltank, akkor olyan 150-160 km lenne így. Az olajtippet köszönöm, megnézem, hogy ami nekem van a robiba, az esetleg hátha...
Katalizatoros dobjaim vannak/voltak az utobbi ket motoromon, nem lattam karos hatasat. Igaz, evente 200-300 km-t kaptak keverekkel ezek a dobok, nem tobbezret. No meg a keveresi arany is sokkal alacsonyabb, mint amit egy ketutemu motor kerne.
A MOL 2T olaja speciel kifejezetten irja is, hogy katalizatorosba is mehet.
Evek ota csinalom, kint tanultam egy veteranos angoltol, aki oreg BSA-kat, Panthereket meg AJS-eket tesz labra. Az volt a magyarazatam hogy mar egesz kicsi 2T olaj is segit, mert ahogy megmozgatod a tankot es a lotyogo keverektol nedves lesz a tank belso fala, onnan a benzin elparolog, de egy hartyavekony olajreteg visszamarad.
Tank felig feltolt, 1-1.5 dl 2T olaj bele, jol megrangatod, hogy keveredjen majd pedig szinig toltod es ismet meglogybolod. Tavasszal az elso tankom alatt fustol picit a motor. A tank szellozojet is le szoktam zarni (ha a tanksapka zarjan szellozik a tank, akkor ragaszto szalaggal), hogy ne jusson be a levegobol plusz nedvesseg.
Azt nem tudom, hogy hogy vannak kezelve a mostani tankok, amikkel en jarok, azoknak ez (a korukbol adodoan) segithet.
Olyat a gázolajba tettünk még az euro2-es edc adagolósokba, hogy melegen is induljanak ( nem indultak 😆), de amúgy jó lehet, egyszer kifogyott az sv-ből pár km-re otthonról a benya és havernak csak 30-as keveréke volt otthon és azt hozott, vagy 2-3l-t borítottam bele és simán indult és ment gond nélkül, azt, hogy a tankot megvédi-e a rozsdától nem tudom.
De egy lekváros joghurtot most még gyorsan betoltam, mert az előbbi képen látható kaja délután volt.
(Amúgy jellemzően kefírt iszom.)
Ezen a héten ésszel kell ennem, mert szombaton esküvőre megyek, és hát tudjátok, mi van olyankor.