Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

olvasd el ezt a cikket:

link
Sziasztok.Nekem Devil dobok vannak fent és tökéletesen megfelelnek.Nem túl hangos de azért hallani ha jövök
Peti1300!

Ok, majd lefényképezem. Hát igen, ez nem túl hangos, bár még új, kicsit fog hangosodni még, de akkor sem lesz nagyon hangos. dB(a)-t nem mértem rajta, jelenleg nem sokkal hangosabb, mint a gyári kis fordulaton, nagyobb fordulatszámnál jön meg a hang, de az sem ordít igazán. Ha hangos dobra vágysz, akkor ez nem a Te eseted lesz :-) Én kifejezetten olyat akartam, aminek azért van hangja, de mégsem ordít.
Inkább úgy mondanám, hogy mindenáron nem keresek dobot, csak ha jó áron találok az enyémtől (Mastek) hangosabbat, akkor lecserélem! De nem sűrgős a dolog, mert szeretem a hangját, csak előzésnél idegesít kicsit hogy lehetne hangosabb! De azért ha küldessz képeket megköszönöm, bár azt írtad, hogy nem túl hangos!? A mail címem: gerepeti@gmail.com
Feket663!

Versenyző barátaim motorjain az Akra, Bódis és a Yoshimura komplett rendszerek sokat hoztak, persze Power Commander + padon behangolással együtt. A Leovince rendszer viszont a teljesítmény/nyomatékgörbéje alapján kidobott pénz. Egyébként a Finster előszeretettel koppintja a Leo Vince-t, érdekes legalábbis, hogy több dobja, mm pontosan ugyanolyan kívül-belül...
Peti1300!

Jajj, bocsi, most nézem, hogy nem is keresel dobot, csak úgy kérdezted :-)
Peti1300!

Finster felejtős, nekem volt, egy rakás szar és mellőz mindenféle tervezési alapot.

Én kb 3 éve csináltam egy pár saválló dobot hayához, amit a nevesebb márkák típusai alapján terveztem, viszont kissé halkabbra. Az eredmény egy a gyárinál valamivel hangosabb, szépen éneklő dob lett. Eredetileg azért csináltam, mert pályamotorozáshoz akartam használni, ki is próbáltam kb 1000km-t volt fent, aztán azóta nem voltam pályán. A gyárihoz képest alacsony fordulaton icipicit nyomatékszegényebb, de csak egy leheletnyit, magas fordulaton viszont erősebb lett a gép, mert huzatáskor gyári dobbal nem emelte az elejét 2.-ban, ezzel viszont kissé megemeli. Nem durrog vissza.

A dob eleje és vége AlMgSi alumínium ötvözetből esztergált, polírozott és a tervezésnél figyelembe lett véve, hogy ne legyen benne turbulencát okozó szűkítés vagy lépcső, a gyári leömlő méretéből kiindulva átmenetesen szűkül az abszorpciós rész átmérőjére. A gyapot kihordódásának elkerülésére saválló háló (mint a szúnyogháló) van a perforált csőre tekerve, mint a gyári sportdoboknál.
A 0,8 mm lemezből készült saválló burkolat finoman szálcsiszolt.

A dob saválló szegecsekkel van összeszerelve, szétszerelhető és úgy van megoldva, hogy bizonyos mérettartományon belül az átmérője perforált cső cserével növelhető-csökkenthető. Alakját, méretét tekintve a gyárira hasonlít, a burkolatra ugyanolyan rögzítő fülek vannak felhegesztve, mint a gyári dobé, így egy az egyben felszerelhető a gyári helyére. Súlyát tekintve könnyebb, mint a gyári, ha jól emlékszem kb. fél kilóval/dob.

Ez a dob ezerszer különb, mint egy Finster, vagy egyéb gagyi, elektronika átprogramozás nélkül is működik normálisan (direkt nem készítettem annyira nyitottra). Nekem csak áll a polcon már 3. éve, annyiért eladnám, amennyiben nekem van, ha érdekel küldök képet róla, nem utolsó sorban kipróbálható. Paks és BP útvonalon gyakran járok (heti kétszer), felszereled/jük, maradhat Nálad akár több napig is, aztán ha tetszik, akkor kifizeted, ha nem, akkor visszaadod :-)
Szia István!

Én úgy tapasztalom, hogy nincs semmi egyenetlenség a teljesítményt illetve a működést illetően, viszont motorféknél elég szépen visszadurrog a cucc...ez lehet probléma szerinted?
Persze az idomok alatt voltak változások.
Csak a festés különbözik a 99-2007-es modellévig.
Hmmm akkor mindenképpen kalkulálni kellene a dobon felül egy Power Commanderrel plusz állítás költsége,ami ha jól láttam olyan 50 körül van Ágónál.
Akkor egyenlőre marad minden a régiben...

Az idom nem szándékos,így vettem.A festésre gondolsz,vagy maga az idomzat is különbözik valamelyest a frissebb évjáratútól?
Mert át van fújva,ez biztos.
Tudomásom szerint az Akrapovic mondta egyedül azt, hogy az ő kipufogóik (dob/rendszer) gyári elektronikával is jók(de ott sem haszontalan belepiszkálni kicsit, mert jobb lesz) a többinél muszáj állítani, ha nem akarod, hogy egyenetlenül húzzon a motor, visszadurrogjon, meg ilyesmik. Barátom k4-es Busája viszont Yoshi dobokkal elég jól működött állítás nélkül is.
Egy személyes kérdés: direkt van 1999-2000-es évjáratú idom a K4-es Busádon?
A kifejezetten 'Busához készült rendszer vagy dob(ok) is "igénylik" az injektor hozzáállítását?
Az erővel és a nyomatékkal ki vagyok békülve teljesen,mindössze némileg(khmmm,sokkal) nagyobb hangerőre vágyom...Félelmetes milyen csendes.
Pár km erejéig bringát cseréltem az öcsémmel,és a visszapillantóban láttam hogy előzéshez készül.Mégis ahogy hangtalanul elsuhant mellettem,ijesztő...Egy autós fel sem fogja mi történt...
Jobban járnál, ha inkább valamilyen minőségi cuccot raknál fel, amit kifejezeten ehhez a motorhoz terveztek. pl Akra, Bódis, Leovince, Micron, Yoshimura és van még jónéhány komoly cucc, amihez esetleg használtan is hozzá lehet jutni. tudom, hogy ezek jóval drágábbak, de az ár a minőséget is tükrözi, és mindíg az olcsó a drága. Van pár cucc az itteni apróban is busához.
Van fent valakinek Finster sportdob? Milyen hangja van? Nekem Mastek dobok vannak fent de nincs túl nagy hangja, pedig előzésnél jól jönne! Szerintetek a Mastek vagy a Finster jobb?
Köszöntem!
Vezetőülés le, tank felemel, légszűrőház le, gyertya ki.
Jó reggelt Busások?
Megyek gyertyát venni! Mennyire kell szétbontani a vasat, hogy hozzáférjek a gyertyákhoz?
A Biri kapna tőled ha kijönne
Na jóreggelt ...Ennyi baglyot itt korán reggel...Oda van a prosztatátok, hogy nem tudtok aludni?
Good Morning!

Én kapok 1-2 körelőnyt vasárnap?
Hazagyüttem a motorolásból!
Király vot!