Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A cucc neve Motty AFR, szinte minden 4 hengeres motorhoz (új Busához tutira) alkalmazható. Egy szélessávú Lambda szonda vezérli, neked csak azt kell megadni egy 14 gázállásx73 fordulatszám tartomány felbontású térképen, hogy mennyi legyen az üzemanyag-levegő arány (nagy teljesítményhez 1:13-13,2 , kisebb fogyasztáshoz 1:14 körüli kell). Egszer be kell kalibrálni a lambda szondát meg a motor gázpozíció szenzorát, de ehhez sem kell pad, tudja ezt is a cucc magától. két térképet lehet beállítani, köztük indulás előtt, bekapcsolt gyújtásnál egy teljes gáz húzásával lehet kapcsolgatni. Nem olcsó a cucc, meg nem is mindenkinek muszály, ha megállapodtál egy konfigurációnál és nem akarsz azon túllépni, akkor lehet jobban jársz egy power Commanderrel és egy padi beállítással, de ha állandóan változik valami a motorodban mint nekem, és messze laksz ÁGO-tól, akkor lehet, hogy ez a megfelelőbb választás. hátrányait még nem tapasztaltam, nagyon finom lett régi önmagához képest a gázreakció, 5-6. sebességben is lehet menni 50-el, nem rángat, és az a jó benne, hogy folyamatosan a változó körülményekhez alkalmazkodik a motor, nem egy fix légnyomásra és hőmérsékletre van beállítva, mint a PC. A Suzukikba beépített végsebesség tiltást is ki lehet vele pucolni. Ha érdekel, az afrtuner.com oldalon mindent leírnak róla angol nyelven, ott van a srác mail címe is, nyugodtan írjál neki magyarul, mert Kaposváron lakik, Varga Tamásnak hívják, nyugodtan hivatkozz rám.
Háj!

Normál használat mellett mennyit bírt nektek a gyári BT015 elsőgumi?
Feket663!
Anno említetted itt a fórumon, hogy van egy power commanderhez hasonló elektronika a motorodban, ami automatikusan működik (nem találom a hozzászólást). Szabad erről többet megtudni? Hol kapható, alapbeállítást sem igényel, új busához is gyártják, mik a tapasztalatok, stb. ?
az évek meg a rutin
Maracuya!

Igazad van, már rémlik, hogy ezek az erősített gumik drágábbak lényegesen és nem tudnak annyival többet, mint a sima, hogy megérje megvenni.
biqoneoszi!

Ha nem tudtok gumit választani, akkor javaslom, hogy keressétek meg az index.hu-n Mcemru nicknevű srácot, ő külföldről szerez be gumikat és emellett ért is hozzá, nekem is ő szokott segíteni és még sosem nyúlt mellé, érti a dolgát. Megmondod, hogy milyen elvárásaid vannak, ő meg elmondja a lehetőségeidet és ajánl is konkrét típust. Elég olcsón szokott gumit hozni, néha csak feléért, mint amennyiért itthon lehet kapni, de most valszeg az ő árai is felmentek az euro miatt, hiszen ő euroban veszi a gumikat. Viszont még van készlete tavaly év végi gyártásból még barátibb euro árfolyamon. Én most vettem nála pl. a busára egy garnitura Dunlop D209 GP Racer-t 65e-ért. Jó srác, keresd bátran, hivatkozhatsz rám is.
Én a Diabloból még régebben próbáltam a Corsa-t, az nagyon kellemes guma, partiban volt számomra a M. Pilot Powerrel, meg a sima Diablo-t is, azt nem szerettem, mert állandóan kipörgött a hátulja, így viszonylag hamar el is kopott. az újabb Corsa III-t nem próbáltam, de nagyon vegyesek a tapasztalatok vele kapcsolatban a sajtóban, úgyhogy azt kihagyom.
szinte mindegyiknek van erősített oldalfalú, tehát "busás" verziója, csak jóval drágább és jóval ritkább, főleg használtban. van aki ragaszkodik hozzá de sokan nem. eddig még nálam nem volt gond, sokan vittek normált busára is. de ki mit szeret.
Biqoneoszi!

Van a Diablo-ból egykomponensű is, meg kettő is. Nem vagyok benne biztos, de asszem gyártanak direkt hayabusához is Jspec gumit, de az nem biztos, hogy a Pirelli gyártja.
Én is azon agyaltam, hogy mi legyen a méretükkel, de majd eredetiben feltolom valahová!
Igen, mint a felvonuláson is..
Sziasztok!

Nédaaa, ismerősök...

Persze, megvannak, el is akartam küldeni már őket, csak túl nagyok, aztán átméretezem.
jaja a BT015 is igencsak jó, de azért a BT016 3 komponense mégiscsak kellemesebb, hogy ne egye a közepét annyira
ej,itt is összefutunk Oszi?
Nekem is BT016 van fent, eddig teljesen hibátlan, bár 50-es helyett 55-ös került fel, talán így mégjobb kanyarban. A gyári 015-tel 9000km-t mentünk el, pedig 95%-ban ketten ültünk rajta+csomagok. Bár az is igaz, hogy 1-3 fokozatban nem gyilkoltam /na azért nem sokan előztek meg / és az utasom biztonsága fontosabb mindennél (nemcsak Lepsénynél volt meg, hanem most is... ).
Bridgestone BT016

most tettem fel egy busára és nagyon dicséri az emberke
Hello Oszi!

Előbb-utóbb mindenki felbukkan a Hayabusa fórumon! Ez király!

Vannak már képeid a győri gurulásról? A mi képeinket hová toljam fel?
Hát azért szoktunk haladni, meg kanyarogni....
A mostani gumija kb 5000km-nél tart, de rendesen elkopott középen.
Michelin Pilot Power van neki fent most.

De a Diablo nem több komponensű nem?
Attól függ, hogy használja a gépet. Nálam elmennek a gumik 8000 km-t, mert nem gyepálom annyira a gépet, de van, akinek alig bír ki 3000-et. Túl kemény gumit nem kéne felrakni egy ilyen motorra, mert veszélyes lehet, ha váratlanul tör ki a hátulja gázadáskor, kanyarból kigyorsításkor.

Én mindenképp két vagy 3 komponensű gumit javasolnék, aminek a közepe kicsit keményebb, a széle pedig lágy. Nekem a Pirelli Diablo bevált, de gyárt ilyet a Michelin és a Metzeler is. Túra gumi bírná tovább is, de olyat nem raknék fel ilyen erős gépre.
Zozi80!

Nagyon keveset veszít a nyomatékból a gép, alig észrevenni, lehet észre sem veszed és nem sokkal hangosabb a gyárinál, inkább magas fordulaton jön meg a hangja, alacsony fordulaton csak kicsit mélyebben dörmög, mint a gyári dobok. Fel kell próbálni a gépedre, aztán menni vele és meglátod, hogy tetszik-e. 10 perc felszerelni.

Csörrents meg és megbeszéljük: Hamvas Attila: 06 20 350 9027
Sziasztok!
1 barátomnak van Hayabusája, és nem tudja milyen gumit kéne rá vennie hátra amit nem zabál meg. Esetleg van valami jó tippetek?
ZORRO!
Ez nagyon vicces volt kérlek...

"egy a lényeg, hogy a motor jól mennyen" Nekem a motorom sem megy, akkor már nagy a baj!
Köszönöm!
HÁT NEKEM IS KEZDENEK KICSÚSZNI A KEZEMBŐL A DOLGOK!

A dolgoknak az a dolguk, hogy egyszer jól menyenek márkor rosszul... ezért izgalmas az élet!
Egy a lényeg! A motor jól mennyen!
Üdv!

Zoli!
Ha megegyeztek Attilával, vigyed a dobokat! Kinézetre nagyon bejön, de én még várok valami hangosabbra!