Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó napot mindenkinek!!
Andrewboy örülök hogy nem lett komolyabb bajod
Én most értem haza a motorozásból (kényszer)......hát nem nagyon élveztem a városba esőbe.
De legalább tapasztalatokat gyűjtök
És csak a belül fekete kárpitos ladákra érvényes, ha a jogszabályt pontosan elolvasod
Ááá, ez EU jogszabály!
Mifelénk a ladákra nem kell éjszaka semmilyen világítás. De erre vonatkozó felmentést magyar jogszabályban nem találtam.
Hali Pohi!

Csak nehogy úgy járj, mint a 6-os úton egy kollégád...
Kiállt szerencsétlen, hogy mutogassa a sok birkának, hogy tompi kéne -ugyebár lakotton kívül-
erre nemhogy örülnének, hogy nem szed ki senkit és nem tartja fel a sort még dudálnak rá, még majdnem el is csapták...
Tök jó ez a fórum, eddig erre nem is figyeltem, mostmár szétbírságolom az smkp.-eket is ......áááá dehogy
Nah....igen lakott területen kívül-belül kell a motorkerékpáron és smkpn (amelyiken van) tompított fényszórót használni, de távolsági nem kell. Bár én néha azzal járok, hogy biztosan észrevegyenek....
Így van!
Hatályos: onnantól, hogy azt mondom.
1. § A motorosok védelmének és közlekedésük elősegítésének érdekében valamint hátrányos megkülönbeztetésük elleni intézkedésként, továbbá a közlekedés többi résztvevője által a motorosok sérelmére előidézett és bekövetkezett sérülések és károk jogorvoslatának helyszíni elbírálására, azonnali végrehajtására az Országgyűlés a következő törvényt alkotja.
Csodálkoztam is, hogy megszavazták. Végtelenül férfisoviniszta, igazságtalan törvény.
Tessék kiegészíteni nőnemű egyedekre is!
FZ6 gyújtáson helyzetjelzők, inditás után tompított. Piros leállítóval marad a tompított.
Mondom is melyik az: a 2006. évi IV.-es törvény "A szabálytalanul közlekedő, motorosokat nem figyelembe vevő, és azokat veszélybe sodró autósoknak és a közlekedés egyéb résztvevőinek a tökön rúgásáról". Még nincs benne a mostani jogtárban, nagyon új!

Erre találták ki, hogy az indítás idejére automatikusan lekapcsolja a lámpát. Nem tudom melyik motor tudja, de van ilyen.
A jó öreg GS500E-n kapcsolgathatok mindent.
Akkor lehet hogy ez sportmocikon máshogy van... Nálam (és sok más gépen) nem lehet lekapcsolni a tompítottat sem. De lehet hogy ezeken nem pici sportmotoros akksi van. De lehet hogy egyáltalán nincs igazam. Az viszont tuti, hogy az a teherautós egy B*zi volt, herén kellett volna rúgni a csizmával. Van is erre egy jogszabály, tudod pohi, biztos te is olvastad már...
Motorkerékpáron lakott területen kívül/belül kötelező a tompított használata.
Azon kívül egészséges is, mert könnyebben vesznek észre, illetve könnyebben/pontosabban becsülik meg a sebességedet.
ÁÁÁááá......nekem az R1-en van helyzetjelző kapcsoló, aztán tompított és még plusz a távolsági fényszóró. Tehát ha gyujtást adok a gépre nem ökörmód szívja az aksit rögtön az izzó, hanem csak az önindító dolgozik ha indítok....akku kímélő dolog.
Mindegy, úgysem hiszem, hogy megnyerem az idomot.....ha meg igen akkor bölcsebb leszek a vámos eljárásjog tudatával.....
POHI! Motoron MINDENHOL kötelező a tompi-féle fényszoró, micsoda dolog ez, hogy nem tuggyuk, irgumburgum!
Éppen ezért NEM IS LEHET lekapcsolni a legtöbb motoron. Csak egy olyan kapcsoló van, ami a tompifény-távfény között vált. Kivéve a BÉEMVÉ-ket, mert ott a hifinek meg a kávéfőzőnek is van kapcsolója,
Azt nemtom, de a tortúrát úgy sem úszod meg szerintem, max. egyszerűbb lesz. De akkor is be kell menni, kitölteni a papírokat, stb...
Wipi, ne magadból indulj ki.
És ha van a vámon ismerős?......
Lakott területen belül nem kötelező a tompított fényszóró használata, ha jól tudom, úgyhogy bekaphatja a majom, távolsági fényszóró ("reflektor" ) meg csak lakott területen kívül használható, de ott is csak akkor ha mást nem zavar....úgyhogy ismételten bekaphatja
Szemét egy világban élünk
Andrew: sajnálatos, ami történt! Persze a legjobb, hogy te megúsztad!
Ezt a reflektor-ügyet meg elég egyszerűen le lehetett volna rázni: gondolom a te motorodon sem lehet lekapcsolni a világítást, hacsak nincs kikötve vagy valami. Legalábbis az elmúl pár évben gyártott gépekre ez mind igaz, ha jól tudom. Legalább az épen maradt csizmáddal oldalbabasztad a pasit, vagy legalább a kocsiját?
OK!