Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De, csak nem azért amiért a Várkonyi buzi örömködik rajta, hanem azért mert simán csalás történt. Még ha nem is értenek hozzá, azért illik tesztelni hogy alkalmas az adott útvonalra, és akkor kiderül, hogy nem a 150km hatótávút, hanem ugyan ezt a buszt kicsivel több akkuval kell megvenni. (simán lehet bővíteni dupla hatótávra) A kigyulladás meg gyártási hiba. Vagy hulladék akkut vettek, az aliexpresről, vagy németek csinálták az akku vezérlőt, ami szokásukhoz híven szar lett, mert az állami beruházás úgy is jól fizet, nem kell oda minőség.
Kivéve ha monopol helyzetben vannak a gyártók a tisztességtelen magatartásuk miatt, mert akkor nincs igazán választásod.
Ja, mennyivel jobb ha fél évente eldobjuk a telót és veszünk újat, és termeljük a szemetet amíg bele nem fulladunk.
Sajnos ez a gazdasági szemlélet amit itt mondtál kezd megbukni.
Ha a munkánk eredményét folyton kukázzuk, az logikusan nem a gazdaságot pörgeti, csak egyes társadalmi réteg zsebét tömi, de a társadalom egésze rosszabbul jár, miközben feléljük az erőforrásokat is.
"Ez egy MOTOROS fórum"
Jó de akkor te mit is keresel itt? 😂
Csináltak napelemet, csak hozzáértőt nem kérdeztek meg, a dilettánsok által intézett mutyiban meg egy rosszul tervezett rendszert sikerült megcsinálni, amit ráadásul tűzveszélyesen kiviteleztek. Ez nem a hajtás hibája.
ŐŐŐŐ,azt mondod nem égtek le elektrobuszállomások és nem adták vissza a buszokat a városban mert nem váltak be hatótáv miatt? 🤔
Várkonyi egy tipikus maradi hülye. Valós érvelést egyszer sem olvastam a blogjában, csak az ilyen kárörvendés meg kiragadott hülyeség.
De a leégő diesel BMW és Ikarusokról mélyen hallgat.
mert bénák voltak 😂
ezek a zöldek nem tudnak számolni
Csinálták a napelem dolgot csak nem vált be.
egy akku cserélős módszerrel élhető lett volna a rendszer
főleg a napelemes töltéssel
Csak úgy, nem ellene és nem is mellette: https://varkonyigabor.blog.hu/...
Itt csak hegy van
még ez is jobb mint a telefonos téma(gondolkodós)
Hegy van?
Ez sem motor, de legalább annyi kereke van.
Gyerekek! Mi a faszt tudtok írni már oldalakon keresztül a szar telefonokról? (óranézegetős)
Ez egy MOTOROS fórum(kezeit széttáró) Szóval nem írogatnánk inkább a majomhimlőről?(kérdőjeles) Persze arról se sokat mert jön pocsecs az csináltat neki még egy topikot(fetrengős)
senki sem kötelez arra hogy megvedd és használd
amúgy ezek egyrészt szért ilyenek mert ha 1000 évre lennének tervezve akkor is kidobnák pár év után, hiszen megjelent az új
és az új mindig jobb 😁
Ha valamiert szimpatizalok ezzel a mozgalommal, az csak 20%-ban a zoldites. 80%-ban csak siman kiveri nalam a biztositekot, hogy nem rendelkezhetem a sajat tulajdonom felett, ha javitasrol vagy tartos hasznalatrol van szo.
ez a sok idióta "zöldítési" mozgalom kb szart sem ér
addig zöldülnek amíg valahonnét pénzt tudnak kiszedni
amúgy ha mindent megjavítanánk nem kellene új termék, ha nincs új termék nincs gazdagági fejlődés
ha nincs gazdasági fejlődés nincs semmi....
Szerintem nem feltétlenül. A "Right to repair" mozgalom, ami a készülékek önkezű javíthatóságáért indult pont az USÁ-ból ered.
Almáék még a pertől se riadnak vissza, ha valaki arra buzdít pl. youtube-on, hogyan javítsd meg a vackodat.
fene tudja
ez a mindent megszerelünk okosban a keleti blokk( meg a még csóróbbak) tulajdonsága
a gyártó azt vállalja hogy a terméke működik, a javítás meg minden esetben szakszervizben ajánlott
Nem a jó telókat csesszük szét.
Általában úgy csinálja az ember hogy saját meg a haverok rossz telóit megpróbálja megcsinálni, "rosszabb már nem lesz" alapon.
Aztán ha jól megy akkor már magabiztosabban nyúlkál bele.

A márkás telókkal amúgy az a baj, hogy nincs hozzá normális áron alkatrész, a kínaiak meg csak silány utánzatokat gyártanak.
Ezt kéne elérnie a köcsög úniónak, hogy az alkatrészek ne sokszoros áron legyenek, és vehessen a halandó is.
Meg büntessék szarrá azokat a gyártókat amelyik szándékosan javíthatatlanra csinálja.
Valamelyik régi iPhonban volt egy olyan trükk, hogy az alaplapnak volt egy vékony nyúlványa, ami egy rejtet csavarral volt rögzítve, azért hogy aki nem tudja, az garantáltan letörje a nyúlványt, és használhatatlanná tegye a panelt.
A mi 9SE-hez kaptam 25e-ért kijelzőt.
Igaz ugrott az ujjlenyomat azonosító,de azóta is rendben működik.
A gond hogy rapid módon jonnek ki az új telefonok,így ban hogy már 1,5 éves telefonhoz nincs kijelző.
Ez van a MI9SE-vel is.
És azok a telefonok amik 3 éve 70e-rek voltak most inkább 110-130e így ha egy kijelző törik szerintem jobb vanni még 30-40e-ért egy kijelzőt mint 130e-ért újat.
Persze ha a szolgáltató kamatmentes ajánlatai jók akkor hajrá.
Procit én is forrasztok, de ezt konkrétan egybe gyártották. Szét lehet szedni de felesleges. Hártyavékony az OLED panel, szerintem többet nem is lesz működőképes. Nem is árulják külön a kijelzőt, meg az üveget...nyilván az üveg filléres téma a kijelző mellett, szóval tök felesleges is.
Szimpla 2K-s LCD van külön nekem 5.5colos az SLA 3D nyomtatóban az vetít, az kezelhető, még a színszűrőt meg a reflektív réteget is könnyű leszedni róla, de OLED az más téma.

Amúgy a legnagyobb gond az alkatrész beszerzés. Legtöbbször drágábban találni mint amit ér a telefon.
Nem nagyon éri meg szarakodni ezekkel, főleg hogy én 70ezer felett még soha nem fizettem telóért. Inkább venni kell másikat ha eltörik.
Azért kalkuláld bele azt is, hogy jó néhány telefont elbaszol, mire tényleg biztos kézzel, hibamentesen tudsz majd méregdrága telókat javítani.