Ezúton értesítek mindenkit,hogy megszereztem az EUROPIEN CHEFS ACADEMY diplomáját is! Kicsit fájt,de megérte!
Annyira,hogy a Tanár Chef el akar jönni hozzám eszmecserére! .
Büszke vagyok a magyar szakácsokra! .
Szép jó estét mindenkinek!
Nemrég értem haza a géppel,szelephézag-hátsó fékbetét-kerékcsapágyak-hűtőfolyadék-gyertyacsere
kombó történt ma.
Hazafelé olyan vihar kapott el,amiben még motoron nem volt részem.Oldalszél-lökések,4-5 cm mély vízátfolyás a teljes útfelületen,szakadó eső...Szó szerint megúsztam.
Szegény motor olyan,mintha árkon-bokron keresztül offroad-oztam volna hazáig.
Jól vizsgáztak a Pilot Powerek,semmi felúszás...Bár a max 75-80 km/h-s tempómmal esélyt sem adtam rá.
Viszont a szerelő azt mondja,ilyet nem látott még.Egy kipufogószelep kivételével hajszálpontos középértékek,az is bőven az előírt tartományban. Vezérműlánc-feszesség rendben,egy(azaz két) gonddal kevesebb.
Amit gyenge szelephangnak véltem,pusztán a befecskendező mágnesszelepének "klattyogása" volt.
A 10 éves kisfiú az édesapjával sétál. Egyszer csak egy piros lámpás ház elé érnek, ahol erõsen kifestett lányokat látnak.
A gyerek megkérdezi:
- Apu! Milyen ház ez?
Az apa nem tudja hirtelen, mit mondjon, nem akar hazudni, mire nagy nehezen kitalál valamit:
- Ez egy kupleráj. Tudod, itt hölgyek nyújtanak örömöt férfiaknak pénzért.
A kisfiú tudomásul veszi. Hazamennek, a fiút nagyon furdalja a kíváncsiság, hogy milyen örömöt kaphat, összeszedi minden zsebpénzét, elmegy a kuplerájba.
Ott a madam elé kiteszi az összes zsebpénzét, és azt mondja:
- Örömöt szeretnék!
A madam ránéz, hát gondolja, azért mégsem kellene a kisfiút még beavatni, hát süt neki palacsintát.
Miután végzett a kisfiú, hazamegy. Otthon kérdezi az apja:
- Hol voltál, kisfiam?
- A kuplerájban voltam.
Az apának hatalmasra nyílnak a szemei:
- És milyen volt?
- Hát, kilencet bírtam, a tizediket már csak széthajtottam és kinyaltam...
Lehet kapni kiegészítőként egy másik modult ami 4 térképessé alakítja a rendszert, de utcára szerintem felesleges ennyire belebonyolódni, mert az mégegyszer annyi költség. nincsenek tapasztalataim 4 térképes beállítással, és nem is igen lesznek.
most tudomásom szerint akciós 140 a cucc kompletten lambda szondával és ÁFÁVAL. viszont amit még mindenképpen el kell mondjak, hogy a gyári kábelköteget meg kell vágni, ezt valaki vagy bevállalja vagy nem. az USA-ban lehet hozzá specifikus kábeleket kapni, de ezt nem a Tamás forgalmazza. Ennyi hátránya van csak. . .
Nekem most 12e van benne. Úgy néz ki, hogy 2 hátsót elmegy, tehát nálam 16-18 ezret. Ettől függetlenül ahogy kopik/vékonyodik középen, változik a motor menettulajdonsága. Most tettem hátra új BT016-ot mellé, de többet nem cserélem a hátsót külön, csak együtt (a félig kopott elsőt meg felhasználom supermotora bohóckodni).
Ezek szerint, hogyha jól értelmezem, 150-200eFt között megvan a cucc. Ellenben, ha veszek egy Power Commandert 80-ért, 50-ért beállíttatom nyáron, hidegebb időben nem 100%-os, tehát állíthatom újból, és már ekkor nem vagyok előrébb. Bár a PC-re lehet gyorsváltó érzékelőt kötni. Erre is?
Annyira,hogy a Tanár Chef el akar jönni hozzám eszmecserére! .
Büszke vagyok a magyar szakácsokra! .
Ne irigykedj!
Én nem tehetek róla,hogy a gyermekkorod csak a murvára emlékeztet téged!
Kapom is az osztást rendesen mikor megjelenek náluk alkalomadtán...
Attila: Köszönöm szépen,hívni foglak!
Nemrég értem haza a géppel,szelephézag-hátsó fékbetét-kerékcsapágyak-hűtőfolyadék-gyertyacsere
kombó történt ma.
Hazafelé olyan vihar kapott el,amiben még motoron nem volt részem.Oldalszél-lökések,4-5 cm mély vízátfolyás a teljes útfelületen,szakadó eső...Szó szerint megúsztam.
Szegény motor olyan,mintha árkon-bokron keresztül offroad-oztam volna hazáig.
Jól vizsgáztak a Pilot Powerek,semmi felúszás...Bár a max 75-80 km/h-s tempómmal esélyt sem adtam rá.
Viszont a szerelő azt mondja,ilyet nem látott még.Egy kipufogószelep kivételével hajszálpontos középértékek,az is bőven az előírt tartományban. Vezérműlánc-feszesség rendben,egy(azaz két) gonddal kevesebb.
Amit gyenge szelephangnak véltem,pusztán a befecskendező mágnesszelepének "klattyogása" volt.
A gyerek megkérdezi:
- Apu! Milyen ház ez?
Az apa nem tudja hirtelen, mit mondjon, nem akar hazudni, mire nagy nehezen kitalál valamit:
- Ez egy kupleráj. Tudod, itt hölgyek nyújtanak örömöt férfiaknak pénzért.
A kisfiú tudomásul veszi. Hazamennek, a fiút nagyon furdalja a kíváncsiság, hogy milyen örömöt kaphat, összeszedi minden zsebpénzét, elmegy a kuplerájba.
Ott a madam elé kiteszi az összes zsebpénzét, és azt mondja:
- Örömöt szeretnék!
A madam ránéz, hát gondolja, azért mégsem kellene a kisfiút még beavatni, hát süt neki palacsintát.
Miután végzett a kisfiú, hazamegy. Otthon kérdezi az apja:
- Hol voltál, kisfiam?
- A kuplerájban voltam.
Az apának hatalmasra nyílnak a szemei:
- És milyen volt?
- Hát, kilencet bírtam, a tizediket már csak széthajtottam és kinyaltam...
Mivel a telefont nem veszed fel,igy csak itt tudlak felköszönteni!
Boldog névnapot!
Majd iszunk rá, de csak motorozás előtt egy bátorítót!
Ezek szerint, hogyha jól értelmezem, 150-200eFt között megvan a cucc. Ellenben, ha veszek egy Power Commandert 80-ért, 50-ért beállíttatom nyáron, hidegebb időben nem 100%-os, tehát állíthatom újból, és már ekkor nem vagyok előrébb. Bár a PC-re lehet gyorsváltó érzékelőt kötni. Erre is?