Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A nagy Puch mesterről, kinek annyi motorja van, mint az egész fórumnak se?
Érdekes, nem láttam...
te meg egy nepper csicska amugy meg már raktam képeket te nagyarcu cirkuszimajom szoval ne pattogj itt nekem kivagyteitt? már megint kezded?
Egyelőre nem.
Jobb ötletem támadt!
A Puch mesterről is ígértél képeket, azóta is várjuk...
Szánalmas vagy!
Na a blokk immáron 3 napja aszerelőnél van sanyibánál.Azt mondta ha szétlesz boritva az egész darabokra bekell menni és megmutatja melyik alkatrész szorul cserére vagy javitásra ha bemegyünk majd csinálok még képeket a csepeljéről meg a bmw ről ja és Sachsosok van nála egy sachs cross nemtudom a pontos tipusát azelőtt sohasem láttam még ilyet pirelli üléses léghűtéses.
Pucód le lefessük.
ja oké csak előbb nem működött vmiért..
AZ "itt van pár cuccom" az egy link:)

(ha megkérdezed hogy műkszik megkarmolom magam:)
link?
HA megnézed az oldalam, amit tudok adni, az szinte bármire felszerelhető.
Ki kell marni a helyét, és felcsavarozni, egyáltalán nem muszáj hegeszteni vagy forrazstani.
de olyanra gondolok ami opcionális lenne azaz hogy a membrán házat szerettem volna olyat csinálni ami bármilyen motorra felszerelhető legyen.
itt van pár cuccom (katt a címsorba mégegyszer, akkor bejön az oldal)
Persze, össze lehet taknyolni vele egy membránházat simán.

de vehetsz tőlem is, árulok ilyet,4 rugó, minarelli, yamaha, suzuki membrán jó bele.

HA sokallod, akkor csinálj kézzel, rá fogsz jönni, hogy a kész nagyon olcsó:)
az egésznek a lényegét nem érted:)

Az alu azért nem forasztható, mert tisztítás csiszolás után az alu felülete azonnal oxidálódik, és az oxid réteg nem forrasztható.
Ha ez nem lenne, simán forrasztható lenne hagyományos müdszerrel is.

A többi fém is oxidálódik, csakhogy a forraszanyaghoz hozzádott folyasztószer a vékony oxidráteget feloldja, csakhogy ez alunál nem megy, mivel az alu oxid igen ellenálló anyag.
(az alu 600 akárnyány fokon olvad az oxidja meg 2500 fokon, ráadásul az oxid 65 hrc nél keményebb, satöbbi satöbbi, magyarul az aluoxid veyi úton nehezen feloldható valami)

Ennél a keféléses módszernél az a trükk, hogy a megtisztított felületre(a megtisztítás bármiylen forrazstásnál alap) szóval, hogy erre viszel fel forraszanyagot, és ott a forraszanyag alatt levegőtől elzártan ledörzsölöd róla az oxidréteget, és voálá, már is forrasztható akár közönséges onnal is.

ez a pálca, annyiban különbözik, hogty vagy 100 fokkal mlegebben ömlik meg, tehát hőállóbb, és jüóval keményebb mint maga az alu.
egyébként lenne kérdésem erre hogy a membrán házat lehet simán hegeszteni?
azaz vágott alulapokból csinálnék egyet
de a közönséges forrasztóónnal is próbáltam de az eléggé lágy tud lenni nem?
másik hogy gondolom az adott alkatrészt előtte kellene zsírtalanítani és utána lehet megcsinálni nem?
Évek óta használom ezt a pálcát...

Ennek a technológiának megvannak hátrányai, em úgy működik mint a hengesztés.
Konkáv feleületeket macerásvele megcsinálni.
egy furatot feltölteni vele majdnemhpgy lehetetlen.

Az anag akkor fut szát az alun, ha keféled, a lukban meg nem tudod.

Amúgy ez annyira spanyol viasz, hogy kutya küzünséges elekronikai forrazstóónnal is forrasztható az alu, ha melegítés közben keféled.
jaja és akkor egy csomó alu awis hegesztők ellensége lesz! mert elveszik tőlük a munkát ezzel. :)
Ez zseniális! egy kicsit kibővíti a lehetőségeket az biztos és ha kitapasztalja az ember az alkalmazását akkor sok mindent meg lehet vele oldani
Hol lehet ilyet venni?
ocsooo rigát vegyetek... http://veteranapro.hu/segedmot...
Azért apikém, mert nekünk saját bejegyzett motoros egyesületünk van ahol egy topikban több hozzászólás van egy év alatt mint itt összesen:)

Bár ez a számháború teljesen értelmetlen
zsír ötlet támadt :) mert ezzel minden lehetőséget ki lehet használni, pl lehet akár egy hengert membránosítani vagy blokk kialakítást csinálni, és akkor tudnám egypár blokkot megjavítani aminek kikoptak a menetek. még sőt a hengerfejmenetet is lehet vele javítani :) és olcsóbb mint egy alu hegesztés!
Két nő beszélget a mennyben:
- Hi Barbara!
- Hi Szilvia! Te hogy haltál meg?
- Fagyhalálom volt.
- Milyen szörnyű!
- Nem is volt olyan rossz. Amikor kezdett elmúlni a hidegrázás, melegséget éreztem és álmosságot, végül békésen elaludtam és meghaltam. Veled mi a helyzet?
- Én szívrohamban haltam meg. Azt hittem, a férjem megcsal, és korábban mentem haza, hogy rajtakapjam, de ehelyett azt láttam, hogy ott ül és tévézik.
- ...és hogy történt?
- Olyan biztos voltam benne, hogy ott van egy másik nő, hogy elkezdtem keresni Az egész házban. Felszaladtam a tetőtérbe, a padlásra, kerestem a garázsban, lerohantam a pincébe, kutattam minden szekrényben, és közben annyira kimerültem, hogy végül egy szívroham következtében meghaltam.
- Kár, hogy nem néztél bele a hűtőládába, mert akkor még mindketten élhetnénk!