korábban mindenki írta mivel kell mosni a láncot, a könyvében is petróleum van. én vettem egy castrol tisztítót de mint az új olyan lett a láncom mikor tavaly télre eltettem és lefújtam kenővel.
Nekem az oktatáson 3-4 et mondtak.De legyen.Bár én 3,5 re állítottam úgy hogy ült az öcsém rajta.
Lehet marhaság de picit inkább lógjon de ne feszítem túl.
holnap megnézem az én láncomat is kiváncsiságból. 10 500 km-er van benne . bár áprilisban az enyém is szervízben volt átvizsgáláson és olajcserén, láncot is állítottak rajta mert láttam, de a szerelő nem szólt , hogy gond lenne.
szép lassan egyre hangosabban kezd visítani főleg 6.-ban....eleinte természetesnek tűnik, de később kisebb sebességnél villamosozó hangot kezd adni.......nekem 6-ban 150-nél már visít mint disznó...
Olajszintet asszem hidegen nézünk sima egyenes talajon álló motornál.Ha jól tanultam.
(Ha nem akkor átbaxtak a tanárok így kap a Kufi egy kokit ha találkozok vele. )
Lánc normál esetben lógása 3-4cm közt van gépkönyv szerint és van a lengővillán egy jelzés a tengelynél ha kifelé már nincs jel akkor lesz csereérett.
Hogy erted, hogy ha az olaj hidegen van benne? Ha hidegen nezem es ugy van benne eleg akkor ok? Amugy a motorban 13300 merfold van es ha ez meg a gyari lanc akkor lehet mar lassan azert tenyleg megerik a cserere... Megmerem majd szakaszosan es at is nezem nem latok-e valamit. Amugy azt montak h ettol eltekintve minden abszolut rendben van.
Ha először feszítették és viszonylag új a motor nem igen lehet nyúlva.Hacsak nem egykeréken mentél ki.
Esetleg nem megfelelő a lánc.
Olaj meg 4800 Km né ha hidegen van benne akkor szarj rá.
Viszont nézd meg a feszességét a láncnak.Cm kell hozzá.Kicsit pepecs több helyen kell megmérni.Ha an emelőd akkor tekersz a keréken mérsz majd megint teker és mér több ponton ha nincs tili-toli.
ha öreg akkor az idő is megeheti nem csak a km.....vagy mph......viszont ha ebben az árban olaj+szűrő+láncszett+munkadíj benne van akkor igen olcsó.....itthon sem jön ki sokkal kevesebből..
Ha lötyögősebb azt meg lehet érezni.