Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem,viszont az ukri is tehet róla,nem egyenló mértékben,de ez a háborút el lehetett volna kerülni ha az összes érdekelt fél úgy akarja.
Nyilván az EU-nak pl. annyira érdeke volt ez a háború hogy nagyon...vagy mégsem?
Pedig a Főni azt mondta.... az oroszok kezdték a háborút és ők az agresszorok... ezt szó szerint... akkor most hazudott? 😆
A világ azon fele önös érdeke a háború kirobbanása,eszkalációja.Ha ezt nem látod................
nem úgy van hogy a boldog,elégedett,demokratikus,békésen legelésző ukrikra derült égből lezuhand a gonosz és démoni agresszor putyin velejéig alljas pribék erőszkoló hordája.
Semmi nem fekete-fehér és egyszerű.
Igen, én pont ezt látom. Meg amúgy a világ normálisabb fele is...
Örülj neki vén buzi komcsi. 😆
nálunk 25% az orosz gáz(kérdőjeles) és a többi 75% az honnan jön? vagy biogáz 😅
Eu tagállamai orosz gázfelhasználása 10% alatti? AHA (gondolkodós) 😂
En az orszegonkenti nalunk teljes evre 80,nemet 40 koruli % ot latok.
Kina meg az szeretne terni a szenrol gazra,szoval lesz ott felvevopiac,a sziberia ereje 1,ez jelenleg 38 millio kobmetre megy at kinaba.3 eve adtak at.
https://hu.wikipedia.org/wiki/...
Ez meg keves,mert nem tudja kiszolgalni az igenyeket,ezert most alairtak a 2.-at is.
Merthat kina megvolt az orosz gaz nelkul is................ja nem.
Amugy a 2-es kb 50 milliard kapacitasu.
Ha azt nezzuk 5 ev alatt megepult az 1 es nem siettek,a 2 be belehuznak kb 3-4 ev es bekotik a sajat halozatba nem fogja erdekelni az eu piac oket.
Az olajat meg konnyebb atiranytani.
A masik inkabb csak ilyen energabiztansagi aggaly nalam.
Eddig vezetekeken gyott a gaz es olaj.Jo pfujj putler nem kell a gaz es olaj mert agresszor.
Viszont legkozelebb a kozelkeleten van olaj,ami vagy baleset vagy terrorveszely miatt siman elakadhat.Csak nezd meg egy egyhetes keresztbefordult kontenerhajo hogy megboritotta a gazdasagot.
Namost,ahogy neztem nem nehez venni javelint vagy nlawot.Atvinni egyiptomba,es beleereszteni 3 at egy szuezben csonakazo tankerbe.
Szerintem egy langolo gecinagy vastomeg nem egy hetig blokolna a csatornat.
De putler tuti nem csinalna ilyet,csak ugy mokabol. 😂
Szoval meg mindig nagyobb szivas es ontokonloves egy ilyen eszetlenul toljuk a fegyvert az ukriknak,ne a beket segitsuk elo es szankcionaluk hulyere magunkat.
Az acel,nikkel stb femek is kurvanagy resze ruszki,feherorosz es ukran forras.
Hat az ukri 4-5 evig nem fog semmit eloallitani,a ruszki nem adhatja el.
Egy rohadt betonhalo annyba fog kerulni hogy meggebedunk de majd adunk ingyenpenzt az ukri ujjaepitesre?
Szerintem nagyobb corresz lesz itt minthogy ki mennyit szakit es oszt vissza az ujjaepitesi bizniszben.
Ja, ez jogos. Én még abban voltam, hogy amerika az első.
már megérte nekik odamenni . a szakálmatyik innentől kezdve fürdenek a pénzbe 🤘
Vicces vagy liberalnaci. 😂
Elso korben viktorunk minden szankciot megszavazott,minusz a gaz es olaj,az elso onerdek,mennel a levesbe,se 23 fok a valyogbarlangban,se lofaszmunka a darukkal,igy ugrott a petpalackos argus,masodsorban a ruszki rajtunk keresztul ad az ukrinak gazt,beszopnak eltekernenk.
A nemet es olasz vetoz energiaugyben,scholznak meg nem ment el az esze,es tele a toke a zsele kovetelozesevel.
Amugy nekem is,rohaggyon lassu tuzon.
Te is vele egyutt bájdövejj. 😍
A világ hamis pénzt küld vöröskeresztes ládákban a hoholoknak, a csecsenek megtalálták.

https://t.me/oroszokazigazsago...
Nem haverom, de az amerikaiak is az igazmondásukról híresek!
Szóval ismét hazudtál!
Mondjuk nem újdonság!
Kína a 2-3-ik?le vagy egy kicsit maradva.
viktorunk vergődésének java része csak azért van hogy ne a geci nyugat lopja el a vagyonunkat hanem a geci magyar
a többi körítés az csak egy kis hab a tortán
GDP/PPP számítás szerint Kína már a legnagyobb.

https://en.wikipedia.org/wiki/...(PPP)
....Magyarországon.
Tudtommal a földgáz 80%-ban (!!!) orosz eredetű....
Viktorunk ezért vergődik, és árulja el az egész EU-t. Na meg persze megszokásból is....
Pont ezt mondom, Kína akkor vesz, ha jóval olcsóbban kap. Ők 30 éve kb a világ segglyuka voltak, eljutottak oda, hogy 2.-3. legnagyobb gazdaság, és ehhez nekik nem kellett orosz energia. Valamennyit persze vettek eddig is, de EU-hoz képest az nem volt komoly tétel. Olajat talán többet, gázt kevesebbet, talán. Szóval ők megvannak orosz energia nélkül is, eddig is megvoltak, viszont az oroszok nincsenek meg nagybani vevő nélkül, egyértelmű hogy itt a kinaiak fogják diktálni a feltételeket. Ugyanez van a modern technológiákkal is, amiket most a nyugat elzár az oroszok elől, nekik viszont szükségük van rá, nyilván hogy Kínából tudják majd beszerezni, amit lehet. De pl a sarkköri meg északi tengeri körülmények közötti olajfúrás technológiája 4 országnak van meg, és az oroszok nincsenek köztük, de a kínaiak sem.

Szóval valószínűleg több területen függőségbe fognak kerülni Kínától, és ez nekünk (EU-nak) nem lesz jó, amerikának sem, oroszoknak sem, csak a kinaiaknak. Szerintem ez hiba.

Ami a gázt illeti, válasszuk ketté: az EU országok több mint felében, a teljes energiafelhasználás arányában 10% alatti az orosz gáz, van ahol nulla, nekik ezt kiváltani nem lesz akkora kaland, mint nekünk. Magyaro és Szlovákia ahol 20% feletti, nálunk 25 a szlovákoknál asszem 22%, illetve arányaiban a németeknél sem túl nagy, de az iparuk mérete miatt az köbméterben elég sok. Tehát egészében nézve az uniót, lesz aki beszopja az orosz energiáról leválást, lesz aki nem, de mi és a szlovákok egyértelműen igen. A mi kormányunk anno úgy döntött hogy azt a 25%-ot egy helyről szerzi be. Lehetett volna úgy is, hogy pl 15% az oroszoktól, és 5-5% két másik forrásból. Akkor valamennyivel magasabb lett volna a gáz ára nálunk, már az elmúlt években is, viszont most nem lennénk ekkora parában. Ez a helyzet.
Hofi mondta: "Egyszer szeretnék olyan okos lenni előre, mint az anyósom utólag". Hatalmas mondás 🙂

Az újjáépítés az persze olyan lesz, hogy egy csomó pénzt el fognak lopni, ez egyértelmű. Ahogy nálunk is a nagyobb tendereknél vissza kell osztani valamennyit, ott se lesz másképp. De azért aki megnyeri a tendert, annak is marad bőven, még a visszaosztás után is, szóval az nyilvánvalónak tűnik, hogy ha magyar cégek is oda tudnának kerülni a fazékhoz, az érintett ágazatoknak az nagyon jó lenne, és így közvetve a teljes magyar gazdaságnak is. Ahogy mondom, egyszerűen annyi a kérdés, csak beleteszünk, (mert az muszáj lesz) vagy ki is veszünk (az rajtunk múlik).
Nekem tetszik.
Belülről a migráltak, a lippppsik és az iszlám állam szorongatja a buzeráns nyugatot, aztán kicsit drágább a gáz, a villany, a benzin, a kaja,
fel kell majd építeniük a hoholokat, szóval én csak egy kávét kérek.
Fogadok hogy ezert IS azorban a felelos. 😂
Nagyon nincs mit barkácsolni. Egy nato elleni harcból nem tudnának jól kijönni. Az meg hogy az iszlám majmok mit akarnak, egyszer kéne a problémát megoldani. Na az az a hely ahol nem kéne tekintettel lenni nőre és gyerekre, a nő ugyanúgy teroristát szül. Azt a népet el kéne törölni.
Jaja, Conti! Bár most mást is próbálnék... De még a contikat gyűröm, meglepően sportos, oldala is tart szépen. jól tart vizesen is! 10km-felett vagyok vele, az első még tuti, a hátsó is elmegy sztem még 2-3 ezret... Pedig nem vagyok az a "túramotoros"... 😆