Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ez a fi relé is fura dolog, még annyit meg szoktam csinálni, hogy a régi szar biztosítékfalat újra cserélem kap új kismegszakítókat stb. aztán akárhová próbáltunk a régi rendszerre fi relét aplikálni sosem maradt fent (fetrengős) úgy, hogy még mindig meg van a firelém beépítetlenül 😅
pajti asszem 2-vagy 3 lakásomba van mindössze normálisra megcsinálva az áram a többibe még földelés sincs 😅 Na ott annyit tettem,hogy a konyha meg a fürdő kapott földet a többi mmcu földelés nélkül(kezeit széttáró) 50 évig el volt arra a maradék 20 évemre meg majd csak el lesz még(gondolkodós)
Nekem még csak nincs is külön megszakítója a bojlernek(gondolkodós) 1 konektor van szétosztva a fürdőbe arról megy mosógép, szárítógép meg a bojler 17 éve 😅
az mit tartalmaz? (kérdőjeles)
hát nálam sehol nincs ilyen 😅 Csak, nehogy blődi jöjjön oltani, mert megbaxa az áram még azért is engem vesznek elő (fetrengős)
porral baszki vagy abc készülékkel (kezeit széttáró) Milyen tűzoltó vagy? látsz egy tüzet azonnal slaggal oltanál 😅
elektromos tüzet vagy olaj tüzet is 😅
Na ezért kezeled te a sorompót a laktanyában tűzoltás nem mernek rád bízni (fetrengős)
ilyen lófasz volt a vago elődje
egy ismerősnél van valami eféle dolog, legalábbis szívinfarktus közeli állapotban volt amikor ecsetelte az újravezetékelési költségeit
minden konnektor-egyéb fogyasztó 2x2,5 világítás 2x1,5 villany tűzhely ha jól emlékszem hatos vezeték
meg vagy 40 kismegszakító, én meg épp most basztam ki egyet a négyből mert sokallottam 😂
régi lom bakony brékerek mentek a kukába, már a sínen se akartak megmaradni olyan állapotban voltak
amúgy ami az órától jön vastagabb vezeték egy vagoval van szétosztva a 3 biztosíték felé, ez mennyire szakszerű? előtte valami fémlapos bakelit bizgere volt, csak eltörtem a nulla összekötőjét és kellett egy másik
Az mindegy. A fö földelö sinhez a földelöt azzal kell bekötni. Az más kérdés hogy szerintem egy lakásban sincs fö földelö sin. Sem.
az a fura hogy 20+évig(anyámék meg 50évig) megvoltunk ilyen "extrák" nélkül most meg ha nincs fi relé mindenki a szívéhez kap
meg ilyen 6-os 10es föld vezetők meg a fene se tudja mi van még
engem is basztattak hogy 10es vezetővel kössem össze a 2földelőszondát, aztán egész lakásban másfeles minden vezeték....
Avk kell, most már világitási áramkörökre is.
0-1-2 sáv van fürdöben és ennek megfeleöen lehet elhelyezni villamos berendezéseket, vezetékeket.
Nezd el nekem, husz eve volt. Most mar nem kell ketsarku megszakitas? AVK vagy effel kell meg azert?
Bojlernél viszont jogos, mert oda meg leválaszto kapcsolo kell.
Má jo ideje nem. Pont amiota nem érvényes az msz 1600.
Helyette msz hd 60364 annak is 7 fejezete
Hát mivel, pipamocsokkal?
Az tény.
ne vízzel olts baszki 😅
kell, mert hűteni kell, meg vízből lesz a gőz(kezeit széttáró) De koránt sem kell annyi mint egy vízerőműhöz 😅
Ez a két nagyokos addig mókol mig leég a házuk a picsába, amivel még nincs is gond, csak majd amikor a tűzoltókat agyoncsapja az áram a mókolásuk miatt, na az baj lesz.
És te azt tudod hogy az atomnak is kell a víz?
A sok köcsög szabály amit ki bírnak találna....... Nekünk lehet nem lenne rossz.
Bojler. Vizes helyisegek es azok villamos berendezeseit ketsarku megszakitassal kell ellatni. MSZ 1600.
Ahogy fogynak az alpok gleccserei nem kell 50 ev.A legtobb vizeromu onnan nyeri a mukodeshez a vizet.
nullát minek?
nálunk azért a napelem igen nagy lendületett vett az utóbbi néhány évben(meghajlós) A megnézed a táblázatot amit laca feltett akkor jó látható, hogy évente 3-szorozódik a napból nyert energia. Ha marad ez az ütem 10 éven belül harmadát tudja adni nekünk a nap, persze ez azért kompromisszumos(kezeit széttáró) Ha meg közben felépül paks 2-ő akkor azért nem fogunk szarul álni. majd amikor nálatok el kezd tüni a víz mi még simán pöfékelünk az atommal. azt ugye tudod, hogy 50 év múlva nem lesz ám ilyen bőséggel a víz(kezeit széttáró)