Nincs mit.....Egyébként ha panaszkodni akarsz akkor azért jobb a feljelentés, mert azzal lehet még mókázni a jövőben, a bírsággal kapcsolatban meg nehézkes, lehet de sokkal bonyolultabb.
A szabálysértést azonnal elismerte a kollega, azzal nincs is baj, Ezt kétszer is leírtam, de ez olyan kényszerpályaszagú nem? Hogy "ha elkérik a számot én megadom, de az csak feljelentéssel megy, máshogy nem" Két dolog volt fura: a stílus, meg a megkül. jelzés hiánya. Az meg hogy
Ha valami "intézkedésre kötelezte" akkor is CSAK a jelzés bekapcsolásával fordulhat át. Egyébként szabálytalan. A bűtetés be lesz fizetve, de a panasz is megy tanúval. Köszi szépen, a választ!
és volna még egy kérdésem: ha csak a két oldalt fóliázzák le akkor abba az ülés elötti rész nem tartozik bele (ahova a tankpad-ot szokás tenni)? Csak mert voltam egy motoros boltban ahol 8500ért vesztegették a tankpadokat szóval nem vettem és titkon bíztam benne, hogy ott is lefóliázzák és akkor nem is veszek, de ezek szerint tévedtem...
Az, hogy ő átfordul a sínen (valami olyat látott ami intézkedésre kötelezte, az átforduláshoz nem volt szüksége a forgalom "megbénítására-megállítására" a megkülönböztető jelzés használatára) az a barátodat nem jogosítja fel arra, így a bírságot megérdemli. A jelvényszám minden rendőrről azonnal leolvasható mivel a jelvénye a bal oldalon az ingzsebénél virít nagy számokkal, így kérni is felesleges. A bírságon minden esetben rajta van a jelvényszám a panasszal élők ezt ki tudják használni, így te is ha akarod bemész a Teve utcai palotába és panasszal élsz, sokat nem fog érni de ha téged megnyugtat hajrá. Én sem szeretem azokat akik a jelvényszámmal nyaggatnak, megmondom őszintén bár én elmondom nekik úgysem tudják megjegyezni papírt meg tollat nem adok nekik . Egy kérdést szoktam feltenni elismeri e a szabálysértést vagy nem. Ha igen xxxx bírság és viszlát ha nem akkor feljelentés. Ha valaki a jelvényszámot kérdezgeti valószínűleg nem ért egyet az intézkedéssl így én is a feljelentést szoktam alkalmazni.....
Na, megkérdeztem. 5.000,- a két oldal. Bármilyen mocira. A Hungária körúton csinálják. Kaptam egy nevet meg mobilszámot, ha valakit érdekel mailben eldobom.
AG - ma voltam zsírozni a dolgot én is a garázsban. holnap elhozom a vasat, és megyek is rögvest oda kurva jó a hely, nagyon észnél vannak az őrük az látszik, a mozgásérzékelőre engem is rögtön betámadtak. láttam egy rolls royce silver wing-et is a parkolóban, uh annyira szar hely nem lehet
A mai nap történt egy kis svindli. Az egyik IX. kerületi bicskanyitogató stílusú szabálytalankodó kollegád a rendőrautójával átfordult a síneken a megkülönböztető jelzései nélkül és mivel azt hittük, hogy elment, ott mi is megfordultunk (autóval). Ő csak valamivel hátrébb leparkolt munkáját végezni. Minket persze azonnal leállított. Az 5000 Ft helyszíni bírságot nem akarjuk megúszni, viszont amikor kértük a jelvényszámát, meg egyebet, akkor azt a választ kaptuk, hogy ebben az esetben csak a feljelentés irányába tud a dolog fordulni, ami persze sokkal drágább. A kérsdés: valóba így van-e? A második kérdésem, hogy milyen helyre lehet panasszal élni, ahol el is olvassák, és nem a kosárban landol.
Mégegyszer: a bűntetés jogossága ellen nincs kivetnivaló, viszont nem kellene rendre utasítás közben letegeznie, (főleg, ha én nyugodtan és nem szemét módon beszélek vele) meg a jelvényszámot sztem mindentől függetlenül akadékoskodás nélkül meg kell adnia.
(az más kérdés, hogy a hivatalos papírra amit írt, ráírta a butus, (mert volt erre rublika) tehát végülis megvan) Nem a szokványos egyenruha volt rajta, hanem valamilyen sötétkék egyéb féle. (rohamosztagos???) Írni fogunk valamit mert bár a kollegám volt a hunyó én ott ültem mellette, mint a történet tanúja.
Nagyon köszönöm válaszodat!
Mert az összes köcsögöt kinyalta.