Hát ez a fi relé is fura dolog, még annyit meg szoktam csinálni, hogy a régi szar biztosítékfalat újra cserélem kap új kismegszakítókat stb. aztán akárhová próbáltunk a régi rendszerre fi relét aplikálni sosem maradt fent (fetrengős) úgy, hogy még mindig meg van a firelém beépítetlenül 😅
pajti asszem 2-vagy 3 lakásomba van mindössze normálisra megcsinálva az áram a többibe még földelés sincs 😅 Na ott annyit tettem,hogy a konyha meg a fürdő kapott földet a többi mmcu földelés nélkül(kezeit széttáró) 50 évig el volt arra a maradék 20 évemre meg majd csak el lesz még(gondolkodós)
Nekem még csak nincs is külön megszakítója a bojlernek(gondolkodós) 1 konektor van szétosztva a fürdőbe arról megy mosógép, szárítógép meg a bojler 17 éve 😅
porral baszki vagy abc készülékkel (kezeit széttáró) Milyen tűzoltó vagy? látsz egy tüzet azonnal slaggal oltanál 😅
elektromos tüzet vagy olaj tüzet is 😅
Na ezért kezeled te a sorompót a laktanyában tűzoltás nem mernek rád bízni (fetrengős)
egy ismerősnél van valami eféle dolog, legalábbis szívinfarktus közeli állapotban volt amikor ecsetelte az újravezetékelési költségeit
minden konnektor-egyéb fogyasztó 2x2,5 világítás 2x1,5 villany tűzhely ha jól emlékszem hatos vezeték
meg vagy 40 kismegszakító, én meg épp most basztam ki egyet a négyből mert sokallottam 😂
régi lom bakony brékerek mentek a kukába, már a sínen se akartak megmaradni olyan állapotban voltak
amúgy ami az órától jön vastagabb vezeték egy vagoval van szétosztva a 3 biztosíték felé, ez mennyire szakszerű? előtte valami fémlapos bakelit bizgere volt, csak eltörtem a nulla összekötőjét és kellett egy másik
az a fura hogy 20+évig(anyámék meg 50évig) megvoltunk ilyen "extrák" nélkül most meg ha nincs fi relé mindenki a szívéhez kap
meg ilyen 6-os 10es föld vezetők meg a fene se tudja mi van még
engem is basztattak hogy 10es vezetővel kössem össze a 2földelőszondát, aztán egész lakásban másfeles minden vezeték....
Ez a két nagyokos addig mókol mig leég a házuk a picsába, amivel még nincs is gond, csak majd amikor a tűzoltókat agyoncsapja az áram a mókolásuk miatt, na az baj lesz.
nálunk azért a napelem igen nagy lendületett vett az utóbbi néhány évben(meghajlós) A megnézed a táblázatot amit laca feltett akkor jó látható, hogy évente 3-szorozódik a napból nyert energia. Ha marad ez az ütem 10 éven belül harmadát tudja adni nekünk a nap, persze ez azért kompromisszumos(kezeit széttáró) Ha meg közben felépül paks 2-ő akkor azért nem fogunk szarul álni. majd amikor nálatok el kezd tüni a víz mi még simán pöfékelünk az atommal. azt ugye tudod, hogy 50 év múlva nem lesz ám ilyen bőséggel a víz(kezeit széttáró)
elektromos tüzet vagy olaj tüzet is 😅
Na ezért kezeled te a sorompót a laktanyában tűzoltás nem mernek rád bízni (fetrengős)
minden konnektor-egyéb fogyasztó 2x2,5 világítás 2x1,5 villany tűzhely ha jól emlékszem hatos vezeték
meg vagy 40 kismegszakító, én meg épp most basztam ki egyet a négyből mert sokallottam 😂
régi lom bakony brékerek mentek a kukába, már a sínen se akartak megmaradni olyan állapotban voltak
amúgy ami az órától jön vastagabb vezeték egy vagoval van szétosztva a 3 biztosíték felé, ez mennyire szakszerű? előtte valami fémlapos bakelit bizgere volt, csak eltörtem a nulla összekötőjét és kellett egy másik
meg ilyen 6-os 10es föld vezetők meg a fene se tudja mi van még
engem is basztattak hogy 10es vezetővel kössem össze a 2földelőszondát, aztán egész lakásban másfeles minden vezeték....
0-1-2 sáv van fürdöben és ennek megfeleöen lehet elhelyezni villamos berendezéseket, vezetékeket.
Helyette msz hd 60364 annak is 7 fejezete