Tyűű mákod van, hogy nem került a hajtókarhoz is belőle. Nálam régen a Cobránál az volt. Henger dugó főtengely kuka.
Amúgy tűgörgőt Veszprémben a munkácsi úton tudsz venni az SKF mintaboltban. Minden méretük van. Ha épp nincs akkor meg rendelésre másnapra van olcsón. SKF vagy Timken márkájú (timken nem kínai hanem német. És eléggé jó minőség) Igen Eplény emelkedőn vigyázni kell a géppel ott szeretnek megszorulni ezek a vasak egyszer a Cobrát sikerült ott majdnem megfőznöm.
lehet vásárolni tetszőleges kül-bel-hossz méretű nyers hüvelyt, azt faragsz belőle amit akarsz.
Én is abból dolgozom.
A hüvely keméynsége nagyjából negyede a nicasil felületének, 180-220 Hb, de lehet rendelni akár gyűrű anyagból is hüvelyt, azt már kifejezetten kellemetlen megmunkálni oylan kemény.
Viszont, a keménység nincs közvetlen össezfüggésben a kopásállósággal:)
ezt azért írtam mert van egy KTM pl membrános hengerem. és azsülső hüvelymérete megegyesik a 70-es simóéval mert olyan vastag. és majd amikor lesz pénzem akkor áthüvelyezem és 4 felköpködőre megcsinálom akkor bitang lesz.
bár ha nem menthető akor max hüvelyezés lenne... De mivel itt jó nagyra lehet hüvelyezni mert van bőven hely alul. pl 70-esre simán :)
és akkor kicsivel több olaj bele és akkor így is sokáig élne. DE a bmw úr nem tudom mit gondolna erről...
Ez szívás...
(remélem, még nem az elf volt benne, mert akkor le nem mosom, hogy az olaj miatt:)
Az iylen gürgő törés, pláne, ha iylen mint a képen van, annak mindíg valami feszülés az oka.
(vagy, ha a görgőtestek közé valami darabka kerül, és a görgő megakad)
a görgő edzett kosara kemény mint a rosseb, a legkisebb feszülésre is azonnal törik, azt nem bírja ki.
HA grgőt veszel, hajtórúdszembe valót vegyél, (kbk vagy kzk a jelzése) másmiylen nem jó bele, az általános használatra való görgő nem való motorba.
De mindenekelőtt derítsétek fel a befeszülés okát, mert ha úgymarad, a következő is el fog türni.
Ok lehet, ha pl hámlik az alsó görgő kosara.
Ha abból egy darabot beszed a felső, vége is van.
Csak a minőséget és a precizitást meg kell fizetni..