Ha felrakok egy a tipusnak megfelelo mapot, mert találtam ilyet. Azzal nagy hibát nem követek el ?
Van ami megfelel tipus, evjárat, gyári kipufogo és légszuro.
Nagyon szélsőséges beállítás kell ahhoz, hogy károsítsa a motort. Vagy is igazándiból csak akkor megy tőle tönkre ha nagyon szegény a keverék de az hamar kiderül mert marhára melegszik a blokk.
Ha nagyon dús akkor is leginkább csak rángatni fog, fuldoklik meg kormol. De azt meg érzed/látod. Vidd el fékpadra ahol megmérik az AFR-t. És ha benne hagyod állíttasd be.
Tudom, hogy kicsit off leszek, de azért témába vág.
Most vettem egy motort(vzr1800R vagy m109r ahogy tetszik, 2009-es), amiben van egy fi tuner pro (Fit-s01). Utólag derült ki. Mielőtt kiszedetném kicsit utána néztem és nem tűnik rossznak a dolog, bár én nem szeretem az ilyen dolgokat.
Leírás szerint lett berakva az látszik. Nem az előző tulaj rakatta bele, sőt nem is tudott róla, állítólag, bár 7 év alatt azért cserélt akkut, látni kellett volna. Én meg nem is kerestem, mert a tuning kérdésre a válasza 'nem' volt. Na mindegy. Minden gyári rajta. Ő nyílt kipufogóéggel vette, amit vissza is cserélt. A rendszer gyári volt csak a kipufogó végei voltak nyyíltak. Ezt ide is adta nekem. Valószínűleg az ő előtti tulaj csinálhatta.
Én úgy vettem észre, hogy az átnézés során a o2 szenzorok szét voltak húzva, innen meg egyenes út vezett a kereséshez. Szereztem usb kábelt, meg néhány mapot letöltöttem hozzá. Van olyan map, ahol a commentbe be van írva hogy gyári kipufogó, gyári légszűrő ez eddig jó és széthúzott o2 szenzor. Van még pár map, de az o2 szenzor csak itt van megemlítve. Itt jön a kérdés: lehet használni összedugott o2 szenzorral is? Figyelembe veszi a lambda szenzorok jeleit vagy a széthúzástól függetlenül teljesen ki van iktatva? Mindegy, hogy összedugom vagy széthúzom? Ha map1-nek a zero map-ot állítom be, ami ugye azt jelenti, hogy a gyári beállítások lesznek érvényesek, akkor mi van a lambdaszondával?
Ja igen, hogy szokták a kipufogó pillangószelepét kiiktatni, annak leírás szerint teljesen nyitott állapotban kell lennie. A szelep meg van meg a bowdenek is, úgy hogy nem szerelték ki, gondolom nem vették le róla a pillangószelepet és tették vissza dísznek.
Kicsit sokat kérdeztem, de érdekel a dolog, nem csak használni szeretném. Azt is gyanítom, hogy valószínűleg a nyílt csőre van map feltöltve és nem a gyári szerkóra, ez okozhat esetleg károsodást? kb. 8000 km ment vele a volt tulaj a végeg cseréje után.
Gsxr 600 k6-hoz gondolkodok Pc-n. Akik jártasak a témában,használnak is, azoknak szól a kérdés, hogy mennyire észrevehető a teljesítménynövekedés? Gyári kipuff, gyári légszűrővel. Végh Jana elérhetőségét kerestem, de sehol nem találni, aki ebben is tud segíteni megköszönöm.
Sziasztok!
Nem tud valaki véletlenül egy eladó power commandert Kawasaki ZX10R (2005) -be? Idén mindenképpen szeretnék a motorhoz vásárolni, de nem lenne hátrány ha találnék használtan 1 működőképeset. Előre is köszönöm!! :D
Ha a PCV-ön nincs jó alap térkép, ami igazodik a motorhoz, akkor lehet soha az életbe nem fogja magát jól beállítani.